Marilena Makri Sailing 2019 1
Marilena Makri Sailing 2019 1

Η Σιμόνη Κυριάκου είναι η φοιτήτρια μας η οποία επιλέγει από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού αθλητισμού για να αντιπροσώπευση την Κύπρο  στο Φόρουμ FISU AMBASSADOR στο οποίο η Κύπρος και τα πανεπιστήμια μας συμμετέχουν τα τελευταία δύο χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η Σιμόνη η οποία σπουδάζει διαιτολόγια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,  και είναι στο έτος για το πτυχίο της από την πρώτη στιγμή που της ανετέθη η υποχρέωση και με την βοήθεια του Δρ . Αιμίλιου Α Σολωμού, μέλους του ΔΣ της ΚΟΠΑ αφοσιώθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στο έργο της έτσι ώστε να μπορέσει να προσφέρει στην χώρα μας ότι αποκόμισε από τις γνώσεις της.

 Μιλώντας με την Σιμόνη μας ανέφερε ότι είναι πανέτοιμη για να εξυπηρέτηση τον ρόλο της που δεν είναι άλλος από την προώθηση του πανεπιστημιακού αθλητισμού στις τάξεις των φοιτητών μας καταρτίζοντας σειρά από πλάνα .   

Ένα από αυτά είναι η γνωριμία με φοιτητές-αθλητές /τριες οι οποίοι πρωταγωνιστούν στα αθλήματα της επιλογής τους και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους και να καταγράψει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα  που τους αφορούν .

Η επικοινωνία της με την πρωταθλήτρια μας στο Ταε Κβο Ντο και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Κυριακή Κουττούκη την έφερε κοντά σε μία εκ των κορυφαίων αθλητριών στον κόσμο στο είδος της και  η εμπειρία της ήταν εκπληκτική αφού για την Κυριακή Κουττούκη ο αθλητισμός αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της . Μέσα από αυτόν έμαθε να ξεπερνά τις δυσκολίες της  ανεξάρτητα από όσες αποτυχίες και να είχε μέσα από την πορεία της στον πρωταθλητισμό ενώ κορυφαία στιγμή αποτελεί για την ίδια η στιγμή που ανεβαίνει στο βάθρο με την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου, στιγμή που ξεπληρώνει και σβήνει κάθε δυσκολία .

Από την άλλη η γνωριμία της με την ποδοσφαιρίστρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Άντρια Κιρκίνη την έφερε κοντά στο κόσμο του ποδοσφαίρου και την δυναμική του. Η Άντρια παρά το γεγονός ότι είχε την ατυχία να νοσήσει με την ασθένεια του covid κατάφερε μέσα από σκληρή προπόνηση να επανέλθει σε ένα πολύ καλό σημείο για να μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον . Κορυφαία της στιγμή η συμμετοχή της στην Εθνική μας ομάδα ενώ δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της μακριά από τον αθλητισμό αφού κάθε καινούργια χρονιά βάζει ψηλότερους στόχους που της δημιουργούν νέα κίνητρα για νέες επιτυχίες .

Συνεχίζοντας το «οδοιπορικό» ανάμεσα σε κορυφαίους σε επιδόσεις αθλητές θα συναντήσει τον σκοπευτή του Πανεπιστημίου Κύπρου Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχίσει τον αθλητισμό όσο του το επιτρέπουν οι φυσικές του δυνάμεις. Αθλητής υψηλών προδιαγραφών δηλώνει ότι ο αθλητισμός αποτελεί για αυτόν σχολείο, όπου εκεί μαθαίνεις να σέβεσαι τους γύρω σου και κυρίως τους συναθλητές σου.

Στην «αθλητική» της διαδρομή η Σιμόνη θα βρει στο δρόμο της τον Πετοσφαιριστή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Τόνυ Λιοτατή, ένα εξαιρετικό αθλητή του Beach Volley ο οποίος εκτελεί και χρέη προπονητή αυτή την στιγμή σε ομάδα της Λεμεσού ενώ και αυτός δηλώνει ότι μέσα από τον αθλητισμό έμαθε να μην τα βάζει ποτέ κάτω και ότι η διαχείριση των κακών στιγμών (που στον αθλητισμό είναι πολλές) αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία και δείκτης για το μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς.

Η γνωριμία της με τον δισκοβόλο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Χριστόφορο Γενεθλή, ήταν ακόμη μία δυνατή εμπειρία αφού μέσα από την πορεία της δικής του ζωής αλλά και της αθλητικής του καριέρας μπορεί κανείς να συναντήσει την πορεία ενός αυτοδημιούργητου αθλητή   ο οποίος για να καταφέρει να πετύχει χρειάζεται την στήριξη από την οικογένεια του, χρειάζεται να πέσει και να σηκωθεί πολλές φορές για να καταφέρει στο τέλος και μετά από πολλές προσπάθειες τον τελικό στόχο αλλά ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν θα ακούσει τον όρο τα παρατάω. Σε αυτό το επίπεδο των αθλητών δεν υπάρχει η λέξη τα παρατάω.

Η γνωριμία της με τον Ταεκβοντίστα του Πανεπιστημίου Κύπρου Χρυσόστομο Κουττούκη, θα της επιβεβαιώσει το πάθος των πρωταθλητών για να φτάσουν όσο μακρύτερα γίνεται στην καριέρα τους μέσα από δυσκολίες αλλά πάντα με ψηλό φρόνιμα και πίστη για την τελική κατάληξη που δεν είναι άλλη από την επιτυχία. Ο Χρυσόστομος ονειρεύεται ήδη την δική του σχολή και θέλει να προσφέρει σε παιδιά τις δικές του γνώσεις.

Αθλητής των πολεμικών τεχνών αλλά στο Τζούντο ήταν και η επόμενη γνωριμία της Σιμόνης ο Άριστος Μιχαήλ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχασε για φέτος την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο ο αθλητισμός τον έμαθε να μην τα βάζει κάτω και ήδη ο επόμενος στόχος είναι η Ολυμπιάδα στο Παρίσι. Παρά τις δυσκολίες της διπλής ιδιότητας ,φοιτητή και πρωταθλητή ο Άριστος έμαθε να κυνηγά τα όνειρα του και τους στόχους του μέχρι και το τέλος .

Στην παρέα μας ο επόμενος φοιτητής αθλητής είναι ο Ιωάννης Πασιαλής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ο οποίος «ανήκει» στην καλαθόσφαιρα και ο αθλητισμός είναι για αυτόν τρόπος ζωής .Αν και του παραμένει ακόμη ένας χρόνος σπουδών ο Ιωάννης ετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερο άλμα στον αθλητισμό αφού θα αφοσιωθεί σε αυτόν με όλες του τις δυνάμεις για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο σαν αθλητής όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο ίδιος.

Τέλος η Μαριλένα Μακρή του Πανεπιστημίου Frederick αρμενίζει σε καταγάλανα νερά αφού ασχολείται με την ιστιοπλοΐα και μάλιστα στο Ολυμπιακό άθλημα του Lazer Radial. Η Μαριλένα έχει να λέει ότι είναι η μικρότερη ανήλικη αθλήτρια που κέρδισε πρόκριση στην ιστιοπλοΐα και έμαθε από πολύ νωρίς να παλεύει με πολλές δυσκολίες χωρίς ποτέ να τα βάζει κάτω. Λάτρης των μαθηματικών ( σπουδή την οποία ακολουθεί ) αλλά και της πετόσφαιρας η Μελίνα ταξιδεύει τα δικά της όνειρα μέσα από  όποιο «καιρό» και φουρτούνες συναντήσει στοχεύοντας πάντα  ψηλά όπως άλλωστε της δίδαξε ο αθλητισμός ανεξάρτητά από τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να συναντήσει στην πορεία για την …Ιθάκη .

Η Σιμόνη θα μπορούσε να συναντά καθημερινά πολλούς αθλητές και να εντυπωσιάζεται από το πάθος τους για δουλειά και επιτυχία αλλά κυρίως από την δύναμη της ψυχής τους που αποτελεί κοινό παρονομαστή για όλους τους μεγάλους αθλητές όπως το να μην τα βάζουν ποτέ κάτω και να συνεχίζουν ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντούν στον δρόμο τους  με μοναδικό σκοπό την επίτευξη των στόχων τους.

Όλοι οι αθλητές μας συνδυάζουν σπουδές και επιδόσεις υψηλών προδιαγραφών αποδεικνύοντας το μέγεθος της δύναμης αλλά και της θέλησης τους να επιτύχουν τόσο στην ζωή όσο και στην καριέρα τους ,έντιμα, δυναμικά και χωρίς δισταγμούς για το τελικό αποτέλεσμα αφού καμία αποτυχία  δεν είναι ικανή να τους καθηλώσει, αλλά αντίθετα αποτελεί κίνητρο για την επόμενη μέρα όπου θα τους βρει ψηλότερα και όρθιους !


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube