Kareas 2017 geniko
Kareas 2017 geniko

Από την πρώτη χρονιά της εισόδου του στα αναπτυξιακά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το όπεν του Αθλητικού Ομίλου Καρέα αγκαλιάστηκε από τα σωματεία και γνώρισε σημαντική ανταπόκριση.

Στις αρχές του 2016 συγκέντρωσε 217 αθλητές και αθλήτριες και στη σημερινή μορφή του θεσμού αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών σε ανοιχτό πρωτάθλημα νεαρών ηλικιών της Αττικής. Στην πορεία δεν ξεπεράστηκε αυτό το νούμερο και το σωματείο, που έγινε ευρύτερα γνωστό στον χώρο από τη δεκαετία του ’80 και τις κορυφαίες διακρίσεις του, ετοιμάζεται τώρα να τον αυξήσει. Διεξάγει το ετήσιο τουρνουά του το προσεχές Σαββατοκύριακο (3 και 4 Φεβρουαρίου) στο κλειστό γυμναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου» (οδός Ελλήνων Αξιωματικών 2, στη Λεωφόρο Κατεχάκη) και οι 228 τελικές δηλώσεις συμμετοχής δημιουργούν στους ανθρώπους του και την ομοσπονδία ευχάριστο «πονοκέφαλο» προκειμένου να γίνουν όλα στην εντέλεια. Αρχικά είχαν δηλώσει 248 παιδιά, τελικά στη σημερινή κλήρωση των γκρουπ μπήκαν 20 λιγότερα και θα γίνουν επτά ηλικιακές κατηγορίες: Νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων, καθώς και των μίνι παμπαίδων. Ενδεικτικό επίσης, της …γλυκιάς αναστάτωσης, που προκάλεσε ο πολύ ψηλός αριθμός συμμετοχών, είναι ότι η ομοσπονδία υποχρεώθηκε ν’ αναβάλλει την ετήσια γιορτή της, που θα έκανε το απόγευμα της Κυριακής στον ίδιο χώρο.
Ο Καρέας οργανώνει το όπεν  σε συνεργασία µε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον δήµο Βύρωνα. Οι 228 τελικές δηλώσεις χωρίζονται σε 28 νέους, 16 νεάνιδες, 57 παίδες, 39 κορασίδες, 46 παμπαίδες, 28 παγκορασίδες και 14 μίνι παμπαίδες. Υπήρχε προοπτική να γίνει και η κατηγορία των μίνι παγκορασίδων, αλλά δεν καλύφθηκε η απαιτούμενη προϋπόθεση στις δηλώσεις. Θα πάρουν μέρος αθλητές από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κορινθία, την Κω, τη Φλώρινα, τα Χανιά, την Αλεξανδρούπολη, την Έδεσσα, την Τρίπολη και τα Γιάννινα. Το μεσημέρι έγινε η κλήρωση της πρώτης φάσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τη δουν στο σάιτ των αναπτυξιακών, στο λινκ http://www.ttscore.io.  
Όπως προαναφέραμε, η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανέβαλλε την ετήσια γιορτή της, που επρόκειτο να κάνει μετά το πέρας των αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την απονομή των επάθλων στις ομάδες, οι οποίες διακρίθηκαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της σεζόν 2016-2017. Ο λόγος είναι φυσικά, ότι ο υψηλότατος αριθμός συμμετοχών στο όπεν του Καρέα φέρνει μεγαλύτερη διάρκεια αγώνων και αλλαγή στα ωράριά τους, ενώ γενικά είναι δύσκολη μέρα για τον κόσμο εξαιτίας και του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα ορίσει νέα ημερομηνία για την εκδήλωσή της. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το ∆.Σ. της Οµοσπονδίας µας, αποφάσισε να αναβάλλει την ετήσια γιορτή µας που ήταν προγραµµατισµένη για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 (Κλειστό Γυµναστήριο Καρέα) λόγω υπερβολικά µεγάλης συµµετοχής αθλητών και αθλητριών στο Ανοιχτό Αναπτυξιακό Πρωτάθληµα Καρέα 2018, που έχει ως αποτέλεσµα την αλλαγή των ωραρίων των αγώνων. Σύντοµα θα ορίσουµε νέα ηµεροµηνία για την ετήσια γιορτή µας και θα σας ενηµερώσουµε έγκαιρα. Σας ευχαριστούµε πολύ για την κατανόηση, αλλά η απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων και η οµαλή ροή τους, προηγούνται πάντων».
                                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube