Ο φασισμός κέρδισε τις ολυμπιακές αξίες, εκδιώχνοντας τελικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς από το Australian Open 2022-  H Itf πιστεύει ότι ο πλήρης εμβολιασμός είναι μια προσωπική απόφαση

Το έπος του Τζόκοβιτς έφτασε στο τέλος στην Αυστραλιανή ήπειρο την Κυριακή, μετά την απόρριψη της προσφυγής για βίζα του Νο. 1 του κόσμου και την παραμονή του Australian Open 2022.

Μια παράδοξη και πρωτοφανές ιστορικά περίπτωσης σε μια υπόθεση τραμπάλας οπού ακυρώθηκε η αρχική του βίζα παρά την ιατρική εξαίρεση, η οποία εγκρίθηκε εκ νέου από δικαστή και στη συνέχεια ανακλήθηκε ξανά από τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ. Η νομική ομάδα του κατάφερε να προσφύγει στο δικαστήριο, αλλά ο Τζόκοβιτς τελικά έχασε.

Αρκετές φωνές βρέθηκαν στο πλευρό του Νο1 τενίστα του κόσμου, οπού σε μια περίπτωσης χαρακτηρίστηκε και ως «Βασανιστήρια» –  Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, άσκησε κριτική στη μεταχείριση του Νο. 1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς από τις αυστραλιανές αρχές, παρομοιάζοντας την με βασανιστήριο.

Ο 20 φορές νικητής του Grand Slam έφυγε από την Αυστραλία την Κυριακή μετά την απόρριψη της τελευταίας ένστασης για βίζα . Ο Σέρβος Νο. 1 του κόσμου ήλπιζε να κερδίσει το ρεκόρ του 10ου Australian Open στο Melbourne Park

Ο Τζόκοβιτς είχε πυροδοτήσει την οργή, αφού προχώρησε χωρίς εμβολιασμό για το εναρκτήριο Grand Slam του 2022 ένα γεγονός οπού το ανθρώπινο δικαίωμα της συναίνεσής δεν το σεβάστηκαν καθόλου η Αυστραλιανές αρχές .

Ο Τζόκοβιτς έχει μια ένθερμη λεγεώνα υποστηρικτών, ιδιαίτερα στην πατρίδα του, με τον Μάτιτς να του λέει στο Instagram: «Η δόξα σου και η ντροπή τους θα ζήσουν για πάντα».

Η ITF εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης σχετικά με την αυστραλιανή βίζα του κ. Djokovic:

«H ITF πιστεύει ότι ο πλήρης εμβολιασμός είναι μια προσωπική απόφαση»

«Ενώ η ITF σέβεται την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης, η κατάσταση με τον Djokovic είναι απογοητευτική για όλους τους εμπλεκόμενους – όχι μόνο για τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και για άλλους παίκτες, το τουρνουά και τους φιλάθλους.

«Ως οργανισμός που φιλοξένησε περισσότερες από 1900 διεθνείς εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο το 2021, η ITF έχει εμπειρία από πρώτο χέρι για τις τεράστιες προκλήσεις και την αυστηρότητα που απαιτούνται για την πλοήγηση στην πανδημία και τους κανονισμούς που διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Αυτά τα πρωτόκολλα πρέπει να κοινοποιούνται με σαφήνεια και έγκαιρα και η κατάλληλη διαδικασία πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους για να είναι αποτελεσματική».

«Και ενώ η ITF πιστεύει ότι ο πλήρης εμβολιασμός είναι μια προσωπική απόφαση, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η υπεύθυνη ενέργεια που πρέπει να λάβουμε όλοι προκειμένου να χαλαρώσουμε τους περιορισμούς και να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά να συμβούν στο μέλλον».

 


Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

  • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
  • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube