S1A0122 Koutsofta Daphney
S1A0122 Koutsofta Daphney

Καθημερινά από 3-16 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις

Άρχισε από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις (ΕΚΤ), το Cyprus Masters Cup 2018. Πρόκειται για το τελευταίο πρωτάθλημα της χρονιάς, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), με αυτό ολοκληρώνεται το πρόγραμμα στο επίσημο καλεντάρι για το 2018.

Το πρωτάθλημα που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του τέως Προέδρου της ΟΑΚ Χρίστου Χριστοφίδη και του πρωταθλητή Σώτου Χριστοφίδη. Την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος και πριν την διεξαγωγή των προγραμματισμένων τελικών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΚ έχει προσκαλέσει όλους τους αθλητές που συμπεριλαμβάνονται στο προπονητικό πρόγραμμα του ΕΚΤ, τους γονείς και προπονητές τους, σε συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή αλλά και Αξιωματούχους της ΟΑΚ, για γνωριμία και συζήτηση θεμάτων που αφορούν το Προπονητικό Πρόγραμμα στο ΕΚΤ ή άλλα θέματα που τους απασχολούν.

Το Cyprus Masters Cup είθισται να αποκαλείται η «κορωνίδα» των εγχώριων διογανώσεων. καθώς σε αυτό συμμετέχουν σύμφωνα με τις επίσημες βαθμολογίες της ΟΑΚ, οι 16 καλύτεροι αντισφαιριστές σε ότι αφορά τις κατηγορίες Ανδρών/Αγοριών και οι οκτώ καλύτερες αντισφαιρίστριες Γυναικών/Κοριτσιών στα Μονά, καθώς και οκτώ ζευγάρια στα αντίστοιχα Διπλά. Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε Αγόρια, Κορίτσια, Άντρες, και Γυναίκες σε 19 συνολικά κατηγορίες (δεν θα διεξαχθεί μόνο η κατηγορία Διπλού Γυναικών). Κατά την πρώτη εβδομάδα του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις σε Μονά και Διπλά στις κατηγορίες U14 και U18 και κατά την δεύτερη στις αντίστοιχες U12, U16, Ανδρών και Γυναικών.

Στους Άνδρες από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, τα ονόματα των Ντέιβιντ Μινασιάν (Νο1), Τομας Μποντ (Νο2), Στέφανου Σάββα (Νο3), και Δημήτρη Αζοΐδη (Νο4)  βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του ταμπλό.

Αντίστοιχα στις Γυναίκες εν τη απουσία της Ραλούκας Σέρμπαν, στην κορυφή του ταμπλό συναντάμε την Φλωρεντία Χατζηγεωργίου (Νο1), που θα έχει ως κύρια αντίπαλο την Ελένη Λουκά (Νο2), όπως επίσης και τις Άνθια Παναγιώτου, Ελένη Μακρίδη, Μαρία Κωνσταντίνου, Αναστασία Γεωργιάδη, Μικαέλα Ιωσήφ και  Αγάθη Μιλτιάδους.

Στους 18άρηδες ξεχωρίζουν στην πρώτη τετράδα οι Στέφανος Σάββα (Νο1) Ματία Μάτιτς (Νο2), Σέργιος Κύζας (Νο3), και Χρίστος Αβραάμ (Νο4) , ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των U18 στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται οι Φλωρεντία Χατζηγεωργίου (Νο1), η Ελένη Μακρίδη (Νο2), η Άνθια Παναγιώτου και η Μαρία Κωνσταντίνου.

Στην κατηγορία U16, στα Αγόρια στις πρώτες θέσεις του ταμπλό βρίσκονται οι Σταύρος Παμπόρης (Νο1), Στυλιανός Χριστοδούλου (Νο2), Λάμπρος Παντζιαρής (Νο3) και Ειρηναίος Ιωάννου (Νο4), και στα Κορίτσια οι Κλειώ Μαρία Ιωάννου (Νο1), Δάφνη Κουτσόφτα (Νο2), Μερίλ Σονάκιν (Νο3) και Αθηνά Κωμοδρόμου (Νο4).

Στις μικρότερες κατηγορίες των U14 στα Αγόρια φιγουράρουν τα ονόματα των Ανδρέα Τίμινη (Νο1), Στυλιανού Παπαμιχαήλ (Νο2), Χρίστου Ραφαήλ Τίμινη (Νο3) και Κωνσταντίνου Τζιακούρη (Νο4), και στην αντίστοιχη των Κοριτσιών των Δάφνης Κουτσόφτα (Νο1), Μαρίνας Μπαμπαλιούτα (Νο2), Αθηνάς Κωμοδρόμου (Νο3) και Άννας Δεμιρτζή (Νο4).

Τέλος, στη μικρότερη κατηγορία των (U12), όπου κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπάρχουν και οι περισσότερες συμμετοχές, στα Αγόρια στις πρώτες θέσεις του ταμπλό βρίσκονται οι Ηρακλής Καλάνοφ (Νο1), Παύλος Τρύφων (Νο2), Μάριος Πραστίτης (Νο3) και Σωκράτης Νεοκλέους (Νο4). Στην ίδια κατηγορία στα Κορίτσια είναι οι Άννα Δεμιρτζή (Νο1), Όλγα Ντανίλοβα (Νο2), Χριστιάνα Σεβαστού (Νο3) και Τανσέλ Τσικ (Νο4).

Συνολικά στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 126 αντισφαιριστές/τριες. Από τα αποτελέσματα του, θα κριθεί και η τελική κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες για το 2018. Το πρωτάθλημα, διεξάγεται με την στήριξη των χορηγών της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Τράπεζα Κύπρου, ΟΠΑΠ Κύπρου, και μπάλες Wilson. Καθημερινή ενημέρωση για τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.cyprustennis.com και http://ctf.tournamentsoftaware.com).