Ο πρωτάρης έδωσε στους θαυμαστές του αυτό που ήθελαν να δουν: μια εκπληκτική νίκη στον αγώνα. Ξεκινώντας από την Pole Position, ο Ιταλός υπερασπίστηκε την πρώτη θέση και οδήγησε και τους 15 γύρους του EuroNASCAR 2 Γύρος 5 για να κερδίσει τον Βλαδίμηρο Τζιώρτζη και τον Λίαμ Χέζεμανς σε μια εκπληκτική τριπλή μάχη για τη νίκη στην πίστα μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων κοντά στη Ρώμη.
«Δεν θα συνηθίσεις ποτέ το Victory Lane, ποτέ! Είναι πάντα σαν την πρώτη φορά και εδώ, μπροστά σε όλους τους θαυμαστές μου στην Ιταλία, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο! Ειδικά σε έναν αγώνα σαν αυτόν που ο Τζιωρτζής δεν τα παράτησε ποτέ, έπρεπε να πιέσω από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο και τα πόδια μου έκαιγαν. Εκτός καιρού σήμερα, δεν μπορώ να φανταστώ το αύριο», είπε ο Νάσκα μπροστά στους θαυμαστές του στο Victory Lane.Με άλλη μια σταθερή κούρσα, ο Τζιωρτζής κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα σημειώνοντας σημαντικούς βαθμούς: ο Κύπριος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στη δεύτερη θέση μόλις 1.096 δευτερόλεπτα πίσω από τη Νάσκα. Παρόλο που δεν άφησε ποτέ τον Νάσκα να ξεφύγει από το προβάδισμα, ο Τζιωρτζής δεν κατάφερε να βρει τρόπο να ξεπεράσει τον νικητή της εντός έδρας κούρσας.Ο Hezemans ξεκίνησε τέταρτος και έκανε μια εξαιρετική κίνηση στην επανεκκίνηση στον 12ο γύρο που προκλήθηκε από ένα βίαιο ατύχημα του Alberto Panebianco, ο οποίος βγήκε από το μονοθέσιο σώος. Ο Hezemans έφτασε στην τρίτη θέση για να πετύχει τον τέταρτο τερματισμό του στο βάθρο της σεζόν.
Ο Φινλανδός Tuomas Pontinen έδειξε τις μεγάλες του δυνατότητες και τερμάτισε τέταρτος αφού έτρεξε στο top-5 σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σε αυτόν που ήταν μόλις ο τρίτος του αγώνας NASCAR. Ολοκλήρωσε το βάθρο του Rookie Trophy πίσω από τους Naska και Hezemans. Ο Melvin de Groot ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου του Legend Trophy για οδηγούς ηλικίας 40 ετών και άνω στην πέμπτη θέση για το δεύτερο αποτέλεσμα του στο top-5 της σεζόν NASCAR Whelen Euro Series 2022. Ο Christian Malcharek και ο βασιλεύς πρωταθλητής του EuroNASCAR 2 Martin Doubek ακολούθησαν στην έκτη και έβδομη θέση.
Ο Aliyyah Koloc και ο Luli Del Castello είχαν μια έκρηξη αγώνα. Οι δύο οδηγοί του Lady Trophy κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την επανεκκίνηση για να μπουν στο top-10 για πρώτη φορά στην καριέρα τους με τον Del Castello να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης Lady Trophy στην 8η θέση. Η Aliyyah Koloc ήταν ένατη αφού έχασε δύο θέσεις στα τελευταία στάδια του αγώνα, αλλά η Buggyra ZM Racing δεν άφησε το top-10 της να ξεφύγει από τα χέρια της.
Ο Patrick Schober ολοκλήρωσε το top-10 με το δεύτερο top-10 αποτέλεσμα της σεζόν. Ο Roberto Benedetti και ο Yevgen Sokolovskiy ολοκλήρωσαν το βάθρο του Legend Trophy. Ο Ιταλός κέρδισε επίσης τους πόντους μπόνους για τις περισσότερες θέσεις που κέρδισε αφού στάλθηκε στο πίσω μέρος του grid για αλλαγή μονοθέσιου, ενώ ο Ουκρανός ωθήθηκε πολύ στον τελευταίο γύρο του αγώνα και κατέβασε τη σειρά. Η Alina Loibnegger ολοκλήρωσε το βάθρο του Lady Trophy στην 19η θέση.
Ο οδηγός της CAAL Racing έκανε τέλεια εκκίνηση και υπερασπίστηκε το προβάδισμά του απέναντι στον Κύπριο στο #5 Academy / Alex Caffi Motorsport EuroNASCAR FJ. Παρά το γεγονός ότι δεχόταν πίεση από τον νικητή του αγώνα της Βαλένθια όλη την ώρα, ο Naska είχε μια τέλεια πορεία και επέζησε από μια καθυστερημένη επανεκκίνηση για να σημειώσει την τρίτη του νίκη στη σεζόν. Ο Ιταλός αύξησε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα έναντι της Χεζεμάνς στους 17 βαθμούς, ενώ ο Τζιωρτζής είναι τρίτος 20 πόντους από τη Νάσκα.