christodoyledes figios
christodoyledes figios

Την απόφαση του να μη θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή στη θέση του προέδρου της ΟΑΚ στις προσεχείς εκλογές που θα γίνουν εντός του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Φίλιος Χριστοδούλου, του οποίου το όνομα υπήρξε ταυτόσημο με την ανάπτυξη του τένις στην Κύπρο και της γενικότερης προσφοράς του στον κυπριακό αθλητισμό για 50 συναπτά χρόνια από διάφορα πόστα.

«Ομολογώ ότι, για μισό αιώνα, παρακολουθούσα με χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση τους μόχθους πολλών χρόνων να αποδίδουν καρπούς. Η ανάπτυξη του τένις στην Κύπρο ήταν συνεχής και γεμάτη επιτυχίες πολλών αθλητών μας στο εξωτερικό, με αποκορύφωμα αυτές του μεγάλου μας αθλητή Μάρκου Παγδατή, για τον οποίο αναφερόταν πολύ κολακευτικά το παγκόσμιο τένις. Πιστεύω ότι τα οράματα και οι στόχοι της ΟΑΚ έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε τομείς διοικητικούς, οργανωτικούς και διεθνών σχέσεων.

Δεν επιθυμώ να απαριθμήσω την πλούσια και πολυδιάστατη δραστηριότητα και τα επιτεύγματα της ΟΑΚ τα τελευταία 35 χρόνια, απλά θα ήθελα να αναφέρω για λόγους ιστορικούς, ότι, όταν αναλάβαμε το 1982, είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές οικονομικές και λειτουργικές δυσκολίες, λόγω της απομόνωσης της Ομοσπονδίας εντός κυπριακών συνόρων και διότι η επιχορήγηση του ΚΟΑ τότε ανήρχετο μόλις στις 800 λίρες σε σύγκριση με 282.000 ευρώ το 2009 και στη συνέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, μειώθηκε στα 166.520 ευρώ το 2016.

Αναφέρω, επίσης, ότι οι Όμιλοι-μέλη της ΟΑΚ ήταν μόλις 4 το 1982 ενώ σήμερα έχουν φθάσει τους 21 Ομίλους/Ακαδημίες με σύνολο πέραν των 3200 αθλητών κατόχων του Δελτίου Υγείας του ΚΟΑ και της ταυτότητας ΟΑΚ. Φυσικά, θα ήταν παράληψη να μην επισημάνουμε το μεγάλο επίτευγμα της ΟΑΚ σχετικά με την ανέγερση των Ομοσπονδιακών Εγκαταστάσεων από τον ΚΟΑ, το Εθνικό Κέντρο Τένις, που έγινε αφορμή για τη νέα ώθηση του αθλήματος, ιδιαιτέρως των Εθνικών Ομάδων Τένις».

Κλείνοντας την επιστολή του ο Φίλιος Χριστοδούλου διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Ομοσπονδίας. «Προσδοκώ ότι η ΟΑΚ θα συνεχίσει να τυγχάνει όπως σήμερα σεβασμού και εκτίμησης, τόσο από την Ανώτατη Αθλητική Αρχή του τόπου, τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ, όσο και από τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και άλλες Διεθνείς Ομοσπονδίες».


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube