Untitled 21232
Untitled 21232

 

Πανικός Γιουσουφ. Γεννήθηκε το Μάιο του 1985 στην Λεμεσό και είναι 29 ετών.

Δημοτικό  γυμνάσιο και Λύκειο έκανε σε Αγγλικό Σχολειό το Λόγος  .

Η αθλητικές του δραστηριότητες την περίοδο του σχολειού ήταν το Ποδοσφαίρου Μπάσκετ, και το βόλεϊ.

Φοίτησε  για δυο χρονιά σε κολλέγιο οπού και αναγκάστηκε να το  εγκατάλειψη λόγο του ότι μετακόμισε στην Αγγλία.

Το 2000 σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε να κάνει bodybuilding . Εκεί στην σχολή γνώρισε των Κυριακό Χριστοφη του LUMPINNE GYM και σε πολύ σύντομο διάστημα άρχισε να  κάνει  μια MuayThai μαζί του. Είχε ερωτευτεί το MUAYTHAI  . Σε δυο μήνες έκανε και των πρώτο του αγώνα στο όποιο έχασε, όμως δεν τα έβαλε κάτω, πείσμωσε περισσότερο και συνέχισε.

Μεταξύ του 2000 έως το 2005 συμμετείχε σε 30 αγώνες για το LUMPINNEGYM. Ήταν παγκύπριος πρωταθλητής από το 2002 έως το 2005. Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο WMFWorldChampionshipto 2005.

Έχει αντιπροσώπευση την Κύπρο στο εξωτερικό σε πάρα πολλούς αγώνες σε διάφορες χώρες όπως Σκωτία, Αγγλία, Λίβανο, Ισραήλ, Ιαπωνία, Ρωσία κ.α

Προς το τέλος του 2005 μετακόμισε στο Manchester με των Paul Tite-Stockport fighters που τώρα ανήκει στον Πανικό με νέο όνομα All Powers Gym ,οπού το όνομα το πηρέ από το αρχαίο Ελληνικό όνομα Παγκράτιο.

Το 2006  άρχισε να αντιπροσώπευε το club  Stockport Thai fighters και πάλεψε για το NorthWest title.

Μέχρι το 2010 συμμετείχε σε  12 αγώνες συνολικά, και τότε ο προπονητής του ο  αφυπηρέτησε και του έδωσε το γυμναστήριο.

Το 2010 μέχρι το 2011 δεν έκανε οποιοδήποτε αγώνα.

Το 2011 αποφάσισε να ξαναπαλέψη και τότε απευθύνθηκε στον LiamRobinson του γυμναστηρίου  SuperpetchGym. Από τότε αντιπροσωπεύει το γυμναστήριο του και το Superpetch Gym.

 

10588633_10154512210210721_1435895229_n

 

Σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει του εξής τίτλους : WRSA European Title, Golden Belt World Title, ISKA 4 NationsTitle, SiamWarriors 8 ManTournament και στης 30 του Αυγούστου θα αγωνιστή για World Title του WRSA.

Μερικά μεγάλα ονόματα που έπαιξε και νίκησε είναι: Rungnakorn Kharnpan, Prathet Sor Thanikul, Rittijack Kaewsamrit από Thailand. Sergio Wielzen από Ολλανδια και Calogero Palmeri από την Ιταλία.

Το μακρύ επαγγελματικό του ρεκόρ είναι 36 αγώνες με 3 ήττες, και στο σύνολο με τα ερασιτεχνικά στα 15 χρονιά που αγωνίζεται είναι 70 αγώνες.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην δεύτερη θέση στην κατηγορία του στην Αγγλία. Έχει προκαλέσει αρκετές φόρες των νούμερο 1 των DarrenO’Connor αλλά αυτός πάντοτε είναι τραυματισμένος!!.

Των Σεπτέμβριο θα αγωνιστή με των Keith Mc Clachan ο οποίος είναι ο αριθμός 1 στα 59 κιλά και θα αγωνιστούν στην κατηγορία των 61 κιλών.

Έχει προγραμματισμένο για το 2015 να αγωνιστή με των Ste Meleady ο οποίος βρίσκετε στους πρώτους 10 του Lumpinee Stadium στην Thailand.

 

Το πρόγραμμα προπόνησης του.

Η πρωινή προπόνηση αρχίζει από της 8 κάθε πρωί μέχρι της 9:30/9:45 με δέκα sprint σε τετραώροφο κτίριο  ακόλουθος δεκαπέντε λεπτά σχοινάκι είκοσι λεπτά clinch ,μετά πέντε γύρους sparring και τελειώνει με εκατό  κάμψης και διακόσιους κοιλιακούς και τριάντα  pullups.

Το απόγευμα αρχίζει στης επτά μέχρι της εννέα με πέντε χιλιόμετρα τροχάδην, δεκαπέντε λεπτά σχοινάκι, σαράντα πέντε λεπτά  και πέντε γύρους στόχους. Αυτό το πρόγραμμα το επαναλαμβάνει για τέσσερις εβδομάδες έξι μέρες την εβδομάδα.

 

Μας δήλωσε για την οικογένεια και τους φίλους του.

Οι οικογένεια και οι φίλοι μου είναι το παν για μένα. Η υποστήριξη και η αγάπη τους κάνει την προπόνηση μου λίγο ποιο εύκολη. Σε μια προετοιμασία πρέπει να κρατώ σωστές αναλογίες και να έχω ακριβή κιλά και αυτό με κάνει δύσκολο απέναντι στα άτομα που αγαπώ, αλλά αυτή με κατανοούν και με ανέχονται(προπαντός η γυναίκα μου).

Οι στόχοι του.

Οι μελλοντικοί μου στόχοι είναι για να συνεχίσω να παλεύω σε πιο ψήλο επίπεδο για ίσως για ακόμη 2-3 χρονιά και μετά να αφυπηρετήσω και να συγκεντρωθώ στους αθλητές μου . Έχω κοντά μου αρκετά αξιόλογα παιδία , ίσως μια μέρα να καταφέρουν να με ξεπεράσουν.

Αν και είναι μακριά από την πατρίδα του όμως παρακολουθεί το επίπεδο του MuayThai στην Κύπρο και μας μίλησε για αυτό.

Το   επίπεδο των συγχρόνων αθλητών της Κύπρου αν και έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους, έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε που ήμουν εγώ στην Κύπρο. Ένα όμως αξιόλογο παΐδι που παρακολουθώ και πιστεύω ότι είναι μεγάλο ταλέντο είναι ο Σάββας Μιχαήλ από το LumpineeGym του Κυριακού Χριστοφη.

Δυνατά μηνύματα στέλλει προς όλες της κατεύθυνσης.

Για να βελτιωθούν η συνθήκες και η χωρεί άθληση θα πρέπει  η διοργανωτές η προπονητές και η αθλητές να ενωθούν! Πρέπει να ξεχάσουν τα πολιτικά και να θυμηθούν ότι όλοι μας αρχίσαμε από αγάπη και παθός για το άθλημα του Muaythai, και για να προωθηθεί θα πρέπει η ζήλιες και η περηφάνιες να παραμεριστούν.

Η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί και για να πετύχουμε θα πρέπει να συγκεντρωθεί όλοι μας η ενεργεία και προσπάθεια σε αυτό το στόχο.

 

Τα επιτεύγματα και του Πανικού Γιουσουφ.

 

2000 Cyprus championships silver

2002 Cyprus championships gold

2003 Cyprus championships gold

2004 Cyprus championships gold

2005 Cyprus championships gold

2005 WMF world championships bronze

2006 WKN Greek title

2007 ISKA North West title

2011 WRSA European title

2012 8 Man: Siam Warriors

2013 ISKA 4 Nations Title

2014 Golden Belt World Title