Σε… ιταλικά χέρια κατέληξε το ευρωπαϊκό κύπελλο ράγκμπυ λιγκ εννέα παικτών, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Νίκαιας (Προοδευτικής).
Ηταν η πρώτη φορά που διεξήχθη αυτή η διοργάνωση και τριακόσιοι φίλοι του ράγκμπυ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους Γκλαντιατόρι Ρόμα, την ΑΕΚ και τον Προμηθεα Νίκαιας – Ρέντη σε δράση.
Οι Ιταλοί όντας πιο έμπειροι επιβλήθηκαν με 12-4 της «Ενωσης» και 26-14 του Προμηθέα, κατακτώντας τον τίτλο, ενώ στον ελληνικό «εμφύλιο» επικράτησε η ΑΕΚ με 14-0.
Για τις ελληνικές ομάδες, ήταν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία καθώς αντιμετώπισαν μια δυνατή ομάδα που προέρχεται από ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Παράλληλα αυτός ο αγώνας αποτέλεσε απαρχή για μια ευρύτερη συνεργασία των σωματείων, τόσο αγωνιστικός, όσο και ανταλλαγής απόψεων για την ανάδειξη νέων ταλέντων.
Το επόμενο αντίστοιχο τουρνουά θα διεξαχθεί στη Ρώμη.