elias nikolaou Badminton
elias nikolaou Badminton

Ο Ηλίας Νικολάου είναι ο πέμπτος αθλητής που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μπάτμιντον ότι θα συμμετάσχει στο Badminton Europe’s (BEC) Centre of Excellence (COE), το οποίο ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

Είναι το πρώτο Centre of Excellence που θα διεξαχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και η επιλογή ενός Κύπριου αθλητή, είναι πολύ σημαντική τόσο για τον ίδιο τον αθλητή και την προσπάθεια που κάνει για διάκριση αλλά και για την Κύπρο γενικότερα.

Όταν ο 21χρονος αθλητής ενημερώθηκε για το Badminton Europe’s (BEC) Centre of Excellence-project πριν από ένα χρόνο, έκανε αίτηση χωρίς δεύτερη σκέψη. Μερικούς μήνες μετά, συμμετείχε στο Centre of Excellence προεπιλογής, στο οποίο συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια επιλέγηκε στο Centre of Excellence επιλογής, στο οποίο συμμετείχαν οι καλύτεροι.

Πλέον ο Κύπριος πρωταθλητής έχει την ευκαιρία να προπονηθεί με τους σπουδαιότερους προπονητές της Ευρώπης, να ανταγωνιστεί αθλητές οι οποίοι θα βρίσκονται στην παγκόσμια ελίτ σε λίγα χρόνια και να μάθει αρκετά «μυστικά» του αθλήματος από αυτούς. Στόχος του Ηλία είναι φυσικά μία θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο ίδιος δήλωσε τα εξής σε συνέντευξη του που έδωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον:

«Νιώθω τόσο ενθουσιασμένος και δεν μπορώ να περιμένω να αρχίσω να προπονούμαι στο Centre of Excellence με αθλητές από όλη την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά θέλω και αισθάνομαι τυχερός που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα κέντρο σαν αυτό. Τώρα, ξέρω ότι θα έχω την ευκαιρία να επιτύχω τους στόχους μου!

Θέλω να προπονηθώ με αθλητές που είναι καλύτεροι από μένα και που θα με κάνουν να φτάνω στα όρια μου καθημερινά για να βελτιώσω το επίπεδο μου και να πλησιάσω στους στόχους μου ακόμα περισσότερο».


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube