DIASKEPSI III
DIASKEPSI III

Από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, θα φιλοξενηθούν στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας οι αγώνες του τρίτου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ, τραπ και διπλό τραπ. Μια διοργάνωση που πριν ακόμη ξεκινήσει, έχει καταγράψει δυο σημαντικά ρεκόρ. Ρεκόρ συμμετοχής αθλητών και αθλητριών που ξεπέρασαν τους 500 και ρεκόρ συμμετοχής χωρών, που έφτασαν τις 77, από τις πέντε Ηπείρους»! Τα πιο πάνω αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο της ΣΚΟΚ κ. Δημήτρη Λόρδο, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λάρνακας, εν όψει της διοργάνωσης των πιο πάνω αγώνων, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στη σημασία της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ τόνισε ότι, «οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και όλες οι μεγάλες σκοπευτικές διοργανώσεις που αναλαμβάνει η ΣΚΟΚ, δεν συμβάλλουν μόνο στην προβολή και την αναβάθμιση του κυπριακού αθλητισμού, αλλά εκπληρούν και πολλούς άλλους στόχους του ΚΟΑ, του ΚΟΤ και του Κράτους γενικότερα, αφού η ίδια η διοργάνωση πέρα από τον καθαρά αθλητικό χαρακτήρα της, συμβάλλει και στην καθιέρωση της Κύπρου ως προσφιλούς αθλητικού προορισμού, καθώς και στην ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος και μάλιστα του “ποιοτικού τουρισμού”».

Από αθλητικής πλευράς οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες διοργανώσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής ISSF και ειδκά φέτος, η διοργάνωση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού θα δοθούν άλλες 10 «κάρτες» (QuotaPlaces), για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

Με βάση το πρόγραμμα της διοργάνωσης, οι αγώνες ξεκινούν επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή 24 Απριλίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 4 Μαΐου. Το Σάββατο 25 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων στο Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης του Ζήνωνα, στην οποία μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής OlegarioVaskesRana, o γενικός γραμματέας της ISSF, Franz Schreiberκαι ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας LutsianoRossi, ενώ τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα μεταφέρει στην  τελετή, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου.

Κυπριακές συμμετοχές

Από κυπριακής πλευράς, η ΣΚΟΚ θα συμμετέχει στους αγώνες με τους Γιώργο Αχιλλέως, Ανδρέα Χάσικο και Αντώνη Ανδρέου στο σκητ ανδρών, τις Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντία Νικολάου στο σκητ γυναικών, τους Γεωργία Κωνσταντινίδου, Μάριο Σοφοκλέους, Γιάννη Αηλιώτη και Ανδρέα Μακρή στο τραπ και τους Στέφανο Θεοδότου, Λεόντιο Λεοντίου και Παναγιώτη Πουρίκκο στο διπλό τραπ.

Διαιτησία και Επιτροπές

Στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής θα διαιτητεύσουν 15 διεθνείς διαιτητές, όλοι Κύπριοι, υπο την αρχιδιαιτησία του κ. Κωστάκη Ξενοφώντος. Άλλοι τρεις Κύπριοι αξιωματούχοι θα έχουν οριστεί από την ISSF, στις δυο Επιτροπές της διοργάνωσης. Ο Δημήτρης Λορδος στην Επιτροπή Εφέσεων, ενώ οι Λουκάς Ψημολοφίτης και Σωτήρης Σωτηρίου έχουν οριστεί μέλη της Αγωνόδικης Επιτροπής.

Τηλεοπτική κάλυψη

Όπως ανάφερε ο κ. Λόρδος, «οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής θα καλύπτονται ζωντανά από το τηλεοπτικό συνεργείο της ISSFTV. Θέλουμε να πιστεύουμε – τόνισε – πως οι διαπραγματεύσεις του ΡΙΚ και της ISSFTV, και με τη δική μας μεσολάβηση, θα έχουν αίσια κατάληξη και οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντάνα από την τηλεόταση του ΡΙΚ, τους τελικούς, τόσο του σκητ όσο και του τραπ, στους οποίους ευελπιστούμε πως θα προκριθούν και δικοί μας αθλητές».

Τελειώνοντας ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ εξέφρασε τις ευχαριστίες της Ομοπσονδίας του και της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων προς όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργανώσης για τη στήριξη τους και ευχαρίστηε ιδιαίτερα το δήμαρχο Λάρνακας και την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης για την πολύπλευρη βοήθεια και συμπαράσταση.

Ο δήμαρχος Λάρκακας

Χαιρετισμό στη διάσκεψη απηύθυνε και ο δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια η Λάρνακα και τόνισε ότι η πόλη του Ζήνωνα, έχει αποδειχθεί ένας άριστος τουριστικός προορισμός, ο οποίος συνδυάζει την πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή με τα πολύ ωραία ξενοδοχεία, τις βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία παραλίες και την όλη προσφορά της για καλή τουριστική ζωή.

Αναφερόμενος στους επικείμενους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, ο κ. Λουρουτζιάτης ευχαρίστησε τη ΣΚΟΚ και τον Σκοπευτικό Όμιλο Λάρνακας για τη συνεργασία τους και εξέφρασε την πεποίθηση, πως η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία χάρη στις οργανωτικές ικανότητες και την εμπειρία των ανθρώπων της κυπριακής σκοποβολής, αλλά και οι Κύπριοι αθλητές, θα πετύχουν και αυτή τη φορά μεγάλες παγκόσμιες διακρίσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΚΟΛΑΡ

Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας κ. Προκόπης Γαβριηλίδης, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να παραχωρηθεί στη Λάρνακα αυτός ο μεγάλος αγώνας, καθώς και όσους εργάζνται εθελοντικά για την άρτια διοργάνωσή του. Ευχαρίστησε επίσης το Δήμο Λάρνακας, την εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης, καθώς και τους χορηγούς για τη στήριξή τους.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube