Ολοκληρώθηκε το Α’ Σκέλος  του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας 2020
out door rowing

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγο της πανδημίας του κορονοϊού διεξήχθη  το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου   στην Λεμεσό, και συγκεκριμένα στον υδατοφράκτη του Κούρρη, το Α’ Σκέλος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας 2020.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας όπως και τα τελευταία  χρόνια,  ήταν προγραμματισμένο και φέτος  να  διεξαχθεί κατά του μήνες  Απρίλιο -Μάιο αλλά λόγο της πανδημίας αναβλήθηκε.

Το Α ́ Σκέλος περιλάμβανε  αγωνίσματα στο μονό, διπλό και τετραπλό σκιφ στις κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, αντρών και γυναικών και σε αυτό  συμμετείχαν αθλητές  από 4 σωματεία/ομίλους. Συγκεκριμένα έλαβα  μέρος αθλητές από  το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, το Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου, το Σωματείο “ΝΗΡΕΑΣ” Ύψωνα και το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού.

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από τέσσερις  Ομίλους/Σωματεία. Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος αθλητές από τους Ναυτικούς  Ομίλους Λεμεσού, Αμμοχώστου, το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα και από το το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού.

Κατά την διάρκεια των αγώνων διεξήχθησαν 16 τελικοί. Την πρώτη ημέρα λόγο ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στον υδατοφράκτη πραγματοποιήθηκαν  μόνο 3 από τους 9 προγραμματισμένους τελικούς. Μετά από επανασχεδιασμό όμως και την  συμβολή όλων οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την δεύτερη ημέρα με 13 τελικούς.

Το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού κατέκτησε 14 χρυσά, 5 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια. Το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα κατέκτησε 2 χρυσά, 6 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια. O Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού ,3 αργυρά και 1 χάλκινo μετάλλιo και ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου,2 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια. 

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, σε σύντομο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της απονομής των μεταλλίων που έγινε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα , συνεχάρη  όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, τους προπονητές και τους Ομίλους/Σωματεία για την συμμετοχή τους στους αγώνες κάτω από αυτές τος δύσκολες συνθήκες.

Συνεχάρη, επίσης, το Σώμα Διαιτητών Κωπηλασίας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΚΩΠ που βοήθησαν στην διεξαγωγή των αγώνων.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα 2020 θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Αυγούστου με το Β’ Σκέλος για τις κατηγορίες παίδων και κορασίδων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ/ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΧΡΥΣΑ

ΑΡΓΥΡΑ

ΧΑΛΚΙΝΑ

ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ1456
ΝΗΡΕΑΣ ΥΨΩΝΑ264
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ031
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ025

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube