Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χάσει το νόημα τους, δηλώνει μέλος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
Kaori Giamagutsi Tokio 2020

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χάσει το νόημα τους, δήλωσε το μέλος της ιαπωνικής Ολυμπιακής επιτροπής, Καόρι Γιαμαγκούτσι, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι πολύ αργά για να ακυρωθούν.

Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή Πρακτορεία, η Γιαμαγκούτσι είπε μιλώντας στο ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Kyodo» πως έχουν χάσει ήδη την ευκαιρία να τους ακυρώσουν. «Βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να σταματήσουμε τίποτα τώρα. Οι Αγώνες έχουν ήδη χάσει το νόημά τους και διατηρούνται μόνο και μόνο επειδή πρέπει», είπε.

Η πρώην τζουντόκα Γιαμαγκούτσι επέκρινε τη στάση της ιαπωνικής κυβέρνησης, της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο-2020 και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

«Δεν θα έπρεπε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι μία γιορτή ειρήνης», διερωτήθηκε η Γιαμαγκούτσι και πρόσθεσε: Το αντίθετο της ειρήνης, είναι μια σκληρή και επίμονη προσέγγιση για να πούμε ότι «οι άνθρωποι ενδέχεται να είναι εναντίον τους, αλλά θα αλλάξουν γνώμη όταν αρχίσουν οι Αγώνες».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις, οι πολίτες στην Ιαπωνία είναι αντίθετοι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, με την διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, φοβούμενοι επιδείνωση της κατάστασης της Πανδημίας εξαιτίας της άφιξης πολλών αθλητών από διάφορες χώρες του κόσμου. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως μόνο το 3% του ιαπωνικού πληθυσμού έχει λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου.


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube