DOC.20151019 .1276269 .ΒΟΛΕΙ 1
DOC.20151019 .1276269 .ΒΟΛΕΙ 1

Σας καλωσορίζω στην σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που αφορά την διοργάνωση του 2016 CEV U20 VOLLEYBALL,EUROPEAN CHAMPIONSHIP MEN, SMALL COUNTRIES DIVISION, που θα διεξαχθεί στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Αθλητικό Κέντρο Άγιου Δομετίου.

 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας (CEV) έχει αναθέσει στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας, την διοργάνωση του Πρωταθλήματος μετά από κλήρωση, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από καμία χώρα.  Παρά την στενότητα χρόνου που έχουμε αλλά και την άσχημη οικονομική κατάσταση του τόπου με τη βοήθεια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και των χορηγών μας έχουμε την πεποίθηση ότι θα οργανώσουμε ένα πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών, αντάξιο με τα πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Είμαστε σίγουροι ότι από την 1η μέχρι και τις 3 Απριλίου η Ευρωπαϊκή Πετοσφαιρική οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να χαρεί μια ξεχωριστή διοργάνωση η οποία θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη της.

 

Για μια ακόμη φορά ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δείχνει έμπρακτα την στήριξη του προς την Ομοσπονδία μας.  Ευχαριστούμε γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.  Η παρουσία σήμερα εδώ του Αντιπροέδρου κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την στήριξη που μας παρέχει.

 

Η προετοιμασία συνεχίζεται σε αυξανόμενους ρυθμούς και η Οργανωτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από έμπειρα στελέχη εργάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει τις ομάδες της Βορείου Ιρλανδίας, Νησιά Φαρόε, Σκωτίας, Λουξεμβούργου, Σαν Μαρίνο και Κύπρου.

 

Η ομάδα μας προετοιμάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αθλητών μας είναι στρατεύσιμοι.  Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς αλλά και προς τους Διοικητές των Πετοσφαιριστών μας.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι θα τιμήσουν την Κύπρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν θα το κρύψουμε στόχος μας είναι η 1η θέση.

 

Η τελική επιλογή έγινε και έχει ως εξής:

 

 1. Ελευθερίου Νικόλας
 2. Λιοτατής Αντώνης
 3. Αναστασιάδης Τζέϊμς
 4. Στρουγκαρεβιτς Μάριος
 5. Χαριδήμου Στέφανος
 6. Ζορπής Χαράλαμπος
 7. Αθανασίου Μιχάλης
 8. Σωκράτους Χρίστος
 9. Αδάμου Μάριος
 10. Χρηστίδης Παντελής
 11. Χρίστου Ανδρέας
 12. Ευδώρου Γιάννος

 

Προπονητές: Δημήτρης Λετσιεφ

Στέργιος Φραγκέσκος

 

Φυσιοθεραπευτής: Κτωρής Γιάννης

 

Διαιτητής: Ανδρέας Δανιήλ

 

 

Για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα εργαστούν 6 διαιτητές από τους οποίους ο ένας θα είναι Κύπριος, 16 Επόπτες και 8 Γραμματείς.

 

Ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης αποτελούν οι εθελοντές.  Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν μαζί με τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχαριστίες μας και αναφέρω ότι είναι περίπου 100.

 

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, οι ομάδες θα χωριστούν στην πρώτη φάση σε 2 ομίλους και θα δώσουν την πρώτη μέρα (1η Απριλίου) αγώνες κατάταξης (2 αγώνες κάθε ομάδα).

 

Στην επόμενη φάση οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν το απόγευμα με τους νικητές των αναμετρήσεων μεταξύ των δεύτερων και τρίτων ομάδων των ομίλων.  Την τρίτη ημέρα θα έχουμε τους αγώνες κατάταξης.  Στις 5.30 μ.μ. της Κυριακής 3 Απριλίου θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας που θα αναδείξει τον πρωταθλητή.

 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρω ότι CEV Supervisor είναι ο κ. Γιώργος Στεφανίδης ο οποίος θα προσφωνήσει την σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη στην συνέχεια.

 

Το πρωτάθλημα θα καλύπτεται διαδικτυακά από τον ALFA SPORTS TV και καταβάλλεται προσπάθεια για τηλεοπτική κάλυψη του τελικού.

 

Για την επιτυχή διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και ιδιαίτερα Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, απαιτείται μεγάλο οικονομικό κόστος, το οποίο καλύπτεται συνήθως από χορηγούς γι’ αυτό και απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας προς τον ΟΠΑΠ, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, την KAPNOS AIRPORT SHUTTLE,  την ORTHODOXOY TRAVEL, την MTN, το ALFPA SPORTS TV και τον REPORTER ON LINE.

 

Στις 30 Μαρτίου αναχωρεί για την Σκωτία για να συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα μικρών κρατών η ομάδα γυναικών U19 της Ομοσπονδίας μας.

 

Στην διοργάνωση συμμετέχουν η Σκωτία, το Λουξεμβούργο, τα Νησιά Φαρόε, η Βόρειος Ιρλανδία και η Κύπρος και θα διεξαχθεί  από την 1η μέχρι τις 3 Απριλίου, όπως ακριβώς και το πρωτάθλημα U20 ανδρών.

 

Η ομάδα μας έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της και αναχωρεί πανέτοιμη για να διεκδικήσει και αυτή την 1η θέση.  Είμαστε σίγουροι ότι η Πετοσφαιρίστριες μας και η προπονητική ομάδα θα μας εκπροσωπήσουν επάξια.

 

Η αποστολή μας απαρτίζεται από:

 

 1. Ζακχαίου Κατερίνα
 2. Στυλιανού Ράνια
 3. Λεωνίδου Εβίτα
 4. Χατζηκωνσταντά Βασιλική
 5. Κακουρή Ελένη
 6. Κολοκοτρώνη Ελένη
 7. Κωνσταντίνου Βασιλία
 8. Κωνσταντίνου Μαρία
 9. Θεότη Άντρεα
 10. Δημητρίου Αιμιλία
 11. Κωνσταντινίδου Στέλλα
 12. Τοουλιά Άντρεα

 

Προπονητές: Πέτρος Πατσιάς

Κώστας Παναγίδης

 

Αρχηγός Αποστολής: Χρίστος Μαλέκκος

 

Φυσιοθεραπευτής: Άριστος Ευριπίδου

 

Διαιτητής: Χρίστος Μαϊφώσιης

 

 

Με την ευκαιρία της σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης θα ήθελα να ανακοινώσω την διεξαγωγή της τελικής φάσης του Ελληνικού VOLLEY LEAGUE CUP «Νίκος Σαμαράς».

 

Στο LEAGUE CUP λαμβάνουν μέρος οι 12 ομάδες της Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών Ελλάδας (ΕΣΑΠ) και αποτελεί μια από τις τρείς βασικές διοργανώσεις στο Ελληνικό Επαγγελματικό Volley ανδρών.  Από το 2014 μετά το σοκ της απώλειας του Νίκου Σαμαρά, η ΕΣΑΠ τιμής ένεκεν για την προσφορά του στο άθλημα, έδωσε το όνομα του στην διοργάνωση.

 

Η διοργάνωση θα γίνει στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2017 και οι λεπτομέρειες θα δοθούν σύντομα.

Action In Sports

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Action In Sports