Ο Πρόεδρος της Wkf χτυπά στη ΔΟΕ και στο Παρίσι το 2024 μετά την ολυμπιακή αποδοκιμασία του καράτε
Ο Πρόεδρος της WKF, Antonio Espinós, αριστερά, έδωσε μεγάλη επιτυχία στη ΔΟΕ και στο Παρίσι 2024

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF) Αντόνιο Εσπίνος επέκρινε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), τον Πρόεδρό της Τόμας Μπαχ και τον επικεφαλής του Παρισιού 2024, Τόνι Εστανγκέτ, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία επιλογής νέων αθλημάτων για τους Αγώνες είναι «το πιο αδιαφανές που έχω δει ποτέ». .

Ο Εσπίνος κατηγόρησε τον Εστανγκέτ ότι είπε «ανοησίες» όταν προσπάθησε να διευκρινίσει τους λόγους πίσω από τον «αποκλεισμό» του καράτε από το πρόγραμμα του Παρισιού 2024 – μια απόφαση για την οποία ο επικεφαλής της WKF ισχυρίζεται ότι ο οργανισμός δεν έλαβε ποτέ εξήγηση.

Ο Ισπανός έβαλε επίσης στο στόχαστρο τη ΔΟΕ και τον Μπαχ για αυτό που πιστεύει ότι είναι η αποτυχία να φέρει επανάσταση στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται πρόσθετα αθλήματα για συμμετοχή στους Αγώνες.

Το καράτε έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020, αλλά δεν θα είναι μέρος του Παρισιού 2024.

Ο Espinós πιστεύει ότι η υπόθεση της WKF για συμπερίληψη ενισχύεται από μια ανεξάρτητη έκθεση που ανέθεσε για τη δημοτικότητα του καράτε στη Γαλλία σε σύγκριση με τα άλλα τρία επιπλέον αθλήματα στους Αγώνες στην ιαπωνική πρωτεύουσα που συμπεριλήφθηκαν στο Παρίσι 2024 – σέρφινγκ, skateboard και αθλητική αναρρίχηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία περιείχαν στατιστικά στοιχεία για τα ποσοστά εκπομπής, το δυναμικό των θαυμαστών και την κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, το καράτε είχε το υψηλότερο κοινό για μία μετάδοση από τα τέσσερα αθλήματα στο Τόκιο 2020, καθώς σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στη Γαλλία παρακολούθησαν τον Στίβεν Ντα Κόστα να κερδίζει το χρυσό μετάλλιο. στην κατηγορία κουμίτε κάτω των 67 κιλών.

Ο Πρόεδρος της Wkf χτυπά στη ΔΟΕ και στο Παρίσι το 2024 μετά την ολυμπιακή αποδοκιμασία του καράτε
Το καράτε έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020 αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα για το Παρίσι 2024

«Αυτό που συνέβη δεν είναι ότι το καράτε δεν έχει περιληφθεί – έχει αποκλειστεί, το οποίο δεν είναι το ίδιο – επίτηδες,» Εσπίνος είπε .

«Γιατί; Κάποιος θα πρέπει να μας το εξηγήσει αυτό.

«Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια και κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί το καράτε αποκλείστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή, από την Estanguet.

«Δεν ξέρω αν είχε κάποιες οδηγίες από κάποιον ή από τη ΔΟΕ, να πει καράτε που δεν πρέπει να υπάρχει στο Παρίσι, όταν το καράτε είναι τόσο δυνατό στη Γαλλία.

«Με το ρεπορτάζ, είναι μια νέα επιβεβαίωση ότι δεν λέγαμε βλακείες – αυτός που έλεγε βλακεία ήταν ο Estanguet».

Το WKF δεν έχει χάσει την ελπίδα του να συμπεριληφθεί στο Παρίσι 2024 – και ελπίζει να είναι ένα μόνιμο ολυμπιακό άθλημα στο μέλλον – αλλά η ΔΟΕ και οι Γάλλοι διοργανωτές έχουν πει ότι το πρόγραμμα των Αγώνων έχει ολοκληρωθεί και δεν θα προστεθούν νέα αθλήματα.

«Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε ότι η απόφαση για το καράτε ήταν οριστική, ελήφθη από τη ΔΟΕ και ότι ήταν μια διαφανής διαδικασία», πρόσθεσε ο Εσπίνος.

Ο Πρόεδρος της WKF κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Παρισιού 2024, Τόνι Εστανγκέ, ότι είπε ανοησίες για το καράτε

«Σοκαρίστηκα πραγματικά όταν άκουσα το σχόλιο του Προέδρου της ΔΟΕ γιατί είναι η πιο αδιαφανής διαδικασία που έχω δει ποτέ.

«Ίσως σκέφτηκα πρώτα πώς μπορεί να το πει αυτό ο Πρόεδρος της ΔΟΕ

«Μήπως δεν ενημερώθηκε για το τι έγινε;

«Αλλά γνωρίζοντας τον κ. Μπαχ, νομίζω ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένος, οπότε πώς μπορεί να πει ότι ήταν διαφανές;

«Θα ήθελα να μου εξηγήσει τι αντιλαμβάνεται ότι είναι μια διαφανής διαδικασία, γιατί δεν ήταν καθόλου.

«Στο τέλος, κανείς δεν ξέρει.

«Είναι ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό ποιες είναι οι σκέψεις της ΔΟΕ όταν αποφασίζει το Ολυμπιακό πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει να είναι ανοιχτό και διαφανές».


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube