pavlos kontides grafite
pavlos kontides grafite

Μετά τα εγκαίνια του γλυπτού προς τιμήν του Ολυμπιονίκη ιστιοπλόου, Παύλου Κοντίδη, μερικούς μήνες πριν, ήρθε και η παρουσίαση του γκράφιτι που τον αναπαριστά με το ολυμπιακό του μετάλλιο. Το σχέδιο βρίσκεται στον τοίχο δίπλα από το γλυπτό του ιστιοπλόου, έξω από το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.

Το έργο δημιούργησε ο γνωστός καλλιτέχνης γκράφιτι της πόλης, Edmon, ο οποίος πρωτοστατεί και στο ετήσιο Street Life Festival, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης. Το σχέδιο αναπαριστά τον αθλητή σε μια πολύ γνώριμη εικόνα του, με το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε στο Λονδίνο το 2012. Η δημιουργία του έργου, σύμφωνα με το ΝΟΛ, προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Καναλιού.

Πρόσφατα, ο Παύλος Κοντίδης βραβεύθηκε ανάμεσα σε άλλους άριστους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου και με την ευκαιρία αυτή ευχήθηκε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε περισσότερα παιδιά να έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται 1 μετάλλιο. Χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιου αθλητή είναι ο 17χρονος ιστιοπλόος, Ορέστης Γερμανός, ο οποίος ήδη σημειώνει επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις και θεωρεί πρότυπό του τον Παύλο Κοντίδη.