cyprus cycling federation logo 2017
cyprus cycling federation logo 2017

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας προκηρύσσει τη διεξαγωγή των αγώνων Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ατομικής Χρονομέτρησης Δρόμου και Αντοχής Δρόμου την Τετάρτη, 9  Μαΐου και Κυριακή, 13 Μαΐου 2018.

 

Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επίσημες κατηγορίες της Ομοσπονδίας (Άνδρες – Έφηβοι – Παίδες – Πανπαίδες – Γυναίκες – Νεανίδες – Κορασίδες – Πανκορασίδες – Μάστερ Άνδρες & Γυναίκες 1, 2 & 3). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο Κύπριοι αθλητές.

 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

Ημερομηνία: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

 

Ειδικοί κανονισμοί αγώνα

 

1-     Διαδρομή

Αγ. Ιωάννης Μαλούντας – Μονή – δρόμος προς Πλατανιστάσα και πίσω

 

Αποστάσεις

 • Άνδρες 35χλμ
 • Μάστερ – Γυναίκες – Έφηβοι 25χλμ
 • Υπόλοιπες κατηγορίες 15χλμ

 

2-    Χώρος Εκκίνησης / Τερματισμού

Στο δρόμο Αγ. Ιωάννη Μαλούντας προς Κάτω Μονή στην έξοδο από την κοινότητα Αγ. Ιωάννη. Οι εγγραφές των αθλητών και οι απονομές θα γίνουν κοντά στην πλατεία της κοινότητας Αγ. Ιωάννη.

 

3-Δηλώσεις Συμμετοχής και Αυτοκινήτων σέρβις

Προεγγραφές και δηλώσεις αυτοκινήτων service μέχρι την Παρασκευή, 4 Μαΐου  2018 στο email ccf@cytanet.com.cy. Θα πρέπει να δηλωθούν όλα τα αυτοκίνητα σέρβις  που  θα ακολουθήσουν τους/τις αθλητές/τριες. Για τον/την κάθε αθλητή/τρια θα πρέπει να δηλωθεί το ακριβές αυτοκίνητο σέρβις μαζί με το όνομα του οδηγού και το κινητό τηλέφωνο του. Κάθε αθλητής/τρια μπορεί να ακολουθείται από ένα αυτοκίνητο σέρβις. Είναι υποχρέωση  των  οδηγών  και  των  επιβαινόντων  στο  αυτοκίνητο  να  τηρούν  τους σχετικούς κανονισμούς.

 

 

 

4-Πρόγραμμα Αγώνα

 

14:30 και μετά Εγγραφές και παραλαβή τσιπ στο κέντρο της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη

 

15:00                   Τεχνικό Συνέδριο

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ.

 

15:30                      Εκκίνηση αγώνα για όλες τις κατηγορίες

 

18:00                      Απονομές επάθλων

 

ΟΛΟΙ    ΟΙ    ΑΘΛΗΤΕΣ   ΠΡΕΠΕΙ   ΝΑ    ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ   ΤΗΝ             ΛΙΣΤΑ                  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

 

5-Κόστος Συμμετοχής

Όπως καθορίζεται από την Προκήρυξη Αγώνων Ποδηλασίας 2018.

Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠ.

 

6-Ιατρική Κάλυψη

Ο αγώνας θα γίνει σε παρουσία γιατρού και ασθενοφόρου.

 

7- Οδική ασφάλεια

Η οδική κυκλοφορία θα ρυθμίζεται από την τοπική αστυνομία και με μάρσιαλς κατά μήκος της διαδρομής.

 

8-Έπαθλα

Θα βραβεύονται οι πρώτοι, οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας με κύπελλο. Επίσης στους Πρωταθλητές/τριες Ανδρών και Γυναικών θα απονεμηθεί η φανέλα του/της Πρωταθλητή/τριας. Φανέλα Πρωταθλητή/τριας Μάστερ θα απονεμηθεί και στον/στην ταχύτερο/η αθλητή/τρια από τις τρείς κατηγορίες Μάστερ.

 

 

 

9- Χάρτης διαδρομής

 
  

 

 

 
  

 

10-Ζώνη τροφοδοσίας

Υπάρχει μόνο για τις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων και θα έχει μήκος 2km, συγκεκριμένα τα τελευταία 2km πριν το γύρισμα των πιο πάνω κατηγοριών.

 

 

11-        Οχήματα σέρβις

Όσον αφορά τα οχήματα σέρβις ισχύουν τα πιο κάτω:

 

 • Τα οχήματα σέρβις θα πρέπει να βρίσκονται στους προκαθορισμένους χώρους εισόδου και εξόδου αυτοκινήτων στον αγωνιστικό χώρο και θα φέρουν τα διακριτικά που θα τους δοθούν.

 

 • Σε περίπτωση που τα αυτοκίνητα θα χρειαστεί να παράσχουν τεχνική βοήθεια στον αθλητής τους που την χρειάζεται αυτό θα πρέπει να γίνεται στην άκρη του δρόμου με το αυτοκίνητο σταματημένο εκτός δρόμου.

 

12-Χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης.

 

13-Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο χώρο των απονομών και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.ΠΟ. την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Για τον αγώνα Πρωταθλήματος Ατομικής Χρονομέτρησης τα πατήματα των Έφηβων αθλητών πρέπει να είναι κλειστά (7.93m).

 

Τα πατήματα για τις υπόλοιπες κατηγορίες ισχύουν σύμφωνα με την Προκήρυξη Αγώνων Ποδηλασίας 2018.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

 

 • Κάθε ποδηλάτης πρέπει να παρουσιάζεται να υπογράψει το φύλο αγώνος 15 λεπτά το αργότερο πριν την ώρα εκκίνησης του.

 

 • Η εκκίνηση θα δίνεται από στάση.

 

 • Ο ποδηλάτης θα πρέπει να παίρνει εκκίνηση με διαταγή του Αφέτη, ο οποίος σε συνεργασία με τον χρονομέτρη είναι και υπεύθυνοι για την εκκίνηση.

 

 • Ο χρόνος κάθε ποδηλάτη που παρουσιάζεται με καθυστέρηση στην προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης του και θα δίνεται υποχρεωτικά από στάση από το σημείο που ορίζεται για αυτό το λόγο.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 • Εάν ο ποδηλάτης “πιάνεται” από έναν άλλο, δεν μπορεί ούτε να οδηγήσει (να παραμείνει μπροστά) αλλά ούτε να ακολουθήσει τον ποδηλάτη που τον πιάνει (και τον προσπερνάει) εκμεταλλευόμενος το κενό αέρος που δημιουργείται.

 

 • Ο ποδηλάτης που “πιάνει” έναν άλλον, πρέπει να αφήσει (διατηρήσει) μια απόσταση τουλάχιστον 2     μέτρων,     πλάγια,     από     τον     ποδηλάτη     που     “πιάνει”.  Μετά από ένα χιλιόμετρο, ο ποδηλάτης που “πιάστηκε” πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα, ποδηλατώντας σε μια απόσταση 25 τουλάχιστον μέτρων μακριά (πίσω) από τον άλλο.

 

 • Εάν είναι αναγκαίο, κομισάριος πρέπει να υποχρεώσει τους ποδηλάτες κατά περίπτωση να τηρούν (σέβονται) την πλάγια απόσταση των 2 μέτρων και την απόσταση των 25 μέτρων, παρόλο που μπορούν να επιβληθούν και οι ποινές που προβλέπονται από τους κανονισμούς.

 

 • Η βοήθεια μεταξύ των αθλητών απαγορεύεται.

 

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

Ημερομηνία: Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

 

Ειδικοί κανονισμοί αγώνα

 

1- Διαδρομή

 

Μεγάλος Γύρος

Εκκίνηση Αλάμπρα – Λύμπια – Αραδίππου – Καλό Χωριό – Αγία Άννα – Μοσφιλωτή – Σια – Μαθιάτης – Αναλυόντας 49,5km – υψομετρική διαφορά +565m

 

Μικρός Γύρος

Αναλυόντας – Μονή Αρχαγγέλου – Δρόμος προς Καπέδες – Καταλυόντας – Αναλυόντας απόσταση 9,3km- υψομετρική διαφορά +160m

 

Αποστάσεις

Άνδρες και Έφηβοι 115km Γυναίκες 78km

Μάστερ Ανδρών 64,5km Μάστερ Γυναικών 55km Παίδες 64,5km Κορασίδες 36,8km Νεανίδες 46km

Πανπαίδες και Πανκορασίδες 27,6km

 

 

Οι αθλητές θα καλύψουν τις πιο πάνω αποστάσεις στις εξής διαδρομές: Άνδρες – Έφηβοι: 1 φορά το μεγάλο γύρο και 7 φορές το μικρό γύρο Γυναίκες: 1 φορά το μεγάλο γύρο και 3 φορές το μικρό γύρο

Παίδες: 7 φορές το μικρό γύρο

Μάστερ Άντρες: 7 φορές το μικρό γύρο Μάστερ Γυναίκες: 6 φορές το μικρό γύρο Κορασίδες: 4 φορές το μικρό γύρο Νεανίδες: 5 φορές το μικρό γύρο

Πανπαίδες – Πανκορασίδες: 3 φορές το μικρό γύρο

 

2-    Χώρος Εκκίνησης/ Τερματισμού

Για τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων και γυναικών η εκκίνηση θα γίνει στην Αλάμπρα Για τις υπόλοιπες κατηγορίες: Αναλυόντας – Δρόμος Αναλυόντα προς Μονή Αρχαγγέλου

Δίπλα στο χώρο τερματισμού θα υπάρχει χώρος για τις τέντες των ομάδων. Επίσης εκεί θα πρέπει να σταθμέυσουν όλα τα αυτοκίνητα των ομάδων και φίλων που θα παρακολουθούν τον αγώνα. Δεν θα επιτρεπεται η στάθμευση στην άκρη του δρόμου.

 

3-Δηλώσεις Συμμετοχής Αθλητών και Αυτοκινήτων σέρβις

Προεγγραφές και δηλώσεις αυτοκινήτων service μέχρι την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 στο email ccf@cytanet.com.cy. Παρακαλούμε όπως δοθεί στους οδηγούς των αυτοκινήτων συνοδείας το πιο κάτω σχεδιάγραμμα της αυτοκινητοπομπής αγώνων Ποδηλασίας Αντοχής Δρόμου.

 

 

 

Σχεδιάγραμμα Αυτοκινητοπομπής αγώνων αντοχής ποδηλασίας δρόμου

 

 

 

 
  

 

 

4-Πρόγραμμα Αγώνα

 

8:15-  9:00        Εγγραφές και παραλαβή τσιπ στο χώρο εκκίνησης για τις κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων- Γυναικών

 

9:00                  Τεχνικό Συνέδριο κοντά στη γραμμή εκκίνησης

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ   Η    ΠΑΡΟΥΣΙΑ   ΕΝΟΣ   ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ                           ΑΠΟ                     ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ.

 

9:30                  Εκκίνηση Ανδρών – Εφήβων- Γυναικών

 

13:30                 Απονομές για τις κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων- Γυναικών

 

13:30 -14:30 Εγγραφές και παραλαβή τσιπ στο χώρο εκκίνησης για τις κατηγορίες Μάστερ – Παίδων – Πανπαίδων – Νεανίδων – Κορασίδων – Πανκορασίδων

 

14:30                 Τεχνικό Συνέδριο κοντά στη γραμμή εκκίνησης

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ   Η    ΠΑΡΟΥΣΙΑ   ΕΝΟΣ                           ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ      ΑΠΟ     ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ.

 

15:00                 Εκκίνηση Μάστερ – Παίδων – Πανπαίδων – Νεανίδων – Κορασίδων – Πανκορασίδων

 

17:30                Απονομές για τις κατηγορίες Μάστερ – Παίδων – Πανπαίδων – Νεανίδων – Κορασίδων – Πανκορασίδων

 

Ολες οι απονομές θα γίνουν στην Εκκλησία Αγίας Μαρίνας στον Αναλυόντα.

 

5-Ζώνες τροφοδοσίας

Στο μικρό γύρο θα υπάρχουν 2 σημεία τροφοδοσίας και τεχνικής βοήθειας στα οποία οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν σέρβις στους αθλητές τους  από στάση. Το πρώτο σημείο θα βρίσκεται μετά τη γραμμή τερματισμού και το δεύτερο σημείο στο 4ο km του μικρού γύρου. Αυτοκίνητα ή άτομα που θα θέλουν να μεταβούν στο 4ο km θα πρέπει να το κάνουν πριν πάνε οι αθλητές στο σημείο αυτό μετά τη συμπλήρωση του μεγάλου γύρου (για τις κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων – Γυναικών) και πριν την εκκίνηση του αγώνα για τις υπόλοιπες κατηγορίες .

 

Στη μικρή διαδρομή δε θα επιτρέπονται αυτοκίνητα σέρβις πίσω από τους αθλητές.

 

 

Για τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών τα αυτοκίνητα σέρβις θα ακολουθήσουν το γκρουπ των αθλητών ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΥΡΟ ενώ στο μικρό γύρο το σέρβις θα γίνεται από δύο συγκεκριμένα σημεία μόνο. Για το λόγο αυτό, μετά το τέλος του μεγάλου γύρου, τα αυτοκίνητα σέρβις θα πρέπει να μπουν στον καθορισμένο χώρο κοντά στη γραμμή εκκίνησης και τερματισμού όπου θα σταθμεύσουν και θα μπορούν να μεταβούν στο κοντινό σημείο τροφοδοσίας και τεχνικής βοήθειας.

 

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ των ομάδων και των

αυτοκινήτων σέρβις από το χώρο στάθμευσης που θα βρίσκεται κοντά στο χώρο τερματισμού.

 

Αυτοκίνητα που θα πρέπει να φύγουν πριν το τέλος του αγώνα θα πρέπει να  σταθμεύσουν σε άλλους χώρους εκτός αγωνιστικής διαδρομής.

 

6-Κόστος Συμμετοχής

Όπως καθορίζεται από την Προκήρυξη Αγώνων Ποδηλασίας 2018. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠ.

 

7-Ιατρική Κάλυψη

Ο αγώνας θα γίνει σε παρουσία γιατρού και ασθενοφόρου.

 

8-Οδική ασφάλεια

Η οδική κυκλοφορία θα ρυθμίζεται από την τοπική αστυνομία και με μάρσιαλς κατά μήκος της διαδρομής. Παρακαλούνται οι ποδηλάτες να υπακούουν στις υποδείξεις των κριτών.

 

9-Έπαθλα

Θα βραβεύονται οι πρώτοι, οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας με κύπελλο. Επίσης στους Πρωταθλητές/τριες Ανδρών και Γυναικών θα απονεμηθεί η φανέλα του/της Πρωταθλητή/τριας. Φανέλα Πρωταθλητή/τριας Μάστερ θα απονεμηθεί και στον/στην ταχύτερο/η αθλητή/τρια από τις τρείς κατηγορίες Μάστερ.

 

Για τον αγώνα Πρωταθλήματος Αντοχής τα πατήματα των Έφηβων αθλητών μπορούν να είναι ανοικτά.

 

10-Οχήματα σέρβις

Όσον αφορά τα οχήματα σέρβις ισχύουν τα πιο κάτω:

 

 • Τα οχήματα σέρβις θα πρέπει να βρίσκονται στους προκαθορισμένους χώρους εισόδου και εξόδου αυτοκινήτων στον αγωνιστικό χώρο και θα φέρουν τα διακριτικά που θα τους δοθούν.

 

 

 

 • Σε περίπτωση που τα αυτοκίνητα θα χρειαστεί να παράσχουν τεχνική βοήθεια στον/στην αθλητή/τρια τους αυτό θα πρέπει να γίνεται στην άκρη του δρόμου με το αυτοκίνητο σταματημένο εκτός δρόμου.

 

 • Σωματεία που θα δηλώσουν για σέρβις δίκυκλα (μοτοσυκλέτες) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μοτοσυκλέτες λαμβάνουν θέση στο κονβόι των αυτοκινήτων όπως γίνεται και στα αυτοκίνητα σέρβις.

 

 • Οχήματα συνοδείας (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) ή άλλα οχήματα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο δίπλα από τους αθλητές οποιαδήποτε στιγμή. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

 

 • Για τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών τα αυτοκίνητα σέρβις θα ακολουθήσουν το γκρουπ των αθλητών ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΥΡΟ ενώ στο μικρό γύρο το σέρβις θα γίνετε από δύο συγκεκριμένα σημεία μόνο. Για το λόγο αυτό μετά το τέλος του μεγάλου γύρου τα αυτοκίνητα σέρβις θα πρέπει να μπουν στον καθορισμένο χώρο κοντά στη γραμμή εκκίνησης και τερματισμού όπου θα σταθμεύσουν και θα μπορούν να μεταβούν στο κοντινό σημείο τροφοδοσίας και τεχνικής βοήθειας. Αυτοκίνητα ή άτομα που θα θέλουν να μεταβούν στο 4ο χλμ θα πρέπει να το κάνουν πριν πάνε οι αθλητές στο σημείο αυτό μετά τη συμπλήρωση του μεγάλου γύρου (για τις κατηγορίες Ανδρών – Εφήβων – Γυναικών) και πριν την εκκίνηση του αγώνα για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

 

 • ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ των ομάδων και των αυτοκινήτων σέρβις από το χώρο στάθμευσης που θα βρίσκεται κοντά στο χώρο τερματισμού

 

 • Αυτοκίνητα που θα πρέπει να φύγουν πριν το τέλος του αγώνα θα πρέπει να σταθμεύσουν σε άλλους χώρος εκτός αγωνιστικής διαδρομής.

 

11-Χρονομέτρηση

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης.

 

12-Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο χώρο των απονομών και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.ΠΟ. την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

 

 

13- Χάρτης και υψομετρικό προφίλ διαδρομής

 

Μεγάλος Γύρος

 
  

 

 

 

 

 
  

 

 

Μικρός Γύρος

 
  

 

 

 
  

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube