2019 04 02 ΠΑΣΠ Amsterdam1
2019 04 02 ΠΑΣΠ Amsterdam1

Στο συνέδριο με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών παρευρίσκονται αντιπρόσωποι από 105 φορείς διαφόρων αθλημάτων

Στο Άμστερνταμ, όπου συμμετέχει στο παγκόσμιο συνέδριο “World Player Development Conference” της UNI Global με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών όλων των αθλημάτων, βρίσκεται αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) αποτελούμενη από τον εκτελεστικό πρόεδρο κ. Σπύρο Νεοφυτίδη και την υπεύθυνη του γραφείου του ΠΑ.Σ.Π. κα. Σίλια Βάσου.

Το συνέδριο φιλοξενείται από το παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, FIFPro, στην έδρα της στην Ολλανδία. Ο ΠΑ.Σ.Π. είναι ένας από τους 105 αντιπρόσωπους απ΄ όλο τον κόσμο που παρευρίσκεται το τριήμερο 2-4 Απριλίου 2019 στο συνέδριο. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρίσκονται οργανωμένοι φορείς που εκπροσωπούν αθλητές στα αθλήματα ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, ράγκμπι, κρίκετ, πετόσφαιρα, γαελικό ποδόσφαιρο, φούτμπολ (NFL), καθώς και άλλοι φορείς όπως η επιτροπή αθλητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διοργανώτρια του συνεδρίου, η UNI Global, είναι ένα παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο με έδρα τη Νιόν της Ελβετίας, που εκπροσωπεί 20 εκατομμύρια εργαζόμενους από 150 χώρες.

Στο συνέδριο συζητούνται μια σειρά από σημαντικά θέματα όπως τα δικαιώματα των ανηλίκων αθλητών, η διευκόλυνση της μετάβασης των αθλητών σε μια νέα καριέρα μετά το τέλος της αθλητικής τους πορείας, η ψυχική υγεία των αθλητών και ιδιαίτερα αυτών που ολοκληρώνουν την αθλητική τους καριέρα, το ρόλο των τοπικών συνδέσμων στην στήριξη των αθλητών κ.α.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης σχολίασε: «Είναι πολύ τιμητικό που ως ΠΑΣΠ προσκληθήκαμε να παρευρεθούμε στο συνέδριο στην Ολλανδία. Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει αρκετά η εδώ παρουσία μας, αφού θα συζητηθούν πολλά θέματα που απασχολούν τον σύνδεσμο μας, όπως νομικά, τα δικαιώματα ανηλίκων αθλητών, η δεύτερη καριέρα, η εκπαίδευση και άλλα. Στο συνέδριο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και διαλέξεις για θέματα διοίκησης και ανάπτυξης αθλητικών οργανισμών».

Το συνέδριο στο Άμστερνταμ ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 του μήνα, με τον κ. Νεοφυτίδη και την κα. Βάσου να επιστρέφουν Κύπρο την ίδια μέρα.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube