Ολοκληρώθηκε η συμμέτοχης της Κυπριακής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στο Βελιγράδι.
Ολοκληρώθηκε η συμμέτοχης της Κυπριακής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας στο Βελιγράδι.

Η έκτη ημέρα  χθες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας Ανδρών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (AIBA) και ήταν απογοητευτική για την εθνική αποστολή της Κύπρου η οποία σημείωσε δύο ακόμη ήττες στο Štark Arena στο Βελιγράδι με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν πλέον όλες της η υποχρεώσεις.

Το πρώτο από αυτά ήταν στην κατηγορία κάτω τον 75 κιλών Α Elite Men , οπού ο 22 χρόνος ικανός και πολύ έμπειρος Γάλλος Moreno Fendero, αφού πρέπει να τονίσουμε ότι προέρχεται από την πολύ πρόσφατη κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο στρατιωτικό παγκόσμιο πρωτάθλημα, (αρχές Οκτωβρίου 2021), από την αρχή έδειξε ότι ήξερε ποιος ήταν και γιατί ήταν εκεί. Στο πρώτο μόλις λεπτό του πρώτου γύρου του αγώνα, αφού μέτρησε πολύ καλά τον πρωταθλητή μας Ανδρέα Κόκκινο, εντόπισε τις αδυναμίες του και με πολύ εύστοχη τακτική και συγκεκριμένο πλάνο αφού αρχικά με ένα πολύ δυνατό αριστερό κροσέ αποσταθεροποίησε τον Κόκκινο οπού και τον μέτρησε ο διαιτητής, στη συνεχεία κατάφερε με ένα άσχημο νοκ ντάουν να ρίξει τον Κόκκινο στο πάτωμα, παίρνοντας επάξια την νίκη.

Από την άλλη ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου πρωταθλητής Κύπρου στην κατηγορία του για το 2020, παρότι που το πάθος του έδειχνε ότι ήθελε αυτή την νίκη, ο έμπειρος Ισπανός ο ποιος είναι δυο φορές συνεχόμενες πρωταθλητής Ισπανίας , και φιναλίστ στην τετράδα του 2019 ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 22χρονων και στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, δεν τον άφησε να ελέγξει το παιγνίδι. Με πολύ καλή άμυνα και έλεγχο στις αποφυγές από τον Αλέξανδρο όμως αβεβαιότητα στις επιθέσεις του και στο που στόχευε ήταν ένα αποτέλεσμα που συνέθετε το παιγνίδι του, που τον οδήγησε τελικά στο να χάσει τον αγώνα και να ολοκλήρωση και αυτός το ταξίδι του στο παγκόσμιο.     

Γενικά η Κυπριακή παρουσία δεν ενθουσίασε καθόλου παρότι κάποιοι θέλουν λανθασμένα και ενθαρρυντικά να λένε το αντίθετο. Το ουσιαστικό είναι ότι οι αγώνες συνεχίζονται και κανένας τους να μην φτάνει στον τελικό, πράγμα που από μόνο του μας λέει πολλά. Σίγουρα, όμως είναι αλήθεια ότι χρειάζεται να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη από όλους και για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, θα πρέπει να υπάρχει αξιοπρέπεια και ταπεινότητα. Το άθλημα έχει τεράστια περιθώρια προόδου φτάνει να γίνει κατανοητό ότι για να πας μπροστά θα πρέπει να υπάρχει και η αλλαγή. Για όσους δεν μπορούν να αλλάξουν, όμως προτιμούν να κρατάνε δέσμιο το άθλημα στον βαθμό της δική τους ανικανότητας, τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα ίδια αποτελέσματα.  


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube