Π. ΜΑΡΚΑΡΗΣ: Το Τσίρειο η μόνη λύση για τους αγώνες, «Δεν ρισκάραμε να εκτεθεί η Κύπρος»

Θα ανακαινιστεί κανονικά το ΓΣΠ και όλα τα άλλα στάδιά

Σαν «βόμβα» έσκασε τις προηγούμενες μέρες δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» στο οποίο γινόταν λόγος για λανθασμένους χειρισμούς αναφορικά με την ανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων (3η κατηγορία), ενώ αφήνονταν αιχμές από τον συντάκτη ακόμα και για ενδεχομένη διασπάθιση δημοσίου χρήματος αναφορικά με κάποιες κινήσεις, όπως την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα (ταρτάν) χωρίς την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού και την ουσιαστικά συντήρηση-επιδιόρθωση ενός ιδιωτικού σταδίου (Τσίρειο Στάδιο),

Η Αction In Sports προσπαθώντας να ερευνήσει το ζήτημα προχώρησε σε μια αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στο «γερασμένο» ομολογουμένως Τσίρειο Στάδιο, ενώ εξασφάλισε και αποκλειστικές δηλώσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ κύριο Περικλή Μάρκαρη καθώς και τον Πρόεδρο του ΓΣΟ κ. Άκη Λάμπρου

Περικλής Μαρκαρης:

«Δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να εκτεθεί η Κύπρος»

Ο Πρέδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλης Μάρκαρης μιλώντας στον Γενικό Διευθυντή της Action In Sports Πάρη Αντρέου ανέφερε ότι τα πολλά από τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» είναι ανακρίβειες προσθέτοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει παρά πολύ, αφού παρουσιάστηκε εμπλοκή για την αναβάθμιση του σταδίου στίβου στο ΓΣΠ. «Οι μήνες περνούσαν και τα έργα δεν άρχιζαν έτσι, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, να χάσουμε τους αγώνες και να εκτεθεί η Κύπρος» τα λόγια του κύριου Μάρκαρη με την απόφαση που λήφθηκε είναι να προχωρήσει η αντικατάσταση του ταρτάν στο Τσίρειο Στάδιο με τη διαδικασία της προσφοράς από εταιρίες και επιλέχθηκε η οικονομικά πιο συμφέρουσα. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ εξάλλου διευκρίνισε, ότι οι εργασίες στο ΓΣΠ θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αφού το κονδύλι για την ανακαίνιση – αναβάθμιση του σταδίου είναι εγκριμένο και το ποσό αυτό ανέρχεται στο 1,500.000 ευρώ.

Τέλος, ο κύριος Μάρκαρης τόνισε ότι η ενότητα θα πρέπει να υπερισχύσει και οφείλουμε όλοι να εργαστούμε μαζί για να φέρουμε εις πέρας την μεγάλη πρόκληση που είναι οι πανευρωπαϊκή αγώνες του «Μπρούνο Ζάουλι». Κατέληξε ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει αναλλοίωτος στόχος να φτιαχτούν όλα τα στάδια στην Κύπρο ώστε πέραν από τις τοπικές ανάγκες να μπορέσουμε τελικά να εξυπηρετήσουμε και τον τουριστικό αθλητισμό.

Ο Ακης Λάμπρου πρόεδρος του ΓΣΟ μίλησε στην κάμερα μας και μας ανάφερε ότι η ανακαίνισή στο Τσίρειο Στάδιο κινείται μέσα στο σωστό πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος.

Δείτε την συνέντευξη:

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports