9.2 C
Limassol
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2025
Περισσότερο

    Όταν το Τατάμι Γίνεται Σκηνή: Οι Κύπριοι Τζουντόκα Σημειώνουν Νέα Επίδοση στο Paris Grand Slam 2025

    Ένας από τους πιο λαμπερούς αγωνιστικούς σταθμούς της νέας χρονιάς, το Paris Grand Slam 2025, υπήρξε η αφετηρία για να επιβεβαιώσει εκ νέου τη δυναμική πορεία του κυπριακού τζούντο στο παγκόσμιο στερέωμα. Ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες από όλον τον κόσμο, η Κύπρος αναδείχθηκε με την εντυπωσιακή 5η θέση της Ζανέτ Μιχαηλίδου (-78 kg), καθώς και με τις αξιόλογες προσπάθειες των Γεώργιου Κρουσσανιωτάκη (-100 kg) και Οδυσσέα Γεωργάκη (-81 kg).

    Ζανέτ Μιχαηλίδου: Ένα Πέμπτο Σκαλοπάτι Γεμάτο Υποσχέσεις

    Στην κατηγορία των -78 kg, η Ζανέτ Μιχαηλίδου επισφράγισε τη μεθοδική της προετοιμασία και τον αδιάκοπο μόχθο της κατακτώντας την 5η θέση. Στο ξεκίνημα, με μια εντυπωσιακή επικράτηση επί της Coralie Godbout (CAN), έθεσε τον τόνο του αγωνιστικού της σθένους. Παρά την ήττα από την έμπειρη Inbar Lanir (ISR) στον προημιτελικό, πάλεψε με αφοσίωση στα ρεπεσάζ, κερδίζοντας 360 πολύτιμους βαθμούς και ανεβαίνοντας αισθητά στην παγκόσμια κατάταξη.

    Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι αυτή η διάκριση εντάσσεται σε μια αδιάλειπτη πορεία επιτυχιών για τη Μιχαηλίδου, η οποία πριν από λίγους μήνες πανηγύρισε την 3η θέση στο Rome European Open 2024 και την 1η θέση στο European Judo Championships of the Small States 2024. Επιπλέον, η 3η θέση της στο Abu Dhabi Grand Slam 2024 επιβεβαιώνει πως διανύει μία από τις πιο γόνιμες περιόδους της καριέρας της.

    Όταν το Τατάμι Γίνεται Σκηνή: Οι Κύπριοι Τζουντόκα Σημειώνουν Νέα Επίδοση στο Paris Grand Slam 2025Οι Μάχες του Γεώργιου Κρουσσανιωτάκη και του Οδυσσέα Γεωργάκη

    Δύο ακόμη λαμπερά κεφάλαια για την κυπριακή συμμετοχή αποτέλεσαν οι εμφανίσεις των Γεώργιου Κρουσσανιωτάκη (-100 kg) και Οδυσσέα Γεωργάκη (-81 kg). Ο πρώτος κλήθηκε να αντιμετωπίσει σπουδαίους αντιπάλους, πέρασε με BYE τον αρχικό γύρο όμως εβαλε φρένο στην πορεία του στον επόμενο του αγωνα ο  Azhdar Baghirov (AZE) με  βουαζαρι. 

    Ο Οδυσσέας Γεωργάκης, από την πλευρά του, ξεκίνησε με νίκη επί του LEE Kwok Wing(HKG ) και έδειξε ένα πλούσιο τεχνικό οπλοστάσιο. Μπορεί ο επόμενος αγώνας, απέναντι στον Nugzari Tatalashvili (UAE), να μην εξελίχθηκε όπως θα ευχόταν ο νεαρός τζουντόκα, όμως η εμπειρία και η τόλμη που επέδειξε αποτελούν εχέγγυα για όσα θα ακολουθήσουν.

    Το Πολύτιμο Έπαθλο των Βαθμών

    Παράλληλα με τις επιμέρους διακρίσεις, η συγκομιδή βαθμών στο Paris Grand Slam έχει καθοριστική σημασία, καθώς χαράζει τον δρόμο προς τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που ακολουθούν. Η πρόσθεση βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη είναι αναγκαία τόσο για την πολυπόθητη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2025 όσο και για το όνειρο κάθε αθλητή: τη συμμετοχή και τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (LA2028).

    Επόμενοι Σταθμοί: Το Πλάνο Δράσης των Κυπρίων

    Ζανέτ Μιχαηλίδου
    3 Φεβρουαρίου 2025 – Paris ITC 2025
    14 Φεβρουαρίου 2025 – Baku Grand Slam 2025
    21 Μαρτίου 2025 – Tbilisi Grand Slam 2025

    Γεώργιος Κρουσσανιωτάκης
    3 Φεβρουαρίου 2025 – Paris ITC 2025
    7 Μαρτίου 2025 – Grand Prix Upper Austria 2025
    21 Μαρτίου 2025 – Tbilisi Grand Slam 2025

    Οδυσσέας Γεωργάκης
    21 Μαρτίου 2025 – Tbilisi Grand Slam 2025
    Οι εν λόγω αγωνιστικές και προπονητικές συναντήσεις, από το Paris ITC έως το Baku Grand Slam, αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες για τους Κύπριους τζουντόκα να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους κορυφαίους αντιπάλους και, βεβαίως, να συλλέξουν τους απαραίτητους βαθμούς που θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο προς τις μεγάλες διοργανώσεις.

    Στο Κατώφλι Μεγάλων Προκλήσεων

    Η αγωνιστική έξαρση της Κύπρου στο Paris Grand Slam 2025 μαρτυρά το πάθος, τη μεθοδικότητα και το ταλέντο που διακρίνουν το κυπριακό τζούντο. Από την εμπειρία της Μιχαηλίδου, που ξεπερνά τα σύνορα και της χαρίζει περγαμηνές σε κάθε της εμφάνιση, έως την εξέλιξη των Κρουσσανιωτάκη και Γεωργάκη, γίνεται σαφές πως η χώρα διαθέτει πια μια δεξαμενή αθλητών που μπορούν να διακριθούν στο κορυφαίο επίπεδο.

    Με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2025 να προβάλλει στον ορίζοντα και το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες (LA2028) να φωτίζει τον δρόμο τους, οι Κύπριοι τζουντόκα βαδίζουν στην παγκόσμια σκηνή με αυτοπεποίθηση. Και αν είναι αλήθεια ότι “το τατάμι δεν λέει ψέματα”, τότε η φωνή της Κύπρου ακούγεται όλο και πιο δυνατά στη διεθνή αρένα του τζούντο.

     

    Social Media Banners Dance 700px

    Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο.

    • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
    • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
    • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
    • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    1,100ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    1,965ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    157ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    697ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

    ΝΕΑ ΜΕΛΗ