Ο παλαίμαχος Στέλιος Λεωνιδίου δώρισε αντικείμενα στο μουσείο του ΓΣΠ
Ο παλαίμαχος Στέλιος Λεωνιδίου δώρισε αντικείμενα στο μουσείο του ΓΣΠ

Ο παλαίμαχος και διακεκριμένος αθλητής το ΓΣΠ Στέλιος Λεωνίδου δώρισε για το υπο σύσταση μουσείο του ΓΣΠ ορισμένα αντικείμενα, ενθύμια από την σταδιοδρομία του στον  αθλητισμό. Έπαθλα ασπίδες , μετάλλια , κύπελλα και διπλώματα νικητών σε αγώνες, αθλητικές στολές , φόρμες και παπούτσια , όργανα γυμναστικής, επιστολές και ανακοινώσεις, προγράμματα αγώνων, κιτρινισμένα από τον καιρό. Αυτά είναι μερικά από τα πολλά αντικείμενα που ξυπνούν χιλιάδες αναμνήσεις και συγκεντρώνονται για να αποτελέσουν εκθέματα στο υπο σύσταση μουσείο του ΓΣΠ.

Ο παλαίμαχος αθλητής αποστάσεων του συλλόγου τα Παγκύπρια της Λευκωσίας και παράλληλα του γυμναστικού συλλόγου του Στροβόλου ο Κεραυνός, Στέλιος Λεωνίδου παρέδωσε για τους σκοπούς του μουσείου του ΓΣΠ προσωπικά του αντικείμενα, όπως έπαθλα , μετάλλια και διπλώματα.

Ο Στέλιος Λεωνίδου αναδείχθηκε επτά φορές παγκυπριονίκης , σε μόνο τέσσερα χρονιά την περίοδο 1960 μέχρι 1963, και  ήταν ακαταμάχητος στα αγωνίσματα δρόμου  ημιαντοχής 1500 μέτρων , και αντοχής 5000 μέτρων και 10,000 μέτρων.

Ο παλαίμαχος Στέλιος Λεωνιδίου δώρισε αντικείμενα στο μουσείο του ΓΣΠ
Ο παλαίμαχος Στέλιος Λεωνιδίου

Ο Στέλιος Λεωνίδου που είναι γέννημα του 1940 κατάγεται από τον Πάνω Αμίαντο , και από νεαρή ηλικία στα μαθητικά του χρονιά στην Σολέα έδειξε ότι θα είχε λαμπρό μέλλον αφού κέρδιζε συνεχώς στους μαθητικούς αγώνες της περιοχής του. Μετά το τέλος του απελευθερωτικού αγώνα 1955- 59 τον Δεκέμβριο του 1959 κατέβηκε στην Λευκωσία οπού και έλαβε μέρος στους πρώτους ανεπίσημους παγκύπριους αγώνες όπου και έκανε την πρώτη του νίκη. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι έτρεχε με τα χρώματα του Κεραυνού όταν αγωνιζόταν προπονείτο με τον Ανδρέα Χατζηβασιλείου. Σημαντικό γεγονός στην σταδιοδρομία του αποτελεί όπου το 1961 ξεπέρασε του ρεκόρ του Στέλιου Κυριακίδη στα 5,000 μέτρα  που ήταν τότε 15,55” που με την πρώτη του προσπάθεια έφερε 15,52 κατά την διάρκεια τους παγκύπριους επίσημους αγώνες στη Λεμεσό στο παλιό ΓΣΟ.

Το 1965 νυμφεύετε την επίσης αθλήτρια του ΓΣΠ Νίνα Κασιανίδου που αγωνιζόταν στα 100 μετρά και στο μήκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χνάρια του Στέλιου Λεωνίδου ακολούθησε παραλαμβάνοντας την σκυτάλη ο νεότερος γιος του Λεωνίδας ο οποίος μάλιστα ο οποίος είναι ο μοναδικός κάτοχος στην Κύπρο του τίτλου Six marathon finisher αλλά και του επισήμου μεταλλίου six star metal που απονέμετε σε αθλητές που συμμετείχαν και τερμάτισαν στους έξι μεγαλύτερους Μαραθωνίους του κόσμου.

Ο παλαίμαχος Στέλιος Λεωνιδίου δώρισε αντικείμενα στο μουσείο του ΓΣΠ
six star metal

Το μουσείο θα στεγάζετε στο αθλητικό κέντρο ΓΣΠ , η ανταπόκριση στην καμπανιά για συγκέντρωση διάφορων αντικείμενων είναι συγκινητική και η συλλογή ενθυμήματος εμπλουτίζεται συνεχώς

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube