ΚΕΣΟΑ: Ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας της μας ιστοσελίδας
Cyprus CMYK 1

Η Κυπριακή Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Κ.Ε.Σ.Ο.Α.), γνωστοί και ως Olympians Κύπρου, αντιλαμβάνονται την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και κατανοεί την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος.

Εκτιμούμε απεριόριστα την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και όλοι οι Αρμόδιοι Φορείς για αναχαίτηση της πανδημίας αλλά θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες όλου του αθλητικού κόσμου (αθλητές, προπονητές, παράγοντες και γονείς) για το μέλλον και την εξέλιξη του και ευελπιστούμε ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί.

Αναμφίβολα ο Αθλητισμός είναι ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί στον μέγιστο βαθμό και σε όλες τις βαθμίδες, από τους επαγγελματίες αθλητές και Ολυμπιονίκες, μέχρι τις Ακαδημίες και τους ερασιτέχνες αθλούμενους.

Θεωρούμε ότι ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα, κάτω από τους οποιουδήποτε  περιορισμούς και μέτρα που έχουν παρθεί.

Δεν πρέπει κατ’ ουδένα λόγο να ισχύσει η οποιαδήποτε διαφοροποίηση/διαχωρισμός μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού Αθλητισμού και να επηρεαστούν ιδιαίτερα μόνο τα Ολυμπιακά ατομικά αθλήματα, ή/και τα Ολυμπιακά αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους, αλλά και ο Αθλητισμός γενικά κάτω των 18 καθότι αυτές οι ηλικίες  είναι αυτές που θα μας δώσουν τους μελλοντικούς μας πρωταθλητές.

Εφαρμογή και παράταση αυτών των μέτρων θα έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για τους αθλητές όλων των ηλικιών όσο και για τα σωματεία στα οποία υπάγονται και μπορούν να αποβούν καταστροφικά για τον Κυπριακό Αθλητισμό γενικότερα αφού δημιουργούν μια χαμένη γενιά αθλητών – μελλοντικών πρωταθλητών.

Παράκληση των Olympians Κύπρου είναι όπως σ’ ότι αφορά τον Αθλητισμό, να λαμβάνονται υπόψη και οι απόψεις και εισηγήσεις των εξειδικευμένων ατόμων που είναι στο χώρο τόσο των Ομοσπονδιών μας αλλά και των Σωματείων. Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορούν να παρθούν ούτως ώστε να επιτρέψουν στον Κυπριακό Αθλητισμό να μείνει ζωντανός και ταυτόχρονα να προστατέψουν το κοινό από την πανδημία.

Οι Olympians Κύπρου είναι έτοιμοι, αν τους ζητηθεί να υποβάλουν απόψεις και εισηγήσεις ώστε να επιλυθούν όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα στο χώρο του Αθλητισμού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεφύγουμε από τις βασικές αρχές που έχουν καθοριστεί.

Τέλος, με σεβασμό πάντα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θεωρούμε αναγκαία την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τον Αθλητισμό πάντα με προτεραιότητα την σωματική και ψυχική υγεία όλων μας.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube