Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών, με τα Λατσιά να επιβεβαιώνουν ότι είναι η ομάδα που μπορεί να κοντράρει την πρωτοπόρο Ε.Ν. Αθηένου, η οποία είχε ρεπό για την 5η αγωνιστική.
H ομάδα των Λατσιών κέρδισε εκτός έδρας τον ΑΟ Αραδίππου με 43-30 (ημίχρονο 25-13), έχοντας πρώτος σκόρερ τις Βάσω Ιωάννου και Andjela Dimitrijevic με οκτώ γκολ. Οι μοναδικές απώλειες για τα Λατσιά στον πρώτο γύρο ήταν από την πρωτοπόρο και αήττητη Ε.Ν. Αθηένου.
Τόσο η περσινή νταμπλούχος, όσο και η κάτοχος του Super Cup 2022 απέδειξαν ότι θα είναι οι διεκδικήτριες των φετινών τίτλων και η μάχη θα είναι μεταξύ τους. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει τέσσερις γύρους των πέντε αγωνιστικών έκαστος χωρίς play off.
Πιο πίσω, στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Πανελλήνιος που επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς με 45-17 (ημίχρονο 25-8), με την Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου να σκοράρει 12 γκολ, και πήρε την δεύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν.
Πρόγραμμα – 5η Αγωνιστική
ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – Πανελλήνιος Λευκωσίας 17-45
ΑΟ Αραδίππου – Λατσιά 30-43|
Ρεπό: Ε.Ν. Αθηένου
Βαθμολογία (Σε 4 αγώνες)
Ε.Ν. Αθηένου 8
Λατσιά 6
Πανελλήνιος 4
ΑΟ Αραδίππου 2
ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 0
Για την 6η Αγωνιστική θα παίξουν ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς – ΕΝ Αθηένου και ΑΟ Αραδίππου – Πανελλήνιος.