1. Matic Matjia
1. Matic Matjia

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, το Παγκύπριο πρωτάθλημα του Σπόρτιγκ Κλαπ, κατηγορίας Grade 1, που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του ο ομώνυμος Όμιλος Αντισφαίρισης. Στο πρωτάθλημα διεξήχθηκαν συναντήσεις σε 13 ηλικιακές κατηγορίες Μονών και Διπλών με τη συμμετοχή 123 αντισφαιριστών. Οι τελικοί και οι απονομές που ακολούθησαν πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, του Επίτιμου Προέδρου της ΟΑΚ Φίλιου Χριστοδούλου, Μελών του Δ.Σ της ΟΑΚ και πολλών φίλων της αντισφαίρισης.

Η αυλαία στο πρωτάθλημα έπεσε με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού των Ανδρών που βρήκε νικητή τον 18χρονο Ματία Μάτιτς απέναντι στον 32χρονο Κρίστοφερ Κουτρουζά, σε έναν αγώνα με αρκετές διακυμάνσεις που καθήλωσε τους φιλάθλους που τον παρακολούθησαν. Ο Κουτρουζάς παρά το ότι προηγήθηκε με 5-2 στο πρώτο σετ δεν κατάφερε να το «κλείσει», και ο Μάτιτς με ανατροπή το πήρε με 7-5. Στο δεύτερο σετ ο Μάτιτς φάνηκε ότι μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα όταν προηγήθηκε με 4-1, αλλά ήταν η σειρά του έμπειρου Κουτρουζά να επιστρέψει και να φτάσει στο 4-4. Εκεί οι περισσότερες δυνάμεις του Μάτιτς κέρδισαν την εμπειρία του Κουτρουζά με τον νεαρό αντισφαιριστή να κατακτά το σετ με 6-4, και τον αγώνα με 2-0.

Ο Κρίστοφερ Κουτρουζάς έφυγε με τίτλο από το Sporting, αφού με παρτενέρ τον Ράρες Κουζτριορεάν κατέκτησαν το Διπλό κερδίζοντας στον τελικό τους Ανδρέα Δημητρίου / Ντάριους Εφτεχάρ με 2-0 (7-6, 6-1).

Στην κατηγορία Γυναικών, οι αγώνες διεξήχθηκαν με σύστημα Round Robin και τον τίτλο κατέκτησε η Μαρία Κωνσταντίνου, η οποία νίκησε όλες τις αντιπάλους της, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ελένη Μακρίδη.

Από τις υπόλοιπες συμμετοχές ξεχώρισε η Μερίλ Σονάκιν που κατέκτησε τους δύο τίτλους στην κατηγορία U16. Νίκησε στον τελικό του Μονού τη Δάφνη Κουτσόφτα, ενώ στο Διπλό με παρτενέρ την Αθηνά Κωμοδρόμου, νίκησαν στον τελικό τις Μαρίνα Μπαμπαλιούτα / Θέκλια Χριστοδούλου με 2-0 (6-4, 6-2). Οι Σονακίν με την Κουτσόφτα τιμήθηκαν παράλληλα με το έπαθλο ήθους του πρωταθλήματος για την συμπεριφορά που αμφότερες επέδειξαν κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους τελικού. Αμφότερες βοήθησαν τη διαιτητή της αναμέτρησης να διορθώσει αποφάσεις σε βάρος της αντιπάλου τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών είναι:          

BS12 Αλέκος Τίμηνη Vs Αχιλλέας Μακρής        2-1 (3-6, 6-4, 6-3)

GS12 Εύα Πάνοβα – Βερόνικα Κνιάζεβα           2-0 (6-1, 6-0)

BS14 Ντορούκ Βάρογλου Vs Μάριος Πραστίτης          2-0 (7-6[3], 6-3)

GS14 Τανσέλ Τσικ Vs Ελίζ Ντιλαβέρ       2-0 (6-3, 6-3)

BD14 Βασίλης Τόφας / Νικολάι Ζαλέφσκι Vs  Τουργκάι Χιντίρογλου / Κρίτων Άρης Τορναρίτης  2-1 (6-4, 2-6, 11-9)

GD14            Εβελίνα Αναστάση / Μαρία Τιβάνοβα Vs Αντωνία Αχιλλέως / Ειρηάνα Δημητρίου   2-0 (6-3, 6-4)

BS16 Ειρηναίος Ιωάννου Vs Πέτρος Πιέρος     2-0 (6-2, 6-4)

GS16 Μερίλ Σονάκιν Vs Δάφνη Κουτσόφτα      2-0 (6-4, 6-3)

BD16 Παύλος Παρσών / Χρίστος Ζωνιάς Vs Χριστόφορος Δημοσθένους / Πέτρος Πιέρος    2-0 (7-5, 6-2)

GD16                        Αθηνά Κωμοδρόμου / Μερίλ Σονάκιν Vs Μαρίνα Μπαμπαλιούτα / Θέκλια Χριστοδούλου            2-0 (6-4, 6-2)

ΜD   Ράρες Κουζτριορεάν / Κρίστοφερ Κουτρουζάς Vs Ανδρέας Δημητρίου / Ντάριους Εφτεχάρ  2-0 (7-6, 6-1)

MS    Ματία Μάτιτς Vs Κρίστοφερ Κουτρουζάς           2-0 (7-5, 6-4)

 

Ο Φίλιος Χριστοδούλου Επίτιμο Μέλος του Σπόρτιγκ Κλαπ

Μετά το τέλος των τελικών του Παγκύπριου πρωταθλήματος και πριν την απονομή τον επάθλων στους νικητές, σε σεμνή τελετή, το Σπόρτιγκ Κλαπ αναγόρευσε τον Φίλιο Χριστοδούλου σε Επίτιμο Μέλος του. Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΑΚ, αναφέρθηκε σε σημαντικούς σταθμούς που συνέδεσαν τον ίδιο με τον Όμιλο της Λεμεσού από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του το 1966, μέχρι και την αποχώρηση του από την Προεδρία της ΟΑΚ το 2017, και βαθιά συγκινημένος για την τιμή που του αποδόθηκε σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής : «Σήμερα, με τιμούν ο Πρόεδρος Φρίξος Τσακκιστός και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κούντας, με τον οποίο με συνδέει μακρόχρονη φιλία και συνεργασία, τόσο από τη θέση του Προέδρου του Σπόρτιγκ Κλαπ, όσο και από τη θέση του Ταμία της Ομοσπονδίας του τένις. Εκφράζω προς όλους τις θερμές μου ευχαριστίες για την απόφαση αυτή, δηλώνοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορώ να συνεχίσω και επίσημα τους δεσμούς μαζί σας για το καλό του Ομίλου και του αθλήματος του τένις γενικά, το οποίο τόσο πολύ αγάπησα και υπηρέτησα, -ταπεινά θέλω να πιστεύω- με αφοσίωση για πενήντα συνεχή χρόνια, (1967-2017)»

 

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου