Παρίσι 2024 και Fiba ​​συμφωνούν να βρουν νέο χώρο για την προκριματική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων Μπάσκετ

MIES (Ελβετία) – Η Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού 2024 και η FIBA ​​συμφώνησαν σήμερα να συνεργαστούν για τον προσδιορισμό μιας νέας έδρας για τον προκριματικό γύρο των αγώνων μπάσκετ ανδρών και γυναικών, που δεν θα διεξάγονται πλέον στο Arena Paris Sud. 

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία του το 2024, ακριβώς 100 χρόνια από την τελευταία διεξαγωγή το 1924. Καθώς το Ολυμπιακό μπάσκετ δεν εμφανίστηκε στους Αγώνες του 1924, υπάρχει μια τεράστια αίσθηση ενθουσιασμού και προσμονής καθώς η Γαλλία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον κόσμο οι καλύτεροι μπασκετμπολίστες του 2024. 

Το Παρίσι 2024 και η FIBA ​​πραγματοποίησαν θετικές συζητήσεις σχετικά με το πλάνο της έδρας των Ολυμπιακών αγώνων μπάσκετ. Εμβληματικοί χώροι όπως η Place de La Concorde για τους αγώνες 3×3 και η Bercy Arena για τον τελικό γύρο των αγώνων μπάσκετ ανδρών και γυναικών έχουν εγκριθεί, με τη FIBA ​​να επιβεβαιώνει ότι και οι δύο εγκαταστάσεις θα προσφέρουν συνθήκες παγκόσμιας κλάσης τόσο για αθλητές όσο και για φιλάθλους. 

Μια ανασκόπηση του χώρου που πραγματοποιήθηκε το 2020 προσδιόρισε το Arena Paris Sud (Porte de Versailles) Hall 6 ως κατάλληλο χώρο για τη φιλοξενία της φάσης των ομίλων μπάσκετ. Αυτή η επιλογή ήταν απόλυτα σύμφωνη με το όραμα του Παρισιού 2024 και το Νέο Κανονισμό της ΔΟΕ που προωθεί μια υπεύθυνη προσέγγιση στην επιλογή του τόπου διεξαγωγής του αγώνα (95% ήδη υπάρχον ή προσωρινό) και που αποτελεί θεμελιώδη δέσμευση της προσφοράς του Παρισιού 2024. 

Το Paris 2024 και η FIBA ​​συνεργάστηκαν για αρκετούς μήνες, ωστόσο, μετά τις πιο πρόσφατες αθλητικές και τεχνικές αξιολογήσεις, το Paris 2024 και η FIBA ​​συμφώνησαν ότι αυτός ο χώρος δεν θα φιλοξενεί πλέον διοργανώσεις μπάσκετ λόγω των ιδιαιτεροτήτων του. 

Το Παρίσι 2024 και η FIBA ​​θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να προσδιορίσουν μια νέα έδρα για τον προκριματικό γύρο, η οποία θα ανταποκρίνεται στις Ολυμπιακές απαιτήσεις, ενώ θα σέβεται τις κατευθυντήριες αρχές του Παρισιού 2024 για την περιβαλλοντική και δημοσιονομική ευθύνη. 

Τόσο το Παρίσι 2024 όσο και η FIBA ​​είναι βέβαιοι για θετικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες, προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό σκηνικό για να λάμψουν οι μεγαλύτεροι μπασκετμπολίστες του κόσμου.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube