Γιάννης Μιτάκης 2019
Γιάννης Μιτάκης 2019

Ο αγώνας  test event της Ενοσίμα ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει η κούρσα μεταλλίων στα ΦΙΝΝ λόγω άπνοιας. Έτσι, ο Γιάννης Μιτάκης ολοκλήρωσε στην 5η θέση. Ένα σημαντικό αποτέλεσμα, διότι τα ΦΙΝΝ είναι μία πολύ δύσκολη κατηγορία και μεταξύ των 22 σκαφών που έτρεξαν σε αυτόν τον αγώνα ήταν όλα τα μεγαθήρια που θαυμάσαμε στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας.

Ο Ελληνας πρωταθλητής και όλοι οι ιστιοπλόοι μας που έλαβαν μέρος στο test event είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, να δοκιμάσουν τον θαλάσσιο στίβο που θα γίνουν του χρόνου οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ταυτόχρονα να τεστάρουν τις καιρικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία, όμως για τον Μιτάκη η 5η θέση θα τον βοηθήσει ψυχολογικά να φουλάρει τις μηχανές του ενόψει της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ TECHNO 293

Τελείωσε στο Ισραήλ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TECHNO 293. Στην κατηγορία junior boys έλαβαν μέρος δύο αθλητές μας. Ο Πέτρος Κονταρίνης τερμάτισε 14ος με 136 βαθμούς και ο Μελέτιος Καλπογιαννάκης 23ος με 198 βαθμούς. Έτρεξαν 41 σκάφη κι έγιναν 12 ιστιοδρομίες.