2
2

Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο προαγωνιστικό σεμινάριο διαιτητών, κριτών κομισάριων και παρατηρητών το οποίο έγινε στο ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό.

Το σεμινάριο περιλάμβανε διαλέξεις και γραπτές εξετάσεις για τους διαιτητές και τους κριτές, ενώ οι διαιτητές είχαν και εξέταση φυσικής κατάστασης.

Η όλη διοργάνωση ήταν πολύ εποικοδομητική για όλους όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο, αφού είχαν την ευκαιρία να δούνε εις βάθος αρκετά θέματα που αφορούν την κυπριακή καλαθόσφαιρα, από την πλευρά των διαιτητών, κριτών, κομισάριων και παρατηρητών, καθώς και τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς.

Παρόντες στο σεμινάριο ήταν επίσης και ο πρόεδρος της ΚΟΚ κ. Λούης Δημητρίου, όπως και ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας κ. Άθως Αντωνίου. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σε δηλώσεις του στο σεμινάριο ανέφερε:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διαιτητές, τους κριτές, τους κομισάριους και τους παρατηρητές για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν. Θέλω να συνεχίσετε να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό και στην νέα αγωνιστική περίοδο, ώστε να πάμε μπροστά την Καλαθόσφαιρα. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Διαιτησίας, την Σχολή Καλαθοσφαίρισης και τον Εθνικό Εκπαιδευτή κ. Αντώνη Δημητρίου, για το πολύ ψηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Οι νέοι πειθαρχικοί κανονισμοί έρχονται για να ενισχύσουν την προσπάθεια των διαιτητών μέσα στο γήπεδο, όμως από την άλλη αναμένεται και από τους διαιτητές να επιδείξουν σοβαρότητα, σεβασμό και συνέπεια μέσα στο γήπεδο. Οποιαδήποτε φαινόμενα μη σωστής συμπεριφοράς θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα προς την Επιτροπή Διαιτησίας και την ΚΟΚ. Η Ομοσπονδία επικροτεί την συνεχή εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων με την κυπριακή καλαθόσφαιρα, αφού μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη του αθλήματος”.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του σεμιναρίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, κ. Γιαννάκης Κληρίδης ανέφερε σε δηλώσεις του:

“Είχαμε το σεμινάριο διαιτητών, κριτών, κομισάριων και παρατηρητών. Όλα έχουν κυλίσει ομαλά. Έχουν πραγματοποιηθεί και οι εξετάσεις των κριτών και των διαιτητών, όπως και το τεστ φυσικής κατάστασης, από το οποίο έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Οι δύο εκπαιδευτές, ο κ. Καλαποδάς και ο κ. Δημητρίου έχουν κάνει ένα εξαιρετικό σεμινάριο, από το οποίο έχουν μείνει όλοι ευχαριστημένοι από την δουλειά που έχει γίνει”.

Δηλώσεις πραγματοποίησε επίσης ο Εθνικός Εκπαιδευτής της FIBA, κ. Αντώνης Δημητρίου, που ανέφερε:

“Πάντοτε τέτοιου είδους σεμινάρια, ειδικά τα διήμερα προαγωνιστικά, είναι πάρα πολύ εποικοδομητικά, γιατί είναι η ευκαιρία να συναντηθούμε πριν την έναρξη της χρονιάς, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του αθλήματος, διαιτητές, κομισάριοι, παρατηρητές και κριτές. Να ακούσουμε κάποια πράγματα, κάποια νέα δεδομένα στον χώρο της διαιτησίας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να λύσουμε απορίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και να διανύσουμε την καινούργια χρονιά όσο πιο καλά και σωστά μπορούμε για το καλό του αθλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό το σεμινάριο.  Τους συμμετέχοντες, την Ομοσπονδία, την επιτροπή διαιτησίας, και να ευχηθώ σε όλους μία καλή αθλητική χρονιά”.

1 2 3 4 5 6


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube