Ο Μπαχ ισχυρίζεται ότι η ΔΟΕ πρέπει να είναι ουδέτερη διαφορετικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα «τελείωση»

Ο Τόμας Μπαχ έχει αρνηθεί τις υποδείξεις ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχει ταχθεί στο πλευρό της Κίνας σχετικά με την Πενγκ Σουάι, υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση πρέπει να παραμείνει πολιτικά ουδέτερη, διαφορετικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα «τέλειωναν».

Η ΔΟΕ έχει επικριθεί για τον χειρισμό της κατάστασης στην Πενγκ, αφού εκφράστηκαν ανησυχίες για την ευημερία της Κινέζας τενίστριας μετά τις κατηγορίες που έκανε για σεξουαλική επίθεση εναντίον υψηλόβαθμου Κινέζου πολιτικού.

Αρνήθηκε να αναφέρει τους ισχυρισμούς ή γιατί υπάρχουν φόβοι για την ευημερία της σε οποιαδήποτε από τις δηλώσεις της μετά από δύο τηλεφωνήματα που είχε με την Πενγκ και η Μπαχ και πάλι δεν έκανε καμία αναφορά στους ισχυρισμούς της όταν μίλησε μετά από μια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ σήμερα.

Η αποτυχία της ΔΟΕ να το κάνει αυτό ερμηνεύτηκε από ορισμένους επικριτές ως παρενόχληση στην Κίνα, λόγω της διεξαγωγής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από τις 4 έως τις 22 Φεβρουαρίου, και ως συνένοχος με τη χώρα.

Η ΔΟΕ έχει δει επίσης αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων Ολυμπιακών οικοδεσποτών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας, να ανακοινώνουν διπλωματικά μποϊκοτάζ στο Πεκίνο 2022 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ιστορικό της Κίνας στα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Εάν αρχίζαμε να παίρνουμε πολιτικές πλευρές, δεν θα φέρναμε ποτέ τις 205 ή 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές στους Αγώνες – αυτή θα ήταν η πολιτικοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό θα ήταν το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων”, είπε ο Μπαχ.

Η ΔΟΕ ακολουθεί μια πολύ επικρινόμενη πολιτική «ήσυχης διπλωματίας» στην περίπτωση της Πενγκ, ενώ η Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης επέλεξε μια πιο αυστηρή τακτική, αναστέλλοντας όλες τις εκδηλώσεις της στην Κίνα ως άμεση απάντηση στις ανησυχίες για την ευημερία της παίκτριας. .

Οι κλήσεις της με τον τρεις φορές Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή του διπλού Grand Slam είναι οι μόνες αναφερόμενες επαφές που είχε η Πενγκ με ανθρώπους εκτός Κίνας από τότε που έκανε τους ισχυρισμούς εναντίον του πρώην κορυφαίου στελέχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Zhang Gaoli τον περασμένο μήνα.

Ο Μπαχ είπε ότι η ΔΟΕ “έχει επιτύχει μέχρι στιγμής με αυτές τις συνομιλίες αυτό που εύλογα αναμένεται να επιτύχουμε”.

«Δεν μπορούσαμε να την νιώσουμε να είναι υπό πίεση», είπε ο Μπαχ.

«Είναι πολύ εύκολο να έχεις υποψίες. 

«Υποψίες που μπορείς να έχεις πάντα και για τα πάντα.

«Πρόκειται για ένα άτομο, για έναν αθλητή και πρέπει να φροντίσεις αυτόν τον άνθρωπο και πρέπει να σεβαστείς αυτόν τον άνθρωπο και σε μια τόσο εύθραυστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Πενγκ Σουάι πρέπει να κάνεις όλες τις προσπάθειες για να χτίσεις εμπιστοσύνη.

«Η προσέγγισή μας είναι να έχουμε μαζί της το ανθρώπινο συναίσθημα και να τη διαβεβαιώσουμε ότι νοιαζόμαστε για αυτήν, αυτό είναι που εκτιμούσε πολύ και στις δύο κλήσεις».

Η ΔΟΕ έχει εξασφαλίσει τη «σωματική ακεραιότητα» του Πενγκ μέσω των εκκλήσεων της, πρόσθεσε ο Μπαχ, χαρακτηρίζοντας ότι «το πιο σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμα». 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube