ΑΜΚΕ 1
ΑΜΚΕ 1

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα αγώνων 25/9 στο πρωτάθλημα μικρών κρατών Ευρώπης στο Μαυροβούνιο με την Κύπρο να κερδίζει στον πίνακα μεταλλίων 21χρυσά, 25αργυρά και 39 χάλκινα μετάλλια καταλαμβάνοντας την 2η θέση πίσω από το Μαυροβούνιο.

Οι πρωταθλητές μας και οι πρωταθλήτριες μας ξεπέρασαν τους εαυτούς τους κερδίζοντας πολλές μάχες στους 4 παράλληλους αγωνιστικούς χώρους όπου λαμβάνουν πέραν των 500 αθλητών. Όλοι οι αγώνες της πρώτης μέρα ήταν αφιερωμένοι στα ατομικά αγωνίσματα Kata και Kumite, ενώ η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη μόνο στα ομαδικά.

Η Κύπρος συναγωνίζεται για την 1η θέση με το Μαυροβουνίου που είναι η διοργανώτρια χώρα και η οποία έχει και τους περισσότερους αθλητές. Αναμένεται η 2η μέρα των αγώνων να είναι ακόμα πιο συναρπαστική στα ομαδικά εφόσον η Κύπρος διεκδικά σε όλες τις κατηγορίες μετάλλια.

Κατά την διάρκεια της Παρασκευής 24/9 μέρα εγγραφών και συναντήσεων να αναφέρουμε ότι η Κύπρος κατάφερε να επανεκλέξει τον πρόεδρο της Αντρέα Βασιλείου στην θέση του προέδρου ΑΜΚΕ-Καράτε για την επόμενη τετραετία. Στην τεχνική επιτροπή διορίστηκε εκ μέρους της Κύπρου ο έφορος της ομοσπονδίας Φώτης Μαραθοβουνιώτης και στην επιτροπή διαιτησίας ο Μάριος Βατυλιώτης.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε εύχεται καλή επιτυχία την 2η μέρα των αγώνων σε όλους τους αθλητές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον θεσμικό Χορηγό της τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον διαχρονικό χορηγό της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και την RoboMarkets.

ΑΜΚΕ 2
ΑΜΚΕ 2