Gerasimatou backhand
Gerasimatou backhand

Με μεγάλη αποστολή θα συνεχιστεί η ελληνική παρουσία στα τουρνουά του World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) για το 2018.

 
Προηγήθηκε το όπεν του Ομάν, όπου η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πήρε τη 2η θέση στο ομαδικό κορασίδων και κατευθείαν έρχεται το καθιερωμένο Premium Event νέων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων της Τσεχίας. Αρχίζει μεθαύριο Τετάρτη στο Χοντονίν, θα ολοκληρωθεί στις 18 Φεβρουαρίου και είναι από τα  δυνατά της σειράς, καθώς μάλιστα θα συγκεντρώσει περίπου 400 αθλητές κι αθλήτριες! Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με οκτώ παιδιά και τρεις ομάδες. Αύριο αναχωρούν για την πόλη της Τσεχίας οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος (αθλητής του Ολυμπιακού), Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης), Γεράσιμος Πετρής (Α.Σ. Αετοί Πόλης), οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα), Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας), Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας) και αργότερα θα προστεθούν οι κορασίδες Ζωή Αγγελίδου και Μαρία-Ανελίζε Βαμβακάκη (Ο.Α. Χανίων). Μαζί τους θα είναι τρεις προπονητές. Ο ομοσπονδιακός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και οι σωματειακοί Χρήστος Λάμης του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. και Μιχάλης Αγγελίδης του Ο.Α. Χανίων.
Το τουρνουά της τσεχικής ομοσπονδίας έχει τόσο μεγάλη απήχηση που φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κατά πολύ το όριο (270), το οποίο είχαν βάλει οι διοργανωτές. Οι τελευταίοι δέχτηκαν τελικά κάτι λιγότερο από 400 παιδιά κι έκαναν και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα (π.χ. αφαίρεσαν τους αγώνες «παρηγοριάς») προκειμένου αυτό να κυλήσει ομαλά και να μην προκύψουν επιπλέον δυσκολίες για κανέναν. Το πρωτάθλημα περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού στις κατηγορίες, νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων. Οι Σγουρόπουλος, Δαμιανής, Πετρής θα συγκροτήσουν την ομάδα των νέων (θα είναι υπεύθυνος ο Λάμης), οι Δεβελέκου, Γερασιμάτου, Τρωαδίτη εκείνη των νεανίδων (με τον Κωστόπουλο στον πάγκο), ενώ στις κορασίδες, που εφαρμόζεται το κορμπιγιόν σύστημα και αγωνίζονται τουλάχιστον δύο αθλήτριες σε κάθε ομάδα, θα είναι η Αγγελίδου με τη Βαμβακάκη (στο κοουτσάρισμα θα είναι ο Αγγελίδης). Η Ελλάδα μετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια στο όπεν του Χοντονίν και κυνηγά πάντα καλές θέσεις. Το αγωνιστικό επίπεδο είναι υψηλό βέβαια, αλλά φέτος γίνεται στόχος και το βάθρο ειδικά από τη στιγμή που θ’ αγωνιστεί ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων Γιάννης Σγουρόπουλος. Στο διπλό ο 18χρονος άσος θα συνεργαστεί με τον Αυστριακό Μασιέι Κολοτζιέτσικ. Ξένη συμπαίκτρια θα έχει και η Γερασιμάτου στο διπλό νεανίδων και συγκεκριμένα τη Βερόνικα Μένκο από την Ουγγαρία.
Το πρόγραμμα ανοίγει την Τετάρτη με το απλό και το διπλό στους νέους. Η πιο μικρή ηλικιακή κατηγορία δίνει τα πρώτα ματς την Παρασκευή με το ομαδικό. Οι Τσέχοι θα κάνουν και live streaming από την πρώτη μέρα (οι διάφορες πληροφορίες για τους αγώνες είναι στο σάιτ της I.T.T.F. και το λινκhttps://www.ittf.com/tournament/2840/2018-czech-junior-cadet-open-ittf-premium-junior-circuit/#information).
                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ