WS Final Omirou Louca
WS Final Omirou Louca

Ύστερα από αγωνιστική δράση τριών εβδομάδων, ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 το Εθνικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης που διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Τένις. Το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 200 περίπου αντισφαιριστών που έλαβαν μέρος σε 20 διαφορετικές κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι κατηγορίες των 14 και 18 ετών στα Μονά και στα Διπλά αντίστοιχα, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια.

 

Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε την Πέμπτη με την διεξαγωγή του τελικού στην κατηγορία γυναικών όπου αναμετρήθηκαν η Ελίζα Ομήρου με την Ελένη Λουκά. Ύστερα από έναν αγώνα με χρονική διάρκεια μία ώρα, νικήτρια αναδείχτηκε η Ομήρου που κέρδισε με 2-0 (6-3, 6-1). Σημειώνεται ότι η Ομήρου κατέκτησε τον τίτλο χωρίς να χάσει σετ στους τέσσερις αγώνες που έδωσε.

 

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν και οι δύο ημιτελικοί στην κατηγορία ανδρών που περιλάμβαναν τα ζευγάρια Άλεξ Μιχαϊλόφσκι Vs Έντμοντ Αϊνετζιάν και Ελευθέριος Νέος Vs Ανδρέας Στυλιανού. Ο Μιχαϊλόφσκι επικράτησε εύκολα στον πρώτο ημιτελικό με 2-0 (6-0, 6-1). Στον δεύτερο ημιτελικό υπήρξαν πολλές εναλλαγές μέχρι ο Ελευθέριος Νέος να κατακτήσει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου επικρατώντας με 2-1 (6-4, 6-7[6], 6-3).

 

Ο μεγάλος τελικός των Ανδρών θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 15.00 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Γήπεδο του Εθνικού Κέντρου Τένις και θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος του ΚΟΑ κυρία Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, χορηγοί και φίλοι του τένις.

 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής και του Σαββάτου περιλαμβάνει τους παρακάτω τελικούς (σε παρένθεση η ώρα έναρξης του κάθε τελικού):

Παρασκευή : GD16(16:30), BD16 (17:45), BD12(17:45), MS35(18:00), MS45(18:00)

Σάββατο : BS12(10:00), BS16(10:00), GS16(10:00), MD(12:30), MS(15:00)

 

Η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου καλεί όλους φίλους της αντισφαίρισης να δώσουν το παρόν και να παρακολουθήσουν τους τελικούς, και υπενθυμίζει ότι βάσει των κανονισμών διεξαγωγής τους πρωταθλήματος, οι νικητές θα πρέπει να παρουσιαστούν στην τελετή λήξης που θα ακολουθήσει τον μεγάλο τελικό της κατηγορίας των ανδρών, και να παραλάβουν τα έπαθλα τους. Μετά την ολοκλήρωση των απονομών των επάθλων στους νικητές θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Κέντρου Τένις.

 

Χορηγοί του Εθνικού Πρωταθλήματος είναι το ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, AUDI, ΟΠΑΠ Κύπρου και Τράπεζα Κύπρου.