Έχασε η Εθνική μας από την Ουκρανία. Σήμερα δίνει νέο αγώνα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε κόντρα στην Ουκρανία, ωστόσο ηττήθηκε με σκορ 35-78, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών Κάτω των 18 ετών, που γίνεται στην Ρουμανία.
Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχε δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην εν λόγω διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία, στην οποία ανέβηκε πρόσφατα.
Τα δεκάλεπτα: 8-28, 8-20, 8-14, 11-13
Η δωδεκάδα της Κύπρου: Οικονομίδου (14), Κυπριανού, Σάββα, Γεωργίου, Σπυρίδου (2), Ευσταθίου (2), Γεωργίου, Φουκάρη (7), Αναξαγόρου, Πέτρου (7), Κώστα (2), Γεωργίου (1
Σήμερα (1/8) θα υπάρξει νέος αγώνας, αυτή την φορά κόντρα στην Φινλανδία. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα γίνει στο στάδιο “Arena of Dinamo” στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστη.
Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Μιχάλης Ματσεντίδης, μίλησε στο γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας για τον αγώνα με την Ουκρανία:
«Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν αουτσάιντερ, αφού αγωνιζόμασταν κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο οι καλαθοσφαιρίστριες μας ήταν λίγο αγχωμένες, αφού πρώτη φορά αγωνίζονταν στην Β’ κατηγορία της διοργάνωσης. Γι αυτό και υπήρχε τόση διαφορά στους βαθμούς. Στην επανάληψη όμως ανεβάσαμε ρυθμό και παίξαμε πολύ καλύτερα, κάτι που φάνηκε και από την διαφορά στους βαθμούς, που ήταν στους 8 πόντους στο Β’ μέρος του αγώνα, σε αντίθεση με την διαφορά 32 πόντων που είχαμε στο πρώτο μέρος», ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας.
Για την συνέχεια του τουρνουά ο κ. Ματσεντίδης ανέφερε: «Σήμερα (1/8) αγωνιζόμαστε κόντρα στην Φινλανδία. Πρόκειται επίσης για μία δυνατή χώρα, παρόμοιας δυναμικότητας με την Ουκρανία. Θέλουμε να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στο σκορ σε όλο το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι που θα παίξουμε. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κορίτσια, αφού θα αποκομίσουν σπουδαίες εμπειρίες από πολύ ψηλό επίπεδο, κάτι που θα τις βοηθήσει στην συνέχεια της καριέρας τους».