2 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΛΑΚΑΣ
2 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΛΑΚΑΣ

Από τις 19 Μαΐου μετονομάστηκε σε «Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Κύπρου – Λάκης Ψημολοφίτης

Όλοι οι ομιλητές εξήραν την προσφορά του εκλιπόντος, στον αθλητισμό, στους αγώνες της πατρίδας και στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας

Με μια λιτή αλλά πολύ περιεκτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο στα Λατσιά, ο χώρος μετονομάστηκε και πήρε το όνομα του εμπνευστή και δημιουργού του αείμνηστου Λάκη Ψημολοφίτη. Από τώρα θα ονομάζεται «Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Κύπρου – Λάκης Ψημολοφίτης». Η όλη εκδήλωση, η οποία συνδυάστηκε και με έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη ζωή και την προσφορά του τιμωμένου, τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου του ΚΟΑ κ. Κλεάνθη Γεωργιάδη, ο οποίος αποκάλυψε και την μαρμάρινη πλάκα της μετονομασίας.

 

Η τελετή άρχισε με αγιασμό από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, ενώ πέρα από τον πρόεδρο του ΚΟΑ, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας, Λουκάς Ψημολοφίτης, ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος, ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς και εκπρόσωπος του προέδρου της ΚΟΕ Ντίνου Μιχαηλίδη, οι οποίοι εξήραν την προσφορά του εκλιπόντος στη σκοποβολή και στον κυπριακό αθλητισμό, αλλά και στους αγώνες της πατρίδας μας, καθώς και στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

 

Για τον αθλητή, αθλητικό παράγοντα και αναμορφωτή της κυπριακής σκοποβολής Λάκη Ψημολοφίτη, μίλησε ο συναθλητής του στην εθνική Ελλάδας σκητ Παύλος Κανελλάκης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος της ΣΚΟΕ. Για τον αγωνιστή Λάκη Ψημολοφίτη και τη συμμετοχή του στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955 – 59 και στις διακοινοτικές ταραχές του 1963 – 64, ο αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εθελοντών Αγωνιστών 1963 – 64, Ανδρέας Τσαγγαρίδης, διάβασε στην εκδήλωση το σύγγραμμα του προέδρου του Συνδέσμου, αντιστράτηγου ε.α. Χαράλαμπου Λόττα, ενώ ο επιχειρηματίας και μέλος του Δ.Σ του ΕΒΕ Λευκωσίας Παναγιώτης Παπαφιλίππου, μίλησε για τον οικονομικό παράγοντα Λάκη Ψημολοφίτη. Σ’ όλους τους ομιλητές, καθώς και στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, το διοικητικό συμβούλιο της ΣΚΟΛΕΥ, απένειμε τιμητική πλακέτα σε ανάμνηση της τελετής, ενώ σ’ όλους τους παρευρεθέντες προσφέρθηκε δωρεάν το λεύκωμα που εκδόθηκε για τη ζωή και την προσφορά του Λάκη Ψημολοφίτη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  1. Στιγμιότυπο από τον αγιασμό που προηγήθηκε της τελετής
  2. Αποκάλυψη της μαρμάρινης πλάκας για τη μετονομασία, από τον πρόεδρο του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη
  3. Απονομή τιμητικής πλακέτας στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής για την τέλεση του αγιασμού
  4. – 9. Απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρόεδρο του ΚΟΑ και στους άλλους ομιλητές, σε ανάμνηση της εκδήλωσης.