1366 1
1366 1

Κέρδισε την 1.BVK Bratislava  και πέρασε στην οκτάδα του CEV Challenge Cup Γυναικών

Παλληκάρια οι παίκτριες της BetonAlfa ΑΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινες» παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνάντησαν στη Σλοβακία και στη σάλα Sport Ηall Sou Komecheho.  ανέτρεψαν τα πάντα και προκρίθηκαν στο «χρυσό» σετ στους «8» του CEV Challenge Cup Γυναικών.  Η ομάδα του Στέργιου Φραγκέσκου που είχε στη σύνθεσή της τις νεοαποκτηθείσες Γιοβάνοβιτς και Μπόντσεβα (σ.σ. έμεινε στον πάγκο η λίμπερο Στεφάνου)  ενώ προηγήθηκε με 0-1 στη συνέχεια δεν πήγε καλά και οι Σλοβάκες κέρδισαν τον κανονικό αγώνα με 3-1 σετ.

Στο «χρυσό» σετ όμως που θα έκρινε την πρόκριση η BetOnAlfa ΑΕΛ έκανε τη δουλειά της πολύ καλά και διέλυσε τις Σλοβάκες μς 05-15 εξασφαλίζοντας την σπουδαία πρόκριση.

H BetOnAlfa ΑΕΛ προσπάθησε στο πρώτο σετ να φέρει τα δεδομένα υπέρ της τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά. Οι «γαλαζοκίτρινες» κατάφεραν σε κρίσιμο σημείο να προηγηθούν με 16-19 και 19-21, αλλά οι Σλοβάκες αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 21-21.

Αγρια ομορφιά

Από εκείνο το σημείο ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά με την BetOnAlfa ΑΕΛ να έχει βραχεία κεφαλή στο σκορ 22-23 και 23-24. Το κρίσιμο πρώτο σετ όμως είχε δραματική τροπή αφού η 1.BVK Bratislavaπροηγήθηκε με 25-24, αλλά οι Λεμεσιανές δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και παίζοντας με ψυχή ανέτρεψαν τα δεδομένα και κέρδισαν με 25-27. Με αυτό τον τρόπο έγινε το 0-1 για την ομάδα μας σε 27 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο αγώνας άρχισε με την BetinAlfa ΑΕΛ να είναι καλύτερη να προηγείται με 05-07, αλλά η ομάδα της Bratislava αντέδρασε και προηγήθηκε 18-17 για να αυξήσει στη συνέχεια σε 21-18. Άμεση όμως ήταν η απάντηση της BetOnAlfa ΑΕΛ που έκανε το δικό της σερί ισοφαρίζοντας σε 21-21. Στη συνέχεια οι Σλοβάκες κατόρθωναν να ανακτήσουν προβάδισμα δυο πόντων 24-22 για να κερδίσουν με 25-22 σε 26 λεπτά δίνοντας άλλο χρώμα στον αγώνα.

Πολύ δυνατά μπήκε στο τρίτο σετ η Λεμεσιανή ομάδα και προηγήθηκε 02-05. Οι παίκτριες του Στέργιου Φραγκέσκου διατηρούσαν το προβάδισμα 05-08 δείχνοντας ότι δεν είχαν επηρεαστεί από την απώλεια του δεύτερου σετ. Oι Σλοβάκες πίεσαν την BetOnAlfa ΑΕΛ 11-12 στα μέσα του σετ και κατάφεραν να προηγηθούν 17-12 φέρνοντας το σετ στα μέτρα τους.
Τα δεδομένα δεν άλλαξαν αφού η ομάδα της Bratislava προηγήθηκε 20-14 για να τελειώσει τελικά το σετ με 25-18 σε 24 λεπτά και να ανατρέπει το σκορ. Πλέον οι Σλοβάκες προηγήθηκαν με 2-1 σετ και αύξησαν τις δικές τους ελπίδες πρόκρισης.

Όλα στραβά πήγαν στην BetOnAlfa ΑΕΛ στο τέταρτο σετ. Η ομάδα μας άρχισε πολύ άσχημα τον αγώνα έμεινε πίσω από τα αρχικά στάδια 11-07 και συνεχώς κυνηγούσε στο σκορ. Οι Σλοβάκες μετά την ανατροπή στο σκορ πήραν τα πάνω τους και έπαιξαν ωραίο βόλεϊ. Αφού εξασφάλισαν διαφορά 10 πόντων πήραν τελικά το σετ με 25-14 διαμόρφωσαν το 3-1 υπέρ τους και ταυτόχρονα οδήγησαν την πρόκριση στο «χρυσό» σετ.

Άλλη ομάδα

Η ομάδα του Στέργιου Φραγκέσκου ξεκίνησε εντυπωσιακά στο «χρυσό» σετ και προηγήθηκε με 04-09. Το γεγονός αυτό έδωσε ώθηση στην ομάδα μας και «πάγωσε» τη σάλα Sport Ηall Sou Komecheho. Η BetOnAlfa ΑΕΛ θυμίζοντας τον πολύ καλό της εαυτό πήρε διαφορά εννιά πόντων 05-14και τελικά πήρε τον χρυσό πόντο για την πρόκριση κερδίζοντας με 05-15 σε 10 λεπτά.

Κορυφαία για την BetOnAlfa ΑΕΛ ήταν η Κροάτισσα Ματέα Μάγκντιτς με 16 πόντους ενώ διακρίθηκαν επίσης στο μπλοκ η  Σάντρα Παύλου και στην υποδοχή η Ρωσίδα Εκατερίνα Ριπνάγια.

  1. BVK BRATISLAVA(T. Vargas): Τρας, Χουντέκοβα, Στάνκοβα, Καντράκοβα, Οβέτσκοβα, Τζικανίκοβα – Λίμπερο: Tζακοντζίσκα

BetΟnAlfa AΕΛ (Στ. Φραγκέσκου): Παύλου, Ριπνάγια, Μάγκντιτς, Γιοβάνοβιτς, Μπόντσεβα, Τριφούνοβιτς – Λίμπερο: Αγγελοπούλου – Αλλαγές: Kωνσταντίνου.