Οι τιμηθέντες με τα Έπαθλα «unicars Μηχανοκίνητος Αθλητισμός» και «unicars Special Olympics»
EAK Motorsport

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και οι Θέκλα Δημητρίου και Μιχαλάκης Προκοπίου λαμβάνουν τα δύο έπαθλα

Γι’ άλλη μία χρονιά, η UNICARS δείχνει την κοινωνική της ευαισθησία, με την «υιοθέτηση» του «Επάθλου UNICARS Special Olympics», στα πλαίσια της 48ης Γιορτής των Αρίστων, που διοργανώνει η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Το «Έπαθλο UNICARS Special Olympics» «υιοθετήθηκε» από την εταιρεία το 2019, στο πλαίσιο της συμφωνίας της ΕΑΚ με την UNICARS. Μία συμφωνία που περιλαμβάνει κι άλλες κοινές δράσεις και ενέργειες από τις δύο πλευρές. Στη φετινή γιορτή, το «Έπαθλο UNICARS Special Olympics» θα δοθεί στην Θέκλα Δημητρίου και τον Μιχαλάκη Προκοπίου, για τις επιτυχίες τους στους τελευταίους Παγκόσμιους Αγώνες Ειδικών Ολυμπιακών.

Το 2018 η ΕΑΚ δημιούργησε και το «Έπαθλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», το οποίο ακολούθως «υιοθετήθηκε» από την UNICARS. Το έπαθλο έχει σκοπό την επιβράβευση αθλητών ή άλλων ατόμων που ασχολούνται με τα μηχανοκίνητα σπορ. Ένα άθλημα που μπορεί να μην είναι Ολυμπιακό, όμως υπάρχουν αθλητές που κάνουν περήφανη την Κύπρο.

Φέτος, το «Έπαθλο UNICARS Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» θα δοθεί στον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή, ο οποίος το 2020 έτρεξε στο πρωτάθλημα NASCAR Whelen Euro Series, με την ομάδα της Alex Caffi Motorsports. Είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση της γενικής ανάμεσα σε 26 οδηγούς και δεύτερος rookie (πρωτοεμφανιζόμενος) στο πρωτάθλημα του 2020, συμμετέχοντας στην κατηγορία EuroNASCAR 2, στην οποία θα λάβει μέρος και το 2021 με την νεοσύστατη Academy Motorsports, ομάδα που αποτελεί μετεξέλιξη της Alex Caffi Motorsports.

Διαχρονικός υποστηρικτής η UNICARS

Η UNICARS, πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο της αυτοκίνησης στην Κύπρο, θέτει διαχρονικά ανάμεσα στις προτεραιότητές της τη στήριξη του κυπριακού αθλητισμού. Πέραν από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), στηρίζει, επίσης, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), τους παγκόσμιου βεληνεκούς αγώνες ποδηλασίας Cyprus Sunshine Epic και Cyprus Gran Fondo by Skoda καθώς και τρεις αθλήτριες υψηλού επιπέδου και συγκεκριμένα, τις Κυριακή Κουττούκη (Τάεκβοντο), Νεκταρία Παναγή (Στίβος) και Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία).

Χορηγοί και υποστηρικτές της Γιορτής

Η Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης και της ΕΑΚ είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου. Χρυσοί Χορηγοί της ΕΑΚ είναι η Cytavision, η UNICARS και η Τράπεζα Κύπρου.

Αθλοθέτης των επάθλων είναι η εταιρεία HERCULES. Χορηγός Ζωντανής Μετάδοσης της 48ης Γιορτής Αρίστων η Cytavision. Χορηγός φιλοξενίας το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Χορηγοί της ΕΑΚ είναι οι CNP CYPRIALIFE και Psaltis Auto Parts και Eneos Motor Oil. Την καταμέτρηση των ψήφων των Αρίστων πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube