share the road omonoia2
share the road omonoia2
Φίλοι οδηγοί 
 

Οι ποδηλάτες εμπλέκονται μόλις στο 1% των συνολικών ατυχημάτων που συμβαίνουν στους δρόμους, αλλά έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας λέει πολλά, ώστε την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιον με ποδήλατο στον δρόμο να αφήσετε τουλάχιστον 1.5 μέτρα απόσταση για να τον προσπεράσετε και όχι να τον προσπεράσετε «ξυστά».

Μην προσπερνάτε κάποιον ποδηλάτη ίσα ίσα για να στρίψετε ακριβώς μπροστά του. Όχι μόνο είναι επικίνδυνο καθώς, ούτε την κατάλληλη απόσταση αφήνετε κατά την προσπέραση, αλλά τον αναγκάζετε να πατήσει και φρένα ώστε να μην πέσει επάνω σας και ΣΚΟΤΩΘΕΙ. Δεν θα χαθεί ο κόσμος, ούτε θα…κόψει το γάλα αν περιμένετε 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον ποδηλάτη και έπειτα στρίψετε εκεί που θέλετε.

Μην κορνάρετε και μην εκνευρίζεστε όταν τα ποδήλατα δεν είναι τέρμα άκρη του δρόμου ή εκτός των γραμμών. Χώματα, λακούβες, σπασμένα γυαλιά, όλα αυτά μπορεί να μην τα βλέπετε μέσα από το αυτοκίνητο, αλλά κάποιος πάνω στο ποδήλατο τα ζει. Για να κυκλοφορεί μέσα στην λωρίδα κυκλοφορίας κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Όσο ασφαλής και αν προσπαθεί να παραμείνει ένας ποδηλάτης, πάντα θα είναι το ελαφρύτερο όχημα του δρόμου. Όσο προνοητικός, προσεκτικός και τυπικός και αν είναι, εσείς με το αυτοκίνητο θα πρέπει να τον σέβεστε και να του δίνετε χώρο. Όσο πιο μεγάλο και βαρύ το όχημα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να προσέχετε και όσους έχουν επιλέξει να κυκλοφορούν με το ποδήλατο τους


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube