AM2V7272
AM2V7272

Ο 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή των αθλητών ήταν πέραν κάθε προσδοκίας, καθώς πάνω από 1000 δρομείς έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, τα 10χλμ, τα 5χλμ και την McDonald’s™ Kids Race 1km σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού!

Liubov Sych

Στον Μαραθώνιο των Ανδρών, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Τοφή με χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, δεύτερος ο Κώστας Πατίνιος με χρόνο 3:19:55 και τρίτος ο Τόνυ Παπαδόπουλος με χρόνο 3:23:03, ενώ στις γυναίκες, πρώτη αναδείχτηκε η

με χρόνο 3:27:57, δεύτερη  η Πόλα Χατζηπαπά με χρόνο 3:55:29 και τρίτη η Marina Ryzhkova με χρόνο 4:23:29.

Sean Hampston 01:22:14 Stanislav Sentandrasi 01:24:42 Michael Combe 01:24:50

Στον Ημιμαραθώνιο των Ανδρών, η πρώτη τριάδα έχει ως εξής:

 1. Sean Hampston 01:22:14
 2. Stanislav Sentandrasi 01:24:42
 3. Michael Combe           01:24:50

Στον Ημιμαραθώνιο των Γυναικών, η πρώτη τριάδα έχει ως εξής:

 1. Μαρία Γιαβάση 01:32:17
 2. Μαρία Σωτηρίου 01:32:18
 3. Αναστασία Διέττη 01:36:10

Στους υπόλοιπους αγώνες:

10ΧΛΜ – ΑΝΔΡΕΣ

 1. Αβραάμ Αβρααμάκης 36:14.989
 2. Vitaly Dudov                     37:46.458
 3. Bruno Juarez                     38:00.948

10ΧΛΜ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. Julia Andreou           41:03.256
 2. Tekle Emilija Gvildyte 42:57.713
 3. Natalia Charalampous Levashova 43:50.202

5ΧΛΜ – ΑΝΔΡΕΣ

 1. Χρήστος Καλλίας 14:55.810
 2. Yahya Muhamud           17:55.288
 3. Κύπρος Κυπριανού 18:27.872

5ΧΛΜ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 1. Χρύσω Γεωργίου 21:08.198
 2. Maria Vlachova           21:14.686
 3. Άννα Μακουτίδη 21:52.848

Τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα όπως διαμορφώθηκαν.

5km Unofficial

10km Unofficial – NEW

Corporate Unofficial

Half Marathon Unofficial – New2

Marathon Unofficial – NEW

Η ανταπόκριση υπήρξε σημαντική και από την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, αφού από την πρώτη χρονιά συμμετείχαν αθλητές απο αρκετές χώρες, από το Ισραήλ μέχρι την Αργεντινή! Στην παραλιακή λεωφόρο των Φοινικούδων βρέθηκαν πλήθος κόσμου που στήριξαν την μεγάλη αυτή γιορτή για την πόλη της Λάρνακας.

 

Οι δρομείς έτρεξαν και για την υποστήριξη του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και μάλιστα η ομάδα του Ιδρύματος που μάχεται για έναν κόσμο χωρίς λευκαιμία τερμάτισε πρώτη στον Εταιρικό Αγώνα των 5 χιλιομέτρων!

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας μεταδόθηκε ζωντανά τηλεοπτικά από το TVOne News για πάνω από δύο ώρες, με guest star και ρεπόρτερ ανάμεσα στο κοινό και τους χορηγούς, την αγαπημένη μας… Survivor, Ευρυδίκη Βαλαβάνη.

 

Σημαντική ήταν η παρουσία αξιωματούχων της πόλης και όχι μόνο, καθώς πέρα από τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα που στάθηκε αρωγός της όλης προσπάθειας, συμμετείχε ως αθλητής στα 5 χιλιόμετρα και έδωσε την εκκίνηση για τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και έδωσε την εκκίνηση για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, ενώ στις απονομές συμμετείχαν η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου, ο κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του ΚΟΑ, ο κ. Γιάννης Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού, ο κ. Ανδρέας Αποστόλου από την Συμμαχία Πολιτών, η κ. Μαρία Βασιλειάδου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κ.Σ. ΕΔΕΚ, ο κ. Γιώργος Γεωργίου, βουλευτής του ΑΚΕΛ, ο κ. Ανδρέας Χριστοφόρου, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, ο Ντίνος Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Σύμβουλος Οικονομικών της Petrolina, ο κ. Ανδρέας Μορφίτης, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γεώργιος Αναστασίου, Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας του ΔΗΚΟ, ο κ. Γεώργιος Προκοπίου, Βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΚΟ, στα 5 χιλιόμετρα η κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ο κ. Χριστάκης ΠΑπαδημητρίου, Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, η κ. Αννίτα Δημητρίου, βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστόδουλος Μακρυμμάλης, Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών και στον εταιρικό αγώνα, τις απονομές μεταλλίων έκαναν οι Σκεύη Κουκουμά, βουλευτής Λάρνακας του ΑΚΕΛ, ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ και βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΣΥ, ο κ. Νίκος Κέττηρος, βουλευτής Λάρνακας του ΑΚΕΛ και ο κ. Χριστάκης Τζιοβάνης, βουλευτής της επαρχίας Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ.

 

H Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες που συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνεισφορά τους, όπως επίσης και τους χορηγούς που στήριξαν αυτήν την μεγάλη προσπάθεια και την πρώτη μεγάλη αθλητική γιορτή της Λάρνακας.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας ευχαριστεί παράλληλα τις πρέσβειρες και τους πρεσβευτές του:

Άντρη Αβραάμ, Άντρη Σιάλλου, Χρύσα Γκουντενούδη και φυσικά τον Περικλή Ιακωβάκη, ο οποίος βρέθηκε μαζί μας. Τεχνικός διευθυντής της άρτιας διοργάνωσης ήταν ο Ευάγγελος Παπαποστόλου,  ο οποίος με την εμπειρία του καθοδήγησε την ημέρα του αγώνα που εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, συμμετείχε και ο χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος έτρεξε μαζί με την Stoiximan Running Team.

 

Ο 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως για την στήριξή του τον Δήμο Λάρνακας, ο οποίος συνδιοργάνωσε την μεγάλη γιορτή, φρόντισε για την καθαριότητα και την τάξη και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, ο οποίος έδειξε και τις αθλητικές του ικανότητες, συμμετέχοντας στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

 

Επίσης, 1ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας ευχαριστεί για τη συνεργασία τους τα Υπουργεία Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξεως, Παιδείας & Πολιτισμού, Μεταφορών, Εμπορίου, τους Επίτροπους Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, την Αστυνομία Κύπρου, την Πολιτική Άμυνα, τον ΚΟΑ, τον ΚΟΤ και την ΑΗΚ.

 

Κομβικής σημασίας για την διοργάνωση και διεξαγωγή του 1ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας ήταν φυσικά και η στήριξη των χορηγών του:

Radisson Blu, Stoiximan, McDonald’s, Πετρολίνα, Public, Cablenet, UClan, Tag Heuer, GAP Vassilopoulos, ΒΜW, Άγιος Νικόλαος, Perskindol, Londou Trading Ltd και φυσικά LGS Handling.

 

Μπορείτε να δείτε αποτελέσματα και φωτογραφίες στο: http://larnakamarathon.com/

                                                                                              


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube