Οι κορυφαίες γυναίκες του επί κοντό στο Ultimate Garden Clash
TOP FEMALE POLE VAULTERS FACE THE BAR IN THE ULTIMATE GARDEN CLASH

Η δεύτερη έκδοση του Ultimate Garden Clash θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου με τρεις από τις καλύτερες γυναικείες επικοντίστριες στον κόσμο να αντιμετωπίζουν σε έναν εικονικό διαγωνισμό από τις αντίστοιχες έδρες τους στην Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Στο εναρκτήριο Ultimate Garden Clash πριν από δύο εβδομάδες, οι άντρες pole vaulters Mondo Duplantis, Renaud Lavillenie και Sam Kendricks έθεσαν το πήχη ψηλά κάνοντας συλλογικά 98 άλματα σε 30 λεπτά, με τους Duplantis και Lavillenie να ισοβαθμίζονται με 36 έκαστος.

Ωστόσο, οι γυναίκες επικοντίστριες  θα αποτελούνται από την  Ολυμπιακή πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη, την πρωταθλήτρια των ΗΠΑ δύο φορές Katie Nageotte και την πρωταθλήτρια των Κοινοπολιτειακών αγώνων  Alysha Newman, οπού πιστεύουν ότι μπορούν ισοφαρίσουν η ακόμη και να ξεπεράσουν τον αγώνα των ανδρών.

Η μορφή του διαγωνισμού, που επινοήθηκε από τους άντρες επικοντιστές, είναι για να αγωνιστούν με την απουσία των επισήμων,  λόγω κλειδώματος του κοροναϊού και της ανάγκης κοινωνικής απόστασης, ο νικητής θα είναι ο αθλητής που μπορεί να κάνει περισσότερα καθαρά άλματα για περισσότερες  φορές.

Οι γυναίκες συμφώνησαν να θέσουν το μπάρα στα 4,00μ (το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 5,06μ.) Για την πρόκλησή τους. Θα συνδεθούν μέσω δικτυακού συνδέσμου βίντεο από τις τοπικές εγκαταστάσεις του καθε ενος, καθώς καμία από τις γυναίκες δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό στους κήπους τους όπως οι άντρες. Η ροή θα γίνει ζωντανά στις σελίδες World Athletics YouTube, Twitter και Facebook, και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο μεταξύ 6-7 μ.μ. CEST – όταν ο καιρός το επιτρέπει φυσικα – και θα εκτείνεται σε τρεις τοποθεσίες. Ο Στεφανίδη θα αγωνιστεί στην Αθήνα, η Nageotte στη Μαριέτα, η Γεωργία και ο Newman στο Μπόλτον του Οντάριο.

Θα είναι μια δοκιμή της τεχνικής, της συνέπειας, της συγκέντρωσης και της αντοχής – όλες οι ιδιότητες που απαιτούνται σε έναν κανονικό διαγωνισμό του επί κοντό,  με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Το πρώτο Ultimate Garden Clash ήταν δημοφιλές στους θαυμαστές καθώς 250.000 παρακολούθησαν ζωντανά από όλο τον κόσμο στις τρεις πλατφόρμες. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι από περισσότερες από 90 χώρες είχαν παρακολουθήσει τη μετάδοση εντός 24 ωρών.

Από τη στιγμή που η Στεφανίδη παρακολούθησε τους άντρες να ανταγωνίζονται στο διαδίκτυο, ήταν πρόθυμη να συμμετάσχει στο concept και να αμφισβητήσει το πρότυπο που έθεσαν.

«Στην αρχή, όταν είδα τα παιδιά να φτιάχνουν 98 (36, 36, 26) μπάρες, νόμιζα ότι θα ήταν αδύνατο. Αλλά όταν το δοκίμασα δεν ήμουν πολύ μακριά. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για τις γυναίκες να αναλάβουν τους άντρες.

“Νιώθω ότι οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι οι άντρες θα ήταν ισοδύναμοι η τουλάχιστο πολύ κοντά. Αλλά νομίζω ότι ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί είναι πολύ πιθανός – ή τουλάχιστον απλά πιθανότατα – ότι θα τους νικήσουμε, είτε ως ομάδα, είτε ατομικά. Ο λόγος που είναι σημαντικό να κερδίσουμε είναι έτσι ώστε να έχουμε δικαιώματα καυχησιμότητας για την υπόλοιπη καριέρα μας [γέλια]. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να δείξουμε πόσο ανταγωνιστικό ο γυναικείος θάλαμος πόλων είναι τώρα.

«Υπολογίσαμε το ισοδύναμο με τα παιδιά 5.00m για τις ελίτ γυναίκες θα ήταν περίπου 3,85m, αλλά πιστεύαμε ότι τα 4,00m ήταν ένας πιο εύπεπτος αριθμός. Λοιπόν, πηδούμε σε ένα σχετικά υψηλότερο φραγμό που μπορεί να μας κοστίσει μερικές αποστάσεις (το καθένα), αλλά νομίζω ότι παρ ‘όλα αυτά, μπορούμε ακόμα να στοχεύσουμε για 100.

«Για μένα ο ανταγωνισμός είναι ο λόγος που κάνω τον αθλητισμό», πρόσθεσε. «Λατρεύω το pole vaulting αλλά μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι στο pole vault. Ως αθλητές δεν μπορούμε απλώς να προπονηθούμε για προπόνηση. Χρειαζόμαστε διαγωνισμούς για να δοκιμάσουμε όχι μόνο αυτό που εργαζόμαστε αλλά και τα όριά μας. Νομίζω ότι οι διαγωνισμοί είναι ακόμη πιο σημαντικοί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όταν πραγματικά δεν ξέρουμε πότε και πού θα είμαστε σε θέση να συναντηθούμε αυτοπροσώπως για να ανταγωνιστούμε στη συνέχεια. Αυξάνει τα κίνητρα και δίνει σαφήνεια στην εκπαίδευση. ”

Η Nageotte είναι επίσης χαρούμενη που έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στον ανταγωνισμό με απροσδόκητο τρόπο.

“Αυτή η μορφή είναι πολύ διασκεδαστική !,” είπε ο Nageotte, του οποίου το εσωτερικό PB των 4,91 μ. Ταιριάζει με το καλύτερο υπαίθριο του Stefanidi. “Είναι μια ασταμάτητη δράση που είναι εξαιρετικά ελκυστική για τους θαυμαστές. Υπάρχει συνεχής ψυχαγωγία με τους θησαυρούς που προσπαθούν να κάνουν τόσα άλματα. όσο το δυνατόν περισσότερο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και αυτό είναι κάτι που εκτιμούν πραγματικά οι φίλαθλοι. Αυτή η μορφή είναι επίσης πολύ απλοποιημένη. Όλοι πηδούν στην ίδια γραμμή (ύψος) όσες φορές μπορούμε. Δεν υπάρχει πέρασμα, αλλαγές ύψους ή άλλες πτυχές το pole θησαυροφυλάκιο που μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση για τους θεατές. Είναι τόσο head-to-head όσο γίνεται και όλοι αγαπάμε έναν καλό διαγωνισμό head-to-head! ”

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Αθλητισμού Sebastian Coe είπε ότι ήταν χαρούμενος που το πρώτο Ultimate Garden Clash είχε αποδειχθεί επιτυχημένο με αθλητές και θαυμαστές.

«Είμαι ενθουσιασμένος από τις δυνατότητες αυτού του δημιουργικού έργου και θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές για τόσο ενθουσιώδη δημιουργία και αγκαλιάζοντας αυτήν την ιδέα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πραγματική όρεξη μεταξύ αθλητών και οπαδών για να επιστρέψουν στον ανταγωνισμό, αλλά πρέπει να το κάνουμε με τρόπο που να είναι προσεκτικός και σεβασμός των μέτρων που έχουν θεσπιστεί από τις αρχές δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να διατηρήσουμε την κοινότητά μας ασφαλή και Η σύγχρονη τεχνολογία μας επέτρεψε να το κάνουμε αυτό.

«Αυτή είναι μια έννοια που ελπίζουμε ότι μπορεί να υιοθετηθεί ή να προσαρμοστεί από ορισμένους από τους Συλλόγους Περιοχής και τις Ομοσπονδίες Μελών σε όλο τον κόσμο για να βοηθήσουμε τους αθλητές τους να αποκτήσουν μια αίσθηση ανταγωνισμού ξανά έως ότου μπορούν να επιστρέψουν σε πιο κανονικές συναντήσεις, τις οποίες ελπίζουμε ότι θα συμβούν αργότερα μέσα στο έτος. ”

 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube