Οι σκοπευτές προπονούνται  υπό … περιορισμούς!
PJA 9699

Η ΣΚΟΚ αναμένεται σε επόμενη συνεδρία του Δ.Σ να επαναπρογραμματίσει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΟΠΑΠ 2020, αφού μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί 10 αγώνες από όλα τα αγωνίσματα

«Μπαράζ» ακυρώσεων και αναβολών και για διεθνείς υποχρεώσεις…

Μετά το τελευταίο διάταγμα του υπουργείου Υγείας και τις οδηγίες του ιδίου υπουργείου και του ΚΟΑ, τα σκοπευτήρια των οργανώσεων που ανήκουν στη ΣΚΟΚ, επανήρχισαν υπό περιορισμούς τη λειτουργία τους και οι αθλητές ξεκίνησαν δειλά – δειλά κι αυτοί υπό … περιορισμούς τις προπονήσεις τους. Βεβαίως, για αγώνες, παγκύπριους, διεθνείς και παγκόσμιους κανείς δεν βλέπει «φως στο τούνελ» του κορωνοϊού… Ήδη, από πλευράς παγκυπρίου πρωταθλήματος έχουν αναβληθεί 10 συνολικά αγώνες από όλα τα σκοπευτικά αγωνίσματα, ενώ έχουν αναβληθεί ή και ακυρωθεί, τρεις αγώνες της ISSF στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκητ και τραπ, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες της ESC σε όλα τα ολυμπιακά αγωνίσματα, καθώς και πέντε αγώνες της FITASC, στα αγωνίσματα σπόρτιγκ και κόμπακ.

Από πλευράς ISSF, μετά τη διεξαγωγή του πρώτου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξένησε η ΣΚΟΚ, στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» τον περασμένο Μάρτιο, έχουν ακυρωθεί τα άλλα τρία Παγκόσμια Κύπελλα, που επρόκειτο να γίνουν στη Ινδία, στην Ιαπωνία (προ-ολυμπιακό τουρνουά) και στο Μπακού, ενώ φυσικά έχουν αναβληθεί για τον επόμενο χρόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από τη δική της πλευρά η ESC, έχει αναβάλει τη διεξαγωγή των Πανευρωπαϊκών Αγώνων, που επρόκειτο να γίνουν στη Γαλλία στις αρχές Μαΐου και αναμένεται ο ορισμός νέας ημερομηνίας ή η μετάθεσή τους στην επόμενη χρονιά. Στους συγκεκριμένους αγώνες, όπου θα διεξαχθούν όλα τα αγωνίσματα της σκοποβολής (κυνηγετικού όπλου και σταθερού στόχου αεροβόλων και πυροβόλων), θα δοθούν και οι τελευταίες ολυμπιακές «κάρτες».

Η άλλη Διεθνής Ομοσπονδία Σκοποβολής FITASC, υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγονται τα μη ολυμπιακά αγωνίσματα του σπόρτιγκ και του κόμπακ, έχει αναβάλει μέχρι στιγμής πέντε αγώνες. Τα δυο Κυπριακά Γκραν Πρι, που επρόκειτο να γίνουν τον περασμένο Μάρτιο, έχουν αναβληθεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Το “COMPAK GRAND PRIX” θα γίνει στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας στις 15 και 16 Οκτωβρίου και το “SPORTING GRAND PRIX” στις 17 και 18 του ιδίου μήνα στο διεθνές σκοπευτήριο Λεμεσού. Οι «Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Κόμπακ» που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στη Γαλλία από τις 3 μέχρι τις 7 Ιουνίου, έχουν μεταφερθεί για τις 10 με 13 Σεπτεμβρίου, ενώ για τις 24 μέχρι τις 27 του ιδίου μήνα έχουν μετακινηθεί οι Πανευρωπαϊκοί του Σπόρτιγκ που ήταν προγραμματισμένοι για τις 7 μέχρι 10 Μαΐου στην Ιταλία. Τέλος, από το πρόγραμμα της FITASC, αναμένεται να ακυρωθούν οι αγώνες του “HELLENIC GRAND PRIΧ” στο αγώνισμα του Κόμπακ, που είναι ορισμένοι στο σκοπευτήριο της Εύβοιας από τις 4 μέχρι τις 7 Ιουλίου, αν δεν μπορέσουν να διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένοι.

Όσο αφορά τους αναβληθέντες αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, το Δ.Σ της Ομοσπονδίας αναμένεται σε επόμενη συνεδρία του να καθορίσει νέες ημερομηνίες διεξαγωγής τους, με δεδομένο ότι θα επιτραπεί η πλήρης λειτουργία των σκοπευτηρίων και υπό το πρίσμα της δυνατότητας διεξαγωγής των αγώνων που είναι προγραμματισμένοι για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Οι μέχρι στιγμής αναβολές αφορούν τρεις αγώνες σκητ και τραπ, δυο αγώνες σταθερού στόχου (αεροβόλων), δυο αγώνες σπόρτιγκ και τρεις αγώνες κόμπακ, ενώ από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας έχει ακυρωθεί και ο διεθνής αγώνας «Κύπελλο Μάχης της Κρήτης», στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν και οι διεθνείς μας, στα αγωνίσματα σκητ, τραπ και σταθερού στόχου.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube