Ο Pole vaulter Thiago Braz η στιγμές αποθεώσεις στο Άλμα επί κοντώ ανδρών με την κατάκτηση του χρυσού

Ο Βραζιλιάνος οπού με συντριπτική προσπάθεια με 6.03μ στο  Άλμα επί κοντώ ανδρών νίκησε τον Νο. 1 του κόσμου  Ρενό Λαβιλενί της Γαλλίας, που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ

Ο Βραζιλίανος  Thiago Braz ντα Σίλβα προκάλεσε τεράστια έκπληξη το βράδυ της Δευτέρας (15 Αυγούστου) , αφού νίκησε τον Νο 1 του κόσμου και  πρωταθλητής Ρενό Λαβιλενί της Γαλλίας. Ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της χώρας φιλοξένησε  τους Ολυμπιακούς Αγώνες , την πρώτη του στο στίβο , και το πρώτο μετάλλιο ανδρών μετά από  32 χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος πρωταθλητής, μέσα σε αποθέωση, στην τελευταία του προσπάθεια, πέρασε το ύψος και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Γάλλος, Ρενό Λαβιλενί, δεν τα κατάφερε και με δύο αποτυχημένα άλματα, έχασε το χρυσό μετάλλιο, αφού απέτυχε και στη μοναδική προσπάθεια που του απέμενε στα 6.08μ.
Το χρυσό αυτό είναι το πρώτο για τη Βραζιλία στο Ρίο και το πρώτο στον στίβο από το 1984 και την πρωτιά του Χοακίμ Κρουζ στα 800μ! «Ολη η χώρα ζητούσε τη νίκη και τα κατάφερα. Η αίσθηση είναι μοναδική. Είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου», δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο Ντα Σίλβα και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, αλλά εγώ έπρεπε να συγκεντρωθώ και να μην τους ακούω. Το άλμα πάνω από τα έξι μέτρα ήταν ο στόχος μου. Ηξερα πως αν τα κατάφερνα θα έφθανα στο χρυσό, όπως κι έγινε.»
Οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι στο στάδιο δημιούργησαν μια «ποδοσφαιρική» ατμόσφαιρα για να ενισχύσουν τον πρωταθλητή τους, γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Λαβιλενί: «Δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του κόσμου. Πρώτα φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Τέτοιες αντιδράσεις είναι για το ποδόσφαιρο, όχι για τον στίβο. Δεν έχω κάτι με τους Βραζιλιάνους, αλλά αυτή δεν είναι εικόνα για Ολυμπιακούς αγώνες», τόνισε, φανερα ευκνευρισμένος ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς στα καθοριστικά άλματα δέχτηκε τις αποδοκιμασίες του κόσμου.