Μίλαν Τραΐκοβιτς Παραλίμνι 2018 Photo by Paris J Andreou
Μίλαν Τραΐκοβιτς Παραλίμνι 2018 Photo by Paris J Andreou

Την έντονη του δυσαρέσκειά εξέφρασε με μήνυμα που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις άλλα και σε τηλεφωνική επικοινωνία  που είχαμε ο Μίλαν Τραΐκοβιτς για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο με την επιδημία του κορονοϊόυ COVID – 19, άλλα κυριότερα με τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε η Κυπριακή Κυβέρνησης που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων αδικώντας έτσι, τους επαγγελματίες αθλητές ατομικών αθλημάτων του στίβου και όχι μόνο !!!.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς ο οποίος κατετάγη έβδομος φιναλίστ στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 άλλα και πρωταθλητής Ευρώπης στον παγκόσμιο κλειστού στίβου το Μάρτιο του 2019 στη Γλασκόβη , σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσή άλλα και σε τηλεφωνική επικοινωνία  που είχαμε, τονίζει ότι, η εκτίμηση που αποδόθηκε για την επικινδυνότητα της πανδημίας σε σχέση με το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλλει ένας επαγγελματίας αθλητής διεθνούς κύρους μέχρι να αγγίξει τους στόχους του,  που δεν είναι άλλος από την συμμέτοχη στους Ολυμπιακούς Αγώνες,  έχει σαν αποτέλεσμά  να υποβαθμίζεται και να υπονομεύονται η προσπάθειές τους θέτοντάς του μέχρι του σημείου έκτος τροχιάς. Σε συνέχεια του ο Μίλαν  διευκρινίζει ότι ορισμένοι ίσος δεν κατανοούν ότι το να κάνεις πρωταθλητισμό πλέον αποτελεί ένα κανονικό επάγγελμα όπως όλα τα άλλα επαγγέλματα κι όχι ένα απλό χόμπι.

Δείτε την αυτούσια ανάρτηση του Μίλαν Τραΐκοβιτς όπως δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις .

Μία εταιρία αποφασίζει να παραμείνει ανοικτή και να δουλεύει κανονικά σε αυτή την περίοδο. Έτσι λοιπόν εξασφαλίζει σε όλους τους επαγγελματίες εργαζόμενους της χαρτί για να μπορούν να δουλέψουν σε έναν χώρο περίπου 500-1000 τετραγωνικών μέτρων. Οι αθλητές γυμνάζονται σε ένα ανοιχτό χώρο 5000 τ.μ , άλλοι σε μια θάλασσα χωρίς όρια και ακόμα δεν ξέρουμε τον αληθινό λόγο που δεν μπορούμε να πάμε στο γήπεδο. Πολύ πιθανόν σε τούτο το τόπο δεν μας θεωρούν επαγγελματίες και ακόμα να καταλάβουν κάποιοι ότι βγάζουμε το ψωμί μας στο γήπεδο και δεν το κάνουμε απλά για χόμπι. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν άλλα ένας αθλητής πρέπει να γυμνάζεται μια ζωή για να καταφέρει να πάει (αυτό το ξέρω από προσωπική εμπειρία) και όχι λίγους μήνες πριν. Η υγεία μας είναι πιο σημαντική από τον αθλητισμό αυτή τη στιγμή και αυτό το κατανοούμε αλλά είμαστε επαγγελματίες και πιστεύω μπορούμε να εργαστούμε και εμείς και ταυτόχρονα να τηρούμε με υπευθυνότητα όλους τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας όπως κάνουν πολλοί συμπολίτες μας.

Πέραν του Μίλαν Τραΐκοβιτς ακόμη δέκα αθλητές που πήραν πρόκρισή για τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο άλλα και αρκετοί άλλοι οι οποίοι διεκδικούν πρόκρισή βρίσκονται στη δυσμενή θέση να περιορίζονται στο σπίτι χωρίς να μπορούν να ασκούν στην πληρότητά τα καθήκοντά τους σαν επαγγελματίες αθλητές, ενώ η κοινωνία δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής καμία ευαισθησία στο πρόβλημά που δημιουργήθηκε από τις αποφάσεις της.

Παρουσιάζουμε ονομαστικά την κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα του «Τόκιο 2021» που έχουν πάρει κάρτα πρόκρισης και αριθμεί πλέον έντεκα αθλητές και αθλήτριες σε πέντε αθλήματα!  (με χρονική σειρά):

 1. Παύλος Κοντίδης – Ιστιοπλοΐα / laser
 2. Άντρη Ελευθερίου – Σκοποβολή / σκητ
 3. Ανδρέας Μακρής – Σκοποβολή / τραπ
 4. Μαριλένα Μακρή – Ιστιοπλοΐα / laser
 5. Ελένη Αρτυματά – Στίβος / 400μ
 6. Δημήτρης Κωνσταντίνου – Σκοποβολή / σκητ
 7. Ανδρέας Καριόλου – Ιστιοπλοΐα / RS:X
 8. Απόστολος Παρέλλης – Στίβος / δισκοβολία
 9. Μίλαν Τραΐκοβιτς – Στίβος / 110μ εμπόδια
 10. Μάριος Γεωργίου – Γυμναστική / σύνθετο ατομικό
 11. Άντρη Χριστοφόρου – Ποδηλασία / δρόμου

Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις από την Κύπρο, την  Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο actioninsports.com

 • Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
 • Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
 • Ακολούθησε μας στο Twitter - Instagram - Linkedin
 • Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube