Παγκόσμιο το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων για το Aegean 600
AEGEAN600 photo01

Ο εκπληκτικός στίβος του Αιγαίου, οι ομορφιές των ελληνικών νησιών, και μία διαδρομή σχεδιασμένη από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους, αποτέλεσαν κίνητρα για να ενδιαφερθούν ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο για το «AEGEAN 600». Ο αγώνας που θα διοργανώσει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου, θα είναι 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς στάση, και ο στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός ώστε, κάθε χρόνο, να αναδεικνύει και να διαφημίζει τις ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και τις ομορφιές της χώρας. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος σκάφη από 16 χώρες. 

Οι αρχικές δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 70 αλλά οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας, με απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα καθώς και το γεγονός ότι η Διώρυγα της Κορίνθου παραμένει κλειστή, κλπ., δεν επέτρεψαν σε όλα τα πληρώματα να βρεθούν στις 4 Ιουλίου, στην εκκίνηση, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις πληρωμάτων από 12 σκάφη, τα οποία παρόλο που είχαν πληρώσει το αντίτιμο της συμμετοχής δεν δέχτηκαν να πάρουν τα χρήματα, και ζήτησαν να «κατοχυρώσουν» το δικαίωμα συμμετοχής για την επόμενη χρονιά. Η Οργανωτική Επιτροπή δέχτηκε μηνύματα από ιστιοπλόους από Αμερική, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, οι οποίοι ζήτησαν λεπτομέρειες για την επόμενη διοργάνωση ώστε να προγραμματίσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Ο σχεδιασμός της διαδρομής έχει γίνει από ομάδα ιστιοπλόων που γνωρίζει τις προσδοκίες των συναθλητών τους σε έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου. Έτσι, οι αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν εντυπωσιακές, γεμάτες εικόνες, διελεύσεις από την Καλντέρα της Σαντορίνης, αλλά και δύσκολα, γεμάτα προκλήσεις, περάσματα μέσα από τα στενά της Κω και των Μυκόνου – Δήλου.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube