Παγκύπριο πρωτάθλημα καράτε μετά από 18 μήνες στην Κύπρο – Συμμετέχουν 23 σωματεία με 368 αθλητές
Karate

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος παίδων, εφήβων, νέων ( Youth League Limassol 4-6 Ιουνίου με την συμμετοχή πέραν των 760 αθλητών από 37 χώρες) διοργανώνει το Παγκύπριο πρωτάθλημα καράτε για την ηλικία 2009, U14, U16, U18, U21 και Ανδρών/Γυναικών στις 17-18 Ιουλίου στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 23 σωματεία από όλες τις Επαρχίες της Κύπρου με 368 συμμετοχές αθλητών και αθλητριών στα 2 αγωνίσματα kata και kumite. Το πρωτάθλημα αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εφόσον μετά από ενάμιση χρόνο αδράνειας λόγω της πανδημίας, οι Κύπριοι «καρατέκα» καλούνται να διαγωνιστούν για να πάρουν μια θέση στην εθνική ομάδα εφόσον το πρωτάθλημα θα είναι ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής εθνικών ομάδων.

Τον προσεχή Αύγουστο η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16, U18, U21 στην Φιλανδία, τον Σεπτέμβριο στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης Καράτε στο Μαυροβούνιο με τους U14, U16, U18, U21, +18 ενώ τον Οκτώβριο στην Κύπρο θα διοργανωθεί το Μεσογειακό πρωτάθλημα στην Κύπρο U16, U18, U21, +18.

Το παγκύπριο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα περιλαμβάνει 3 αγωνιστικούς χώρους τους οποίους θα εποπτεύσουν 9 ξένοι διαιτητές της Παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε μαζί με άλλους Κύπριους διεθνείς και τοπικούς διαιτητές.

Η Κυπριακή ομοσπονδία καράτε για την ασφάλεια όλων θα εφαρμόσει το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας πρωτόκολλο για την Covid-19, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Η Κ.Ο.Καράτε ευχαριστεί ιδιαίτερα τον ΚΟΑ και την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ για την συνεχή στήριξη.

 

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports