Παπαδημητρίου: Αναβάθμιση των προπονητών ιστιοπλοΐας αλλά και ενίσχυση των περιφερειακών σωματείων
Papadimitriou

Η πρωτοβουλία «Φρέσκος Ανεμος» για την αλλαγή διοίκησης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με υποψήφιο Πρόεδρο τον Γιάννη Παπαδημητρίου παρουσιάζει μία ακόμα ιδιαιτέρως σημαντική προγραμματική δήλωση.

Πρόκειται για τη συνεχόμενη αναβάθμιση των προπονητών ιστιοπλοΐας σε συνδυασμό με την ενίσχυση των περιφερειακών σωματείων.

Οι προπονητές ιστιοπλοΐας αποτελούν την ραχοκοκαλιά της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των ναυτικών ομίλων. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου αλλά και της συνεχούς επιμόρφωσης τους προτείνουμε μία σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του αθλήματός μας σε εθνικό επίπεδο.

Οι σχολές προπονητών ιστιοπλοΐας, όχι μόνο θα λειτουργήσουν όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα βασισμένες στην κείμενη νομοθεσία, αλλά θα εμπλουτιστούν με μέριμνα της Ε.Ι.Ο. με μία σειρά ενεργειών διττής σημασίας τόσο για τους νέους προπονητές όσο και για την περιφέρεια.

Οι αποφοιτήσαντες προπονητές θ’ ακολουθούν μία πρακτική εκπαίδευση δύο ετών (τουλάχιστον ενός), στα σωματεία από το οποία προέρχονται ή πλησίον της έδρας εντός της περιφέρειας τους.

Η επιμόρφωση των σωματειακών προπονητών θα είναι συνεχής με μία σειρά σεμιναρίων ευρείας θεματολογίας αλλά και μέσω της πρακτικής τους εξάσκησης σε εθνικά προπονητικά camp και εθνικής ή τοπικής εμβέλειας αγώνες με μέριμνα της Ε.Ι.Ο. και σε αγαστή συνεργασία με τον ΠΑ.Σ.Π.Ι. στηρίζοντας και τους σκοπούς του.

Όπως λέει ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά και υποψήφιος για την Ε.Ι.Ο. Γιάννης Παπαδημητρίου: «Με την πρόταση μας αυτή οι προπονητές θ’ αποκτούν εργασιακή και προπονητική εμπειρία και τα περιφερειακά σωματεία είτε δεν θα στερούνται από προπονητικές υπηρεσίες είτε θα ενισχύουν τις υφιστάμενες. Η επιμόρφωση των προπονητών θα εκτείνεται και σε θέματα ασφαλείας, τις πρώτες βοήθειες, τη ναυαγοσωστική, παιδαγωγική και ψυχολογία συμπεριφοράς.

Με τον τρόπο αυτό, προσβλέπουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών των ομίλων, συνεισφέροντας στην περαιτέρω και συνεχόμενη εκπαίδευση των στελεχών τους ώστε οι σχολές εκμάθησης που διατηρούν να συμβάλλουν δραστικά στη βιωσιμότητα του ίδιου του ομίλου αλλά και να αυξήσουν τον αριθμό των μελών που δραστηριοποιούνται.»

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η απόλυτη αναβάθμιση των σχολών προπονητών ιστιοπλοΐας ώστε οι μελλοντικοί επιτυχόντες να λαμβάνουν ένα τρίπτυχο τίτλων μέσω μιας νέας νομικά κατοχυρωμένης εκπαίδευσής τους, προπονητή, ναυαγοσώστη και πρώτων βοηθειών διασφαλίζοντας στο έπακρο τα παιδιά μας, τα σωματεία, και τους ίδιους τους προπονητές.

www.freskosanemos.gr


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube