DSC 7282 01
DSC 7282 01

Μέσα σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα υπό την Αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστα Χαμπιαούρη και ανάμεσα σε εκλεκτούς προσκεκλημένους αλλά και Πρωταθλητές του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε η Τελετή Βράβευσης των επιτυχιών των Αθλητών μας και των Πανεπιστημίων τους-που έγινε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στον εξαιρετικό χώρο του εστιατορίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ,ειδικά διαρρυθμισμένο για την εκδήλωση.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών των Φοιτητών Αθλητών μας σε όλα τα πρωταθλήματα, είτε αυτά αφορούν τα Εσωτερικά Πρωταθλήματα, είτε τους Παγκόσμιους και τους Ευρωπαϊκούς αγώνες που με εξαιρετική επιτυχία λαμβάνουν μέρος οι αθλητές μας και η Πανεπιστημιακή Αθλητική χρονιά 2018-19 είχε να επιδείξει για άλλη μία φορά πολλές Διεθνείς Επιτυχίες που ανεβάζουν τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό στην ελίτ του Κυπριακού Αθλητισμού και όχι μόνο.

Την χρονιά που μας πέρασε  η Κυπριακή ομοσπονδία πανεπιστημιακού αθλητισμού είχε να επιδείξει επιτυχίες τεραστίων διαστάσεων όπως ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις και την κατάκτηση ενός  χρυσού και ενός χάλκινου μεταλλίων

Αυτό έγινε μέσα στα πλαίσια της 30ης παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας που έγινε στην Νάπολη της Ιταλίας από τις 3 μέχρι και τις 14 Ιουλίου αυτού του έτους, με τον  Νικόλα Βασίλειου ο οποίος κατέκτησε την Πρώτη Θέση κα το Χρυσό Μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκητ στη Σκοποβολή και την Κυριακή Κουττούκη το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία των 49 kg στο άθλημα του Ταε Κβο Ντο.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού Δρ. Μιχάλης Κρασιάς έκανε εκτενή και λεπτομερή αναφορά στις επιτυχίες των αθλητών μας αλλά δεν παρέλειψε να αναφέρει και τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε η αποστολή μας στην συμμετοχή μας στην παγκόσμια Πανεπιστημιάδα λέγοντας:

«Η Κύπρος για μια ακόμη φορά ήταν παρούσα στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση (μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες), με αρκετά όμως μικρότερη αποστολή, χωρίς κατάλληλη προετοιμασία και με όσο το δυνατό πιο λυτή παρουσία, αφού η  επιχορήγηση που είχαμε ήταν κατά 30% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη Πανεπιστημιάδα. Για αυτό οφείλω να απευθυνθώ στον αγαπητό Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και να ζητήσω την στήριξη του Πανεπιστημιακού αθλητισμού, γιατί χωρίς την οικονομική αρωγή του κράτους οι αθλητές φοιτητές και φοιτήτριες μας δεν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τόσο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να πετυχαίνουν αποτελέσματα όπως αυτά που ανέφερα πιο πάνω»

Αναφερόμενος στα εγχώρια πρωταθλήματα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού την χρονιά που πέρασε διοργάνωσε 12 ομαδικά και 9 ατομικά πρωταθλήματα. Αυτή η τόσο μεγάλη αθλητική δραστηριότητα δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί χωρίς την οικονομική στήριξη των 5 πανεπιστημίων μελών μας τα οποία είναι ,το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Frederick University και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο τα οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα…»

Αναφορικά για το πρόγραμμα Φοιτητικών Ομίλων Αθλημάτων και την χρηματοδότηση τους από τον Κυπριακό Οργανισμό   Αθλητισμού είπε  : « Την χρονιά που μας πέρασε αναπτύχθηκαν προγράμματα στα αθλήματα Χειροσφαίρισης Φούτσαλ, Ποδοσφαίρου, Αντισφαίρισης, Πετόσφαιρας, Badminton, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Αεροβικής Γυμναστικής, Χιονοδρομιών, Τοξοβολίας, Cricket, Zumba, Yoga, Outdoor activities Gym fitness, Squab diving, Εξερεύνησης Περιβάλλοντος και Πολεμικών Τεχνών.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια για ετοιμασία της Εθνικής πολιτικής για τον Αθλητισμό χαιρετίζοντάς την λέγοντας..

«ότι με την καινοτόμο μεταρρύθμιση που επιχειρείται από το έντιμο Υπουργό Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός αποτελεί να μέρος αυτού του σχεδιασμού και θα έχει την ευκαιρία να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του σχολικού και του αγωνιστικού/επαγγελματικού αθλητισμού, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην ετοιμασία στρατηγικού σχεδιασμού τριετίας, ο οποίος έχει σαν  1η στρατηγική επιδίωξη την περεταίρω ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού και 2η στρατηγική επιδίωξη την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσω του μη αγωνιστικού Πανεπιστημιακού αθλητισμού».

 

Κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά τον ΚΟΑ την ΚΟΕ και όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες για την συμβολή τους στην ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, τον Σύμβουλο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για αθλητικά θέματα κ Φοίβο Ζαχαριάδη, τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΠΑ, την γραμματέα της ΚΟΠΑ κ Πόπη Φεγγαρά  και τον εκπρόσωπο τύπου κ Γλαύκο Μιχαηλίδη οι οποίοι και ο καθένας ξεχωριστά συμβάλλει στην ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού με τον δικό του τρόπο και υποσχέθηκε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Παίρνοντας τον λόγο στην συνέχεια η γενική διευθύντρια του ΚΟΑ κυρία Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδους συνεχάρη την Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για την σε βάθος δουλειά που γίνεται αλλά και για τις επιτυχίες της ενώ  τόνισε την σημασία που δίνει ο ΚΟΑ στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και ότι θα είναι στο πλευρό του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και στην συνέχεια .

Ακολούθως τον λόγο πήρε  ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ.  Ντίνος Μιχαηλίδης ο οποίος εξήρε το έργο της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, συνεχάρη τους αθλητές και υποσχέθηκε ότι η ΚΟΕ θα είναι δίπλα από την ΚΟΠΑ για περαιτέρω ανάπτυξη .

Ο Σύμβουλος του Προέδρου για Αθλητικά Θέματα κ Φοίβος Ζαχαριάδης αφού συνεχάρη την ΚΟΠΑ για το έργο της και τις επιτυχίες της τόνισε την σημασία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και στον ρόλο που θα έχει στην ετοιμασία Εθνικής Πολιτικής για τον Αθλητισμό .

Τέλος στο μήνυμα του, το οποίο ανέγνωσε η Σύμβουλος του Υπουργού παιδείας για Αθλητικά Θέματα και μέλος της ΚΟΕ  κ. Κάλλη Χατζηϊωσήφ, ο Υπουργός παιδείας και Πολιτισμού συνεχάρη θερμά όλους για τις επιτυχίες του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία τους για την Κύπρο λέγοντας ότι το Υπουργείο του παρακολουθεί την πορεία του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και τις επιτυχίες του με ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια και θα βρίσκεται, τόνισε, στο πλευρό της Ομοσπονδίας στο έργο της.

Στην συνέχεια οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι βράβευσαν μέσα σε ένα εντυπωσιακό κλίμα καταχειροκροτούμενους τους Πρωταθλητές μας οι οποίοι με τις επιδόσεις τους κρατούν τον Κυπριακό Αθλητισμό στο ψηλότερο επίπεδο ανάμεσα σε χώρες με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες αλλά και σύνολο αθλητών αναγκάζοντας τις πλείστες των περιπτώσεων το φίλαθλο κοινό στους παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς Αγώνες να  χειροκροτεί όρθιο για τις επιτυχίες των αθλητών μας. 

Η όλη εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση του 7Sportstv HD σε μία ακόμη καινοτόμα προσπάθεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού για  προβολή των Φοιτητών – Αθλητών και Φοιτητριών -Αθλητριών της .

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ