Παράταση αγωνίας για τον Ιταλό αναβάτη Motogp, Andrea Iannone
MotoGP Andrea Iannone 2020

Παράταση πήρε η αγωνία του Ιταλού αναβάτη, καθώς η δικαστική απόφαση για την υπόθεσή του θα ανακοινωθεί δέκα μέρες αργότερα.

Ο Iannone πιάστηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία Drostanolone, ένα “εξωγενές αναβολικό ανδρογενές στεροειδές” μετά από έλεγχο που του έγινε κατά το Μαλαισιανό GP στη Sepang.

 

Την Τρίτη 4/2, ήταν προγραμματισμένη η έκδοση της απόφασης του Διεθνούς Πειθαρχικού Δικαστηρίου (CDI) για την υπόθεσή του, ωστόσο αυτή μετατέθηκε για δέκα μέρες αργότερα.

Η αιτία της αναβολής, σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, εντοπίζεται σε ένα δείγμα τριχών που κατέθεσε η υπεράσπιση του Iannone και στην οποία δεν υπάρχει κανένα δείγμα του εν λόγω στεροειδούς. Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικηγόρων του, αυτό συνιστά απόδειξη πως δεν έγινε σκόπιμη λήψη της ουσίας, αλλά τα ίχνη της μεταφέρθηκαν στο σώμα του μετά την κατανάλωση κρέατος.

“Μετά από έναν τυπικό έλεγχο ντόπινγκ στη διάρκεια του αγώνα του FIM Grand Prix World Championship στη Sepang της Μαλαισίας στις 3 Νοεμβρίου 2019, ο κύριος Andrea Iannone βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία από τη WADA και έχει τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό από τις 17 Δεκεμβρίου 2019.

“Ο κύριος Iannone ζήτησε ανάλυση και του Β δείγματός του, το οποίο επιβεβαίωσε την ανάλυση του Α δείγματος.

“Η ακροαματική διαδικασία του CDI έγινε σήμερα [σ.σ. Τρίτη 4/2] στην έδρα της FIM, παρουσία τριών δικαστών του CDI ενώπιον των οποίων ο κύριος Iannone ανέλυσε τη θέση του.

“Η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη μέχρι να προκύψει η απόφαση του CDI. Ο κύριος Andrea Iannone παραμένει σε προσωρινό αποκλεισμό ως τότε και συνεπώς αποκλείεται από τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε αγώνα μοτοσυκλετών ή σχετιζόμενη δραστηριότητα μέχρι νεοτέρας.

“Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κανονισμό Αντι-Ντόπινγκ και τον Κανονισμό Αντι-Ντόπινγκ της FIM, η Ομοσπονδία δεν δύναται να κοινοποιήσει άλλες πληροφορίες αυτή τη στιγμή.”

 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αρχικά, ο Iannone θα είναι οριστικά απών από το Sepang Test που αρχίζει την Παρασκευή 7/2. Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (14/2) θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση του CDI, η οποία θα μπορούσε να είναι βαρέως καταδικαστική αν κριθεί πως ντοπαρίστηκε σκοπίμως, με ποινή αποκλεισμού που μπορεί να ξεπεράσει και τα 2 χρόνια.

Εναλλακτικά μπορεί να δεχτεί μια ελαφριά ποινή αν γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για πολύ μικρό διάστημα. Τέλος, ας μην αποκλείουμε και το ενδεχόμενο αθώωσής του, όσο μικρό κι αν μπορεί να είναι αυτό.

 

Σε κάθε περίπτωση, η Aprilia προς το παρόν δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση τη στήριξή της στον Iannone, αλλά είναι δεδομένο πως με οποιαδήποτε ποινή άνω των λίγων μηνών η μεταξύ τους συνεργασία θα τερματιστεί αυτομάτως και στο πρωτάθλημα του 2020 τη θέση του θα πάρει άλλος αναβάτης, με πιθανότερο τον αναβάτη δοκιμών του εργοστασίου, Bradley Smith, που τον αντικαθιστά ήδη στη δοκιμή της Sepang.

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports