Παραδόθηκαν οι χώροι της Κυπριακής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό
dioikitiki apostoli

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 8 Αυγούστου, και την Τετάρτη 11 Αυγούστου, το Ολυμπιακό χωριό έκλεισε, για να ξανανοίξει μία εβδομάδα αργότερα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Από την Κύπρο, τελευταία αναχώρησε η διοικητική ομάδα αποτελούμενη τον Αρχηγό της Κυπριακής αποστολής Ανδρέα Θεοφυλάκτου, και τους Βοηθούς Αρχηγούς της αποστολής, Διοικητικούς Λειτουργούς της ΚΟΕ, Γιώργο Παναγίδη και Γιώργο Κορέλλη. Οι τρεις ήταν οι τελευταίοι που έφυγαν από το Ολυμπιακό Χωριό, αφού παρέμειναν για να παραδώσουν σε άριστη κατάσταση στους διοργανωτές τους χώρους στους οποίους διέμενε η κυπριακή αποστολή.

Η παραμονή τους στο Τόκιο διήρκεσε 34 ημέρες αφού έφτασαν στην Ιαπωνική πρωτεύουσα πρώτοι, παραλαμβάνοντας και προετοιμάζοντας τους χώρους υποδοχής των αθλητών και των υπολοίπων μελών της αποστολής. Ταυτόχρονα μετέβησαν αρκετές φορές στην Enoshima όπου κατέληξε η πολυμελής αποστολή της Ιστιοπλοΐας αλλά και σε άλλες περιοχές όπου χρειάστηκε να διαμένουν αθλητές της Κύπρου, είτε για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους είτε για να αγωνιστούν.

Η Διοικητική ομάδα επιστρέφει στην Κύπρο αφού πρώτα εξασφάλισε να επιστρέψουν απρόσκοπτα και υγιείς όλοι οι υπόλοιποι στην Κύπρο, κλείνοντας και τις τελευταίες εκκρεμότητες που δεν ήταν και λίγες με τα τόσα αυστηρά μέτρα που έθεσαν οι διοργανωτές αλλά και τα αεροδρόμια στις χώρες ανά τον κόσμο, απ’ όπου πέρασαν μέλη της κυπριακής  ομάδας (π.χ. Ντόχα, Λονδίνο, Βιέννη, Αθήνα, Λάρνακα).

Το Ολυμπιακό Χωριό θα ανοίξει και πάλι σε μία εβδομάδα για να υποδεχτεί τους αθλητές (μαζί με την υπόλοιπη Παραολυμπιακή οικογένεια) που θα συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν στις 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports