Παγκόσμια «Ολυμπιακή Ημέρα»
Cyprus Olympians Association copy

Με την ευκαιρία της Ολυμπιακής Ημέρας η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο μετά από απόφαση της Δ.Ο.Ε μετά από πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας. Θεωρείται πλέον μια από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στο Αθλητικό Κίνημα της εποχής μας.

Ο δρόμος που διέγραψε στο πέρασμα του χρόνου και η ανοδική πορεία του Ολυμπιακού Κινήματος στηρίχθηκε σε ένα και μοναδικό γεγονός. Στον ίδιο τον Αθλητή ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί  τον ακρογωνιαίο λίθο του Αθλητισμού σε οποιαδήποτε μορφή εκφράζεται.

Οι Έλληνες της κλασσικής εποχής ανέπτυξαν και καλλιέργησαν τον Αθλητισμό. Οι Αθλητές ήταν οι μοναδικοί εκφραστές των θεωρητικών αρχών σε πρακτική δυνατότητα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

Η κορωνίδα επιτυχίας ενός αθλητή/τριας αποτελεί διαχρονικά η συμμετοχή του/της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από την αναγνώριση που έχουν ή/και λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια αλλά και οι προοπτικές καθιέρωσης στο Αθλητικό περιβάλλον της εποχής.

Οι Olympians, αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνουν έντονα το παρόν τους και την δράση τους τα τελευταία χρόνια με βασικό στόχο την καθιέρωση των Ολυμπιακών Ιδεωδών.

Η μικρή μας πατρίδα, με μόνο 40 χρόνια Ολυμπιακής ιστορίας με την Κυπριακή σημαία στηρίζεται πλέον έμπρακτα από την Πολιτεία με στόχο πάντοτε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο που η ιστορία έταξε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επ’ ευκαιρίας της Ολυμπιακής Ημέρας εκφράζουμε ως Olympians  στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση του για την διαχρονική στήριξη των Cyprus Olympians.

Όλος ο αθλητικός κόσμος θα πρέπει να είναι σίγουρος πως οι Cyprus Olympians πέραν των οποιωνδήποτε δυσκολιών δεν θα σταματήσουν την πορεία τους γιατί όπως μαχητές ήταν πάντοτε στους αγωνιστικούς χώρους τόσο θα είναι και στην υιοθέτηση και εφαρμογή των βασικών Ολυμπιακών Ιδεωδών όπως μας τις άφησαν ως παρακαταθήκη οι αρχαίοι μας πρόγονοι.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube