Ο κ.Φοίβος Ζαχαριάδης απέστειλε ερωτηματολόγιο προς τις Ομοσπονδίες
Phivos Zaxariades photo

Επιστολή με ερωτηματολόγιο που αφορά τη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19 απέστειλε ο σύμβουλος του Προέδρου της δημοκρατίας επί θεμάτων αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης.

Η αυτούσια επιστολή:                        

Η πανδημία του COVID – 19 έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε Παγκόσμιο επίπεδο κι όπως είναι φυσιολογικό έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στον αθλητισμό του τόπου μας με οποιαδήποτε μορφή εκφράζεται, είτε ως αγωνιστικός, είτε ως αθλητισμός ενασχόλησης.

Ο Αθλητισμός, όπως και το 1974 μετά την βάρβαρη Τούρκικη Εισβολή και την οικονομική κρίση του 2013, θα βρει και τους τρόπους αλλά και τη δύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διότι αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους κοινωνικούς θεσμούς στην ανθρωπότητα.

Μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου ως Σύμβουλος του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επι Αθλητικών θεμάτων, έχω υπόψη μου να διερευνήσω το όλο πεδίο που επικρατεί τόσο στο Σωματειακό όσο και στο Ομοσπονδιακό Αθλητισμό, με απώτερο στόχο να μην διαταραχθούν τόσο οι δομές αλλά και οι προοπτικές της αθλητικής μας ανάπτυξης.

Προς τούτο και πριν προχωρήσω να υποβάλω οποιεσδήποτε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση έχω υπόψη μου να ζητήσω από Διεθνή οίκο να προχωρήσει σε διερεύνηση της εικόνας που παρουσιάζει ο Αθλητισμός του τόπου μας, καθώς και εισηγήσεις για στρατηγικές για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Για τους σκοπούς της διερεύνησης σας αποστέλλεται σχετικό ερωτηματολόγιο.

Παράκληση μου είναι όπως το  ερωτηματολόγιο αυτό να απαντηθεί το συντομότερο, καθότι οποιαδήποτε καθυστέρηση πιθανώς να έχει ως αποτέλεσμα ο Αθλητισμός μας να χάσει την ορμή του που απέκτησε τα τελευταία χρόνια.

Κλείνοντας φίλε Πρόεδρε προσβλέπω στη στενή συνεργασία σας για το καλό του Αθλητισμού μας.

Φιλικά,

Φοίβος Ζαχαριάδης

Το ερωτηματολόγιο:

Ερωτηματολόγιο που αφορά τη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19
ΕρώτησηΑπάντηση
1.     Πώς διεξάγονται οι διοικητικές λειτουργίες της Ομοσπονδίας/ Σωματείου; (για παράδειγμα, διεξάγονται εργασίες από τα γραφεία της Ομοσπονδίας ή οι λειτουργίες πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως;)

2.     Τα προπονητικά προγράμματα πραγματοποιούνται κανονικά ‘η έχουν διαφοροποιηθεί;

Εάν έχουν διαφοροποιηθεί, παρακαλώ όπως αναφέρετε περισσότερες λεπτομέρειες.

3.     Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η ανταπόκριση εκ μέρους των αθλητών της Ομοσπονδίας σε θέματα προπόνησης;

4.     Συνεχίζεται η οικονομική ή άλλη στήριξη προς τους αθλητές, μέσα στα πλαίσια των σχεδιασμών της Ομοσπονδίας;

5.     Υπάρχουν σκέψεις για διαφοροποίηση των σχεδιασμών της Ομοσπονδίας και μετατόπιση κεφαλαίων από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό;

6.     Για ανάκαμψη των αρνητικών δεδομένων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ποιες είναι οι εισηγήσεις σας ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά ο Αθλητισμός Υψηλού Επιπέδου και ο Σωματειακός Αθλητισμός;

 

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube