ET7B7203
ET7B7203

Η Cyta Μέγας Χορηγός της ΚΟΕ για το 2015-2016 & Παράδοση του 3ου εικαστικού ημερολογίου με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη δημοτική και προδημοτική εκπαίδευση.

 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, δημοσιογραφική διάσκεψη για ανακοίνωση της συνεργασίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής με τη Cyta, για την περίοδο 2015-2016, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η Cyta, όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως,  είναι ένας οργανισμός, ο οποίος δεν περιορίζεται στην αξιόπιστη παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αλλά αναπτύσσει ταυτόχρονα και μια πολυδιάστατη κοινωνική δραστηριότητα. « Η δράση μας απλά επιβεβαιώνει την ιστορία μας που μας θέλει να στεκόμαστε ως σταθεροί και αξιόπιστοι υποστηρικτές δίπλα στις μικρές, αλλά και στις μεγάλες στιγμές του τόπου μας και των ανθρώπων του, σε όλους τους βασικούς τομείς,  με τον αθλητισμό να είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας. Μηνύματα όπως η  τοποθέτηση προσωπικών στόχων, ο συστηματικός αγώνας για επίτευξή τους, ο σεβασμός απέναντι στους γύρω μας και  η ομαδικότητα, συνθέτουν την εικόνα μιας σωστής στάσης ζωής και ταυτίζονται πλήρως με τις αξίες της Cyta. Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια παράδοση υποστήριξης των αθλητικών δράσεων της χώρας μας, στηρίζοντας έμπρακτα τοπικά αθλητικά γεγονότα και αποστολές της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  Πιστεύουμε ακράδαντα, πως η ενίσχυση του αθλητισμού ως ιδέα, αλλά και ως πράξη, κάνει την κοινωνία πιο υγιή και πιο αποδοτική. Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό μέσο για την υγιή διάπλαση της νεολαίας μας”.

Η Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ κα Όλγα Πιπερίδου χαιρετίζοντας την έναρξη της συνεργασίας με την Cyta, σημείωσε ότι η Cyta υπήρξε διαχρονικός συνεργάτης και αρωγός στις προσπάθειες ανάπτυξης του Κυπριακού Αθλητισμού : «Οι δύο οργανισμοί, άρρηκτα συνδεδεμένοι με το κοινωνικό σύνολο, έχουν εκ των πραγμάτων, κάτι πολύ σημαντικό που τους συνδέει, που είναι ο κοινωνικός ρόλος και το έργο που επιτελούν. Η κοινωνική αυτή διάσταση και ευαισθητοποίηση του σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα, διατηρείται και ενισχύεται, έστω και αν οι εξελίξεις στην κοινωνία μεταβάλλονται με γρήγορους ρυθμούς. Όποιες και αν είναι οι εξελίξεις αυτές οι κύριοι στόχοι παραμένουν αναλλοίωτοι. Επίκεντρο αυτών ο ίδιος ο άνθρωπος και η εξυπηρέτηση του, και στη δική μας περίπτωση ειδικότερα, στην ανάπτυξη του αθλητισμού και τη στήριξη των αθλητών μας».

Η Cyta πέραν από την οικονομική στήριξη της Επιτροπής, σε μια μάλιστα ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο, η οποία περιλαμβάνει και την ετοιμασία της εθνικής μας αποστολής στους Ολυμπιακούς του Ρίο, τον Αύγουστο του 2016, ξεκίνησε μια σειρά από ενέργειες για προβολή των αξιών του Ολυμπισμού.

 

Πέραν από τη συμμετοχή της στην πρόσφατη διοργάνωση από την ΚΟΕ των εκδηλώσεων εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, ενεργητική αρχή στις προωθητικές δράσεις της  Cyta γίνεται με την έκδοση του 3ου εικαστικού ημερολογίου να είναι αφιερωμένη  στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το εικαστικό ημερολόγιο είναι το παραδοσιακό τετράδιο ιχνογραφίας που χρησιμοποιούν όλοι οι μαθητές της δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης στο μάθημα των εικαστικών τεχνών, ένα χρήσιμο εργαλείο για το μάθημα της Τέχνης στα σχολεία, για το οποίο η Cyta στέκεται δημιουργικός αρωγός για 3η συνεχή χρονιά. Συγκεκριμένα, η Cyta κάθε χρόνο αναλαμβάνει να σχεδιάσει, να εκτυπώσει και να το διαθέσει δωρεάν στα παιδιά της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Κάθε έκδοση του εικαστικού ημερολογίου είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό θέμα το οποίο συναποφασίζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στόχο έχει να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς στόχους της χρονιάς, πχ την περσινή χρονιά ήταν αφιερωμένο στη  Φιλία, ενώ την προηγούμενη χρονιά στην Αλληλεγγύη. Στη φετινή έκδοση τα παιδιά θα ενημερωθούν μέσα από εκπαιδευτικά παιγνίδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τις πιο σημαντικές κυπριακές συμμετοχές, καθώς και για τα ιδεώδη του αθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από τις σελίδες του εικαστικού ημερολογίου κάθε χρόνια προκηρύσσεται και σχετικός Παγκύπριος Διαγωνισμός Ζωγραφικής. Φέτος οι μαθητές καλούνται να ετοιμάσουν τις δικές τους ζωγραφιές με θέμα «Ο Τέλης προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Οι ζωγραφιές των παιδιών θα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016 στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, όλα τα έργα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και όπως και πέρσι θα τεθούν διαδικτυακά στη διάθεση του κοινού για να επιλέξει τα δικά του αγαπημένα.  Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy.

Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης κα Τερέζα Λαμπριανού ανέφερε ότι με το συγκεκριμένο διαγωνισμό, η Cyta αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για την τέχνη και τον πολιτισμό ευαισθητοποιώντας τα παιδιά, που είναι οι ελπίδες του αύριο. «Το Υπουργείο Παιδείας και πολιτισμού ενθαρρύνει και επικροτεί τέτοιες δράσεις, που συμβάλλουν θετικά στην επίτευξη των γενικότερων στόχων της παιδείας μας».

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης η Cyta παρέδωσε συμβολικά σε μαθητές του Δημοτικού Δασουπόλεως τα δικά τους εικαστικά ημερολόγια. Παρούσα στην εκδήλωση και η πρωταθλήτρια του Τάε Κβο Ντο Κυριακή Κουττούκη που αποτελεί μέλος της προ-ολυμπιακής ομάδας για το Ρίο, η οποία εξήγησε στα παιδιά τα οφέλη που αποκόμισε από τον αθλητισμό καθώς και πως μπόρεσε να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με την άριστη παρουσία της στον τομέα της εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της χορηγούμενης περιόδου η Cyta προγραμματίζει και άλλες ενέργειες π.χ. διαγωνισμούς με δώρα ταξιδιωτικά πακέτα για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας στην Αθήνα και για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Σχετική ενημέρωση του κοινού για τις πρόσθετες αυτές δράσεις της Cyta θα ακολουθήσει αργότερα.

ET7B7164KOUTOUKIET7B7178ET7B6999ET7B6995